Beslenme ve Çişli Bez
135 görüntüleme
Y
Yunus E. G.
29 Haziran 2025 16:17
Hocam merhabalar,
Bebeğimiz şu anda 4 aylık. Eşimde yaklaşık bir haftadır anne sütünde azalma gözlemliyoruz. Bununla birlikte çocuğumuzun çişli bez sayısında da azalma oldu. Günlük ortalama 3-4 çişli bez alıyoruz ancak bu bezler tamamen dolu olmuyor; üzerlerindeki ıslaklık göstergesi genellikle ortalarda kalıyor.
Bizi özellikle endişelendiren durum ise, bir akşam saat 20.00’de bağladığımız bezin, ertesi sabah 08.00’de hâlâ kuru olmasıydı.
Bu durumla ilgili görüşlerinizi ve yönlendirmenizi çok merak ediyoruz.
Saygılarımızla.
Bebeğimiz şu anda 4 aylık. Eşimde yaklaşık bir haftadır anne sütünde azalma gözlemliyoruz. Bununla birlikte çocuğumuzun çişli bez sayısında da azalma oldu. Günlük ortalama 3-4 çişli bez alıyoruz ancak bu bezler tamamen dolu olmuyor; üzerlerindeki ıslaklık göstergesi genellikle ortalarda kalıyor.
Bizi özellikle endişelendiren durum ise, bir akşam saat 20.00’de bağladığımız bezin, ertesi sabah 08.00’de hâlâ kuru olmasıydı.
Bu durumla ilgili görüşlerinizi ve yönlendirmenizi çok merak ediyoruz.
Saygılarımızla.
E
Elif D.
29 Haziran 2025 16:46
Benim bebeğim de üç aylık bazen bizdede aynı sorun oluyor doktora gittiniz mi acaba
T
Tuba F.
29 Haziran 2025 17:40
Süt azaldı ise tam olarak beslenemiyordur. Benimde sütüm cok gelmediği için sabah , ikindi ve yatarken 60 ml mama ile destekleniyorum. Aralarda hep emziriyorum. Doyduğunda 6-7 kez çişli bez olması gerekiyor diye biliyorum tabiki doktor kontrolünde daha belli olur
E
Elif D.
29 Haziran 2025 21:07
Ben hem anne sütü hem mama kullanıyorum ama gece mama içmediği için yetersiz geliyor galiba bide ev çok sıcak olunca terle atiyir diye düşünüyorum
F
Fatma S. ..
29 Haziran 2025 21:58
En az 5 6 bez olmalı. Terle de attıkları için biraz evi serin tutun klima vantilatör artık ne varsa. Hem emzirip hem sağım yapıp anne sütünü arttırmaya çalışın ama bu arada bence mama ile destekleyin. Hem sıvı kaybı hemde kilo alımı azalmaması için.