Ek Gıda da Öğün Sayısı ve Miktarı Aya Göre Ne Olmalı
124 görüntüleme
T
Tuğçe A. T.
14 Şubat 2026 21:20
Bebeğim 6,5 aylık.17 gündür tadım yapıyoruz.İlk 15 gün tek öğün tadım yaptırıyordum.Sonrasında öğlen tadım, ikindi daha öncesinde tattırdığım sebze ya da meyvelerden veriyorum. Doğru mu ilerliyorum bilemiyorum açıkçası.Sosyal medyada takip ettiğim anneler 3 ana öğün olarak ve porsiyonu fazla olarak bebeklerine besin veriyorlar.Onları görünce ister istemez tedirgin oluyorum.Bebeğimin ayına göre öğün sayısı ve miktarı ne olmalıdır.Desteğinizi rica ederim.
E
Esra G. Ç.
14 Şubat 2026 21:28
Ek gıdanın ilk amacı karın doyurmak değil, damak tadının oluşması. Doktorlar hep söylüyor 1 yaşa kadar mama ve anne sütü temel gıdadır. Sosyal medyadaki çoğu şey yalan yanlış, kırpılarak çekilen şeylerdir. Siz doğru olanı yapıyorsunuz fakat meyveyi çok vermeyin. Tatlı olduğu için diğer gıdalarda red yaşayabilirsiniz. Tüm sebzeleri tattıysa hamsi yedirebilirsiniz. 7. ayda ise kuzu kıyması yedirilebilir. Sebzeleri karıştırıp çorba yapabilirsiniz ama içine pütürlülük katsın diye parçalar da koyun.
T
Tuğçe A. T.
14 Şubat 2026 21:42
Esra Hanım, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Meyve tadımlarına yeni geçtim.Öncesinde hep sebze verdim.Tabi daha tatmadığımız sebzeler de var.Mevsim sebzelerini tattırıyorum.
Ö
Özge T.
14 Şubat 2026 21:52
Merhabalarr, lütfen ama lütfen tedirgin olmayın instagram çok yanıltıcı, ben de ilk zamanlar oha diyordum gördükçe sonra hep Osman hocanın söylediklerini kendime hatırlattım. Benim oğlum 6.ayını doldurduğu günden [8.aya](8.aya) kadar öğlen tek öğün tadım yaptık, sonra o da meraklı olduğundan yenilenlere ve sofraya hep beraber geçtiğimizden sabah akşam olarak iki öğün oldu ama burda miktarlara hiç takılıp üzülmedim ve zorlamadım. Şimdi 9.ayı bitiyor ve iki ana öğün bir de keyfi isterse ara öğün meyve vs atıştırıyor. 8 aylık olduğunda günde 2 çay bardağı kadar öğün önermişti bir doktor, bu arada siz de [6.ay](6.ay) kontrolünde doktordan tavsiye veya liste isteyebilirdiniz bazısı veriyor. Mesela o çok yediren anneler e bebek yiyor diyebiliyor ama biz sınır da koymalıyız daha 1 yaşına gelmeden 10 kg olmuş bebekler var ve doktor çok fazla buluyor bunu.
T
Tuğçe A. T.
14 Şubat 2026 21:58
Merhabalarr, lütfen ama lütfen tedirgin olmayın instagram çok yanıltıcı, ben de ilk zamanlar oha diyordum gördükçe sonra hep Osman hocanın söylediklerini kendime hatırlattım. Benim oğlum 6.ayını doldurduğu günden [8.aya](8.aya) kadar öğlen tek öğün tadım yaptık, sonra o da meraklı olduğundan yenilenlere ve sofraya hep beraber geçtiğimizden sabah akşam olarak iki öğün oldu ama burda miktarlara hiç takılıp üzülmedim ve zorlamadım. Şimdi 9.ayı bitiyor ve iki ana öğün bir de keyfi isterse ara öğün meyve vs atıştırıyor. 8 aylık olduğunda günde 2 çay bardağı kadar öğün önermişti bir doktor, bu arada siz de [6.ay](6.ay) kontrolünde doktordan tavsiye veya liste isteyebilirdiniz bazısı veriyor. Mesela o çok yediren anneler e bebek yiyor diyebiliyor ama biz sınır da koymalıyız daha 1 yaşına gelmeden 10 kg olmuş bebekler var ve doktor çok fazla buluyor bunu.
O
Ozlem
14 Şubat 2026 22:27
9. Aya kadar 2 öğün olarak ilerledik. Bir kaç tadım bittikten sonra dediğiniz gibi sabah tadım akşam olarak önceki verdiklerimden verdim. Doktorumuz bu şekilde söylemişti çünkü. Miktar olarak max 3 yemek kaşığı olsun geçmesin demişti. Benim bebiş az yediği için max a takılmadım çok 😂 sosyal medya çok yanıltıyor. Gördüklerinize takılmamaya çalışın 🫶🏻
Ö
Özge T.
14 Şubat 2026 22:46
Kaygılanmakta çok haklısınız, şimdilik sadece çeşitli gıda tattırmanız yeterli zaten mama/ süt ile doyuyorlar🌷