Kaç Öğün Olmalı?
193 görüntüleme
S
Serap Ş. ..
7 Temmuz 2025 07:55
6.5 aylık bebeğim kahvaltı( iki çeşit kombinasyon yapıyorum yumurta saırısı+lor peyniri/ yoğurt+meyve/ irmik+meyve gibi çeşitlendiriyorum) ve ara öğün şeklinde yapıyorum ama yeterli mi nasıl ilerlemeliyim?
S
Sultan K. B.
7 Temmuz 2025 09:13
Osman hocanın direktiflerine göre 6 ve 7. Aylarda hala tadım aşaması olarak görülüyor ve istediğiniz her meyve sebzeyi tadım olarak verebilirsiniz ben 7.5 aylıkdan sonra çorbadır yemektir o tür öğünlere başlamıştım sabah pankek yapabilirsiniz mesela öğlen mücver tarzı devam edebilirsiniz
Sabah kahvaltı öğlen ara öğün akşama doğru da çorba veya yemek olarak ilerliyordum ben daha sonra 8 ve 9. Aylarda kahvaltı 2 ara öğün bir ana öğün şeklinde ilerleyebilirsiniz
Sabah kahvaltı öğlen ara öğün akşama doğru da çorba veya yemek olarak ilerliyordum ben daha sonra 8 ve 9. Aylarda kahvaltı 2 ara öğün bir ana öğün şeklinde ilerleyebilirsiniz
S
Serap Ş. ..
9 Temmuz 2025 09:14
Anladım çok teşekkür ederim ☺️

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
9 Temmuz 2025 09:21
Kahvaltıda çeşitlilik sağlamanız güzel bir başlangıç olmuş, ancak öğün mantığında değil de minik tadımlar şeklinde ilerlemeniz yeterli olacaktır. Amaç sadece bebeğinizin farklı tat, doku ve kıvamlara alışmasıdır💐
S
Serap Ş. ..
9 Temmuz 2025 09:26
18 temmuz da 7 aylık olacak, öğün olarak bu ayın ortalarında başlasam sağlıklı bir ilerleyiş olur mu? Öğün olarak geçişte ay mı belirleyici yoksa bebek mi?
A
Aslı Ü.
11 Temmuz 2025 09:16
Benim kızımda mı sorun var ne yaptıysam yemiyor pankek,yumurta,çorba hepsi çöpe gidiyor:(