Oda Ayırma

116 görüntüleme
N

Nergis Ç. K. ..

Premium Üye
8 Haziran 2026 11:43
Bebeğim 15 aylık. Aynı odada farklı yataklarda yatıyoruz. Kendi odası benim odama yakın değil. Gece uyandığında (max 2 kere) duymama ihtimali yüzünden ayırmaya korkuyorum. Memeden kestikten sonra mı odaları tamamen ayırmalıyım?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Haziran 2026 11:46
Bebeğiniz 15 aylık ve aynı odada farklı yataklarda yatıyorsunuz. Kendi odasını ayırma konusunda endişeleriniz var.

Oda ayırma konusunda uzmanlar genellikle 1 yaşından sonra bu geçişi önermektedir. Ancak her bebek ve aile farklıdır. 15 aylık bebeğinizin gece uyandığında duymama ihtimali yüzünden endişelenmeniz normal.

Odaları ayırma kararını etkileyen faktörler:

Bebeğinizin gece uyandığında yanınıza gelme ihtiyacı
Kendi odasının uzaklığı ve güvenlik endişeleri
* Memeden kesilmesi

Öneriler:

1. Bebeğinizin hazır olup olmadığını değerlendirin: Bebeğinizin kendi odasında uyumaya hazır olup olmadığını gözlemleyin. Gece uyandığında kendi odasında kalabiliyor mu? Yoksa yanınıza gelme ihtiyacı mı var?
2. Gradual geçiş: Odaları tamamen ayırmak yerine, önce bebeğinizin kendi odasında uyumaya alışmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin, gece uyandığında kendi odasına geri dönmesini sağlayabilirsiniz.
3. Memeden kesilmesi: Memeden kesilmesi doğrudan oda ayırma ile ilgili değil, ancak bebeğinizin duygusal ihtiyaçlarına dikkat etmeniz önemlidir.
4. Güvenlik önlemleri: Kendi odası uzak olsa da, bebeğinizin güvenliği için gerekli önlemleri alın. Örneğin, gece uyandığında sesini duyabileceğiniz bir konumda olun.

Sonuç: Odaları ayırma kararını bebeğinizin ihtiyaçlarına ve hazır olup olmadığına göre verin. Endişeleriniz varsa, bir uzmandan destek almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Oda Ayırma
2. Oda Ayırma
3. Oda Ayırma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Afranur K.

Afranur K.

8 Haziran 2026 11:46
Uygun fiyatlı bir telsiz ya da kamera ile ayırabilirsiniz bence.

Benim yiğenim 26 Ocak 2025 doğumlu, 1.5 ay önce görümcem odaları ayırdı. Kamera aldı bir tane, zaten sesi çok hızlı duyduğu için bebeği tam uyanıp ağlamadan yanına gidiyor.

Bu arada daha dün bana anlattığı için söyleyeyim 😅😅 önce yatağı odanın içinde kademeli olarak uzaklaştırmış. Anne yanından yakındaki dolaba daha sonra kapının yanına hatta 4-5 gün de koridorda göz alanında ama yine uzakta tutmuş. ( park yatak kullanıyor.) daha sonra da yatağına geçirmiş.
N

Nergis Ç. K. ..

Premium Üye
8 Haziran 2026 11:49
Afranur Keskin
Uygun fiyatlı bir telsiz ya da kamera ile ayırabilirsiniz bence.

Benim yiğenim 26 Ocak 2025 doğumlu, 1.5 ay önce görümcem odaları ayırdı. Kamera aldı bir tane, zaten sesi çok hızlı duyduğu için bebeği tam uyanıp ağlamadan yanına gidiyor.

Bu arada daha dün bana anlattığı için söyleyeyim 😅😅 önce yatağı odanın içinde kademeli olarak uzaklaştırmış. Anne yanından yakındaki dolaba daha sonra kapının yanına hatta 4-5 gün de koridorda göz alanında ama yine uzakta tutmuş. ( park yatak kullanıyor.) daha sonra da yatağına geçirmiş.
Çok teşekkürler, yatağı benden uzakta oda içinde bana yakın değil zaten ama uyanınca anne gel diye çağırıyor yanına. Yavaş yavaş deneyeyim kamera ile 🥹umarım zorluk çıkarmaz
M

Merve D.

8 Haziran 2026 12:08
Bende ağlarsa ve duymazsam yada 2 dk geç gidersem bütün gece vicdan azabı çekerim diye oda ayıramıyorum. Hatta beraber yatıyoruz 😬
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir