Oda Ayırma

73 görüntüleme
B

Büşra K. A.

17 Şubat 2026 21:17
Merhaba, bebeğim 6.5 aylık aynı odada uyuyoruz o beşiğinde uyuyor ama son zamanlarda yatakta sağdan sola döndüğümüzde bile kıpırdanmaya başladı. Birkaç kere uyanmasına da sebep olduk istemeden. Resmen odamıza girmekten korkuyoruz 😂 Oda ayırmak için uygun zaman aralığı nedir, siz ne zaman ve nasıl ayırdınız acaba?
İ

İ. S.

17 Şubat 2026 21:32
Benim bebeğimde aynı 6,5 aylık ve dediğiniz gibi beşikte yanımızda bu ayda her çıt sesine uyanır oldu. Değil yatak odasında mutfakta bile iş yapmaya korkar oldum zaten zor uyuyor çabuk uyanıyor. Ama okuduğum kitaplarda 6. Ayda başlanır diyor fakat bu ayda ayrılık kaygısı da başlıyor sonra bebeği etkiler mi bilmiyorum. Ben de düşünüyorum çünkü giderek nesne alışkanlığı kazanıyor bu aylarda hep aynı şeyleri istemeye başlayacak gündüzleri bari odasında yatırıp yavaş yavaş alıştırmaya başlayacağım.
B

Büşra K. A.

17 Şubat 2026 21:42

İ. S.

Benim bebeğimde aynı 6,5 aylık ve dediğiniz gibi beşikte yanımızda bu ayda her çıt sesine uyanır oldu. Değil yatak odasında mutfakta bile iş yapmaya korkar oldum zaten zor uyuyor çabuk uyanıyor. Ama okuduğum kitaplarda 6. Ayda başlanır diyor fakat bu ayda ayrılık kaygısı da başlıyor sonra bebeği etkiler mi bilmiyorum. Ben de düşünüyorum çünkü giderek nesne alışkanlığı kazanıyor bu aylarda hep aynı şeyleri istemeye başlayacak gündüzleri bari odasında yatırıp yavaş yavaş alıştırmaya başlayacağım.

Benim de kafam çok karışık 1 yaşına kadar aynı odada yatırmayı planlıyordum şimdi biraz hazırlıksız yakalandım 🥹 Çocuk biz odaya girene kadar çıt ses çıkarmıyor biz girdikten sonra mızırdanmaya ve kıpırdanmaya başlıyor…
İ

İ. S.

17 Şubat 2026 21:49
Bizim odaya girdiğimizi hissediyorlar ve bize naz yapıyorlar. Birde uyku eğitimini araştır saat kaçta kaç saate bir yatırman gerektiğini chtcpt bayağı yardımcı oluyor resmen dert ortağım oldu kendisi 😂 Şimdi iki gündür uyku saatlerini kaçırmamaya çalışıyorum biraz düzeliyor gibi. Çünkü yorgun düşüp uyuyor uyku geçişlerini yapamıyormuş yarım saate kırk dk ya bir uyku geçişi varmış o yüzden o aralıkta sese takılı kalıyorlar tam uyanmadan pış pış yapsanız belki işe yarar ilk günden etki etmesini beklemeyin ama belki işe yarar
B

Büşra K. A.

17 Şubat 2026 21:51

İ. S.

Bizim odaya girdiğimizi hissediyorlar ve bize naz yapıyorlar. Birde uyku eğitimini araştır saat kaçta kaç saate bir yatırman gerektiğini chtcpt bayağı yardımcı oluyor resmen dert ortağım oldu kendisi 😂 Şimdi iki gündür uyku saatlerini kaçırmamaya çalışıyorum biraz düzeliyor gibi. Çünkü yorgun düşüp uyuyor uyku geçişlerini yapamıyormuş yarım saate kırk dk ya bir uyku geçişi varmış o yüzden o aralıkta sese takılı kalıyorlar tam uyanmadan pış pış yapsanız belki işe yarar ilk günden etki etmesini beklemeyin ama belki işe yarar

Uyku eğitimi aldık biz tamamlayalı iki hafta olacak, dediğiniz gibi bir yandan da chatgpt’yi uyku uzmanı olarak kullanıyorum gün içinde 😂 1’den sonra uykusunun hafiflemesi çok normalmiş melatonin salgısı azalıyormuş ama işte tam da bizim uykuya dalıp sağa sola döndüğümüz saatler, put gibi yatmak imkânsız 🫠 En kısa zamanda oda kurmakta fayda var gibi ya bakalım
İ

İ. S.

18 Şubat 2026 19:24
Doğru diyorsun ayırmaya çalışmak lazım üç gün yatağına koyun üç dk bir odaya girin çıkın kendisi uyuması öğrensin 3. Günün sonunda öğrenir diyor bir kitap ne kadar doğru bilmiyorum da ağlarken durabilir miyim bilmiyorum 😭 bakalım deneyeceğiz artık birini

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir