Öğleden Sonra Emzirme

63 görüntüleme
M

Melis C. ..

9 Nisan 2026 16:48
Geceden itibaren güzel giden sütüm ve çişli bezler öğleden sonra ciddi oranda azalıyor. Mesela sütüm yok gibi hissediyorum öğleden sonra özellikle akşama doğru ve akşam bebeğimin huysuzlandığı oluyor memede ve çişli bezler de hafif
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 16:49
Emzirme Sorunları ve Çözümleri

Öğleden sonra süt üretiminizde azalma ve bebeğinizin huysuzlanması endişe verici olabilir. Birçok anne benzer sorunlarla karşılaşır ve çözümler bulmaya çalışır.

### Olası Nedenler

Süt üretimi: Süt üretimi gün içinde dalgalanabilir. Bazı anneler öğleden sonra süt üretiminde azalma yaşayabilir.
Bebeğin ihtiyaçları: Bebeğinizin öğleden sonra daha fazla uykulu veya yorgun olması, emzirme isteğini azaltabilir.
Beslenme ve sıvı alımı: Anne adaylarının beslenmesi ve sıvı alımı süt üretimini etkiler. Öğleden sonra yetersiz beslenme veya sıvı alımı süt üretimini azaltabilir.

### Çözümler

1. Güçlü beslenme ve sıvı alımı: Öğleden sonra da yeterli beslenme ve sıvı alımına dikkat edin. Süt üretimini artırmak için bol su içmek, proteinli yiyecekler tüketmek faydalı olabilir.
2. Emzirme sıklığı: Bebeğinizi daha sık emzirmeye çalışın. Bu, süt üretimini stimulate edebilir.
3. Pozisyon ve rahatlık: Bebeğinizi emzirirken rahat bir pozisyon bulun. Bu, süt akışını kolaylaştırabilir.
4. Stres azaltma: Stres süt üretimini azaltabilir. Stresinizi azaltacak yöntemler bulun.

### Çişli Bez Sayısı

Normal çişli bez sayısı genellikle 6-8 arasıdır ancak her bebek farklıdır. Bebeğinizin çişli bez sayısını takip edin ve gerekirse doktora danışın.

### Sonuç

Emzirme sürecinde karşılaşılan sorunlar yaygındır ancak çözülebilir. Sabır, doğru beslenme, yeterli sıvı alımı ve gerektiğinde profesyonel yardım ile bu sorunların üstesinden gelinebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Memede Kavga
2. Beslenme ve Çişli Bez
3. Bebeğim Anne Sütü İçmek İstemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Müjde

9 Nisan 2026 17:15
Benimde aynı oluyor ağlıyor memede savaş veriyor resmen günde bir kere mama veriyorum o yüzden 😞
M

Melis C. ..

9 Nisan 2026 17:17

Müjde

Benimde aynı oluyor ağlıyor memede savaş veriyor resmen günde bir kere mama veriyorum o yüzden 

Ben sağımla bir gitmeye çalışıyorum yanlış sağımda yapmak istemiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir