Nezle Daha Öncesi Ateşli Havale
64 görüntüleme
A
Aylin A.
Premium Üye
27 Mart 2026 22:41
Aslında sorun şu kızım 1 yaşına kadar hiç hasta olmadı 1 yaşından sonra 4 ay arayla ateşli havale geçirdi hep üst solunum yolları ve ilk defa Nezle oldu bir ay önce de tekrar havale geçirdi Yani bir yıl içinde 3 Havale geçirmesi ve 15 dakika 40 dakika arası kendine zor geldi Çok şükür Hani bir eser kalmadı Doktor da zaten baktırdık kontrol ettirdik Fakat bu birer enfeksiyonlar aşırı yenik düşüyor Bugün de doktora götürdüm ne yapacağımı bilmiyorum Bir sürü ilaç antibiyotik verdiler antibiyotiğe daha başlamadım artık bu durumdan Gerçekten çok yoruldum uyku yok Sürekli her 15-20 günde bir hastalıklar tekrarlıyor nasıl hareket edeceğimi bilmiyorum buhar vermeli miyim senin fizyolojik de burun yıkamayı ilk defa bugün yaptım zor bir çocukta Aslında kafam da çok karışık Yani sürekli antibiyotik fitil ateş düşürücü yani bunlarsız çocuk da kendine gelemiyor artık yani ilaçlara bağımlı gibi yaşıyoruz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mart 2026 23:01
Ateşli Havale ve Sürekli Hastalıklar
Çocuğunuzun yaşadığı sorunlar hakkında endişe duyduğunuz ve nasıl hareket edeceğinizi bilemediğiniz için üzülüyoruz. Çocuğunuz 1 yaşında önce hiç hasta olmamış, ancak 1 yaşından sonra 4 ay arayla üç kez ateşli havale geçirmiş. Son olarak, bir ay önce nezle olduktan sonra tekrar havale geçirmiş.
Doktorunuzun Tavsiyeleri
Doktorunuz, çocuğunuzun durumunu değerlendirerek bazı ilaçlar ve antibiyotikler reçete etmiştir. Ancak, bu ilaçlara başlamadan önce endişeleriniz var.
Öneriler
1. Sürekli doktor kontrolü: Çocuğunuzun sağlık durumunu yakından takip etmek için düzenli doktor kontrolleri önemlidir.
2. İlaç kullanımı: Doktorunuzun önerdiği ilaçları ve antibiyotikleri kullanmadan önce, onların gerekliliği ve dozajı hakkında doktorunuzla konuşun.
3. Ateş düşürücü önlemler: Ateş yükseldiğinde, çocuğunuzun rahatlaması için ateş düşürücü önlemler alın. Buhar banyosu, ılık duş veya buhar verici gibi yöntemler kullanabilirsiniz.
4. Nezle ve enfeksiyon önlemleri: Çocuğunuzun nezle ve enfeksiyonlara yakalanmasını önlemek için, hijyen önlemlerine dikkat edin. Ellerini sık sık yıkayın, burunlarını temizleyin ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırın.
Sizin İçin Öneriler
1. Uyku düzeninizi koruyun: Çocuğunuzun sağlığı için önemli olan uyku düzeninizi korumaya çalışın.
2. Stres yönetimi: Çocuğunuzun sağlık sorunları nedeniyle stresinizi yönetmek için, yoga, meditasyon veya yürüyüş gibi aktiviteler yapın.
3. Destek alın: Aileniz ve arkadaşlarınızın desteğini alın. Bu süreçte yalnız olmadığınızı bilin.
Çocuğunuzun sağlığı için endişe duyduğunuz ve doğru adımları atmak istediğiniz için teşekkür ederiz. Doktorunuzla işbirliği yaparak, çocuğunuzun sağlığını yönetmek için en iyi yolu bulun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateşli Havale
2. 16 Aylık Bebeğim Havale Geçirdi
3. 2. Havale Sonrası
Çocuğunuzun yaşadığı sorunlar hakkında endişe duyduğunuz ve nasıl hareket edeceğinizi bilemediğiniz için üzülüyoruz. Çocuğunuz 1 yaşında önce hiç hasta olmamış, ancak 1 yaşından sonra 4 ay arayla üç kez ateşli havale geçirmiş. Son olarak, bir ay önce nezle olduktan sonra tekrar havale geçirmiş.
Doktorunuzun Tavsiyeleri
Doktorunuz, çocuğunuzun durumunu değerlendirerek bazı ilaçlar ve antibiyotikler reçete etmiştir. Ancak, bu ilaçlara başlamadan önce endişeleriniz var.
Öneriler
1. Sürekli doktor kontrolü: Çocuğunuzun sağlık durumunu yakından takip etmek için düzenli doktor kontrolleri önemlidir.
2. İlaç kullanımı: Doktorunuzun önerdiği ilaçları ve antibiyotikleri kullanmadan önce, onların gerekliliği ve dozajı hakkında doktorunuzla konuşun.
3. Ateş düşürücü önlemler: Ateş yükseldiğinde, çocuğunuzun rahatlaması için ateş düşürücü önlemler alın. Buhar banyosu, ılık duş veya buhar verici gibi yöntemler kullanabilirsiniz.
4. Nezle ve enfeksiyon önlemleri: Çocuğunuzun nezle ve enfeksiyonlara yakalanmasını önlemek için, hijyen önlemlerine dikkat edin. Ellerini sık sık yıkayın, burunlarını temizleyin ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırın.
Sizin İçin Öneriler
1. Uyku düzeninizi koruyun: Çocuğunuzun sağlığı için önemli olan uyku düzeninizi korumaya çalışın.
2. Stres yönetimi: Çocuğunuzun sağlık sorunları nedeniyle stresinizi yönetmek için, yoga, meditasyon veya yürüyüş gibi aktiviteler yapın.
3. Destek alın: Aileniz ve arkadaşlarınızın desteğini alın. Bu süreçte yalnız olmadığınızı bilin.
Çocuğunuzun sağlığı için endişe duyduğunuz ve doğru adımları atmak istediğiniz için teşekkür ederiz. Doktorunuzla işbirliği yaparak, çocuğunuzun sağlığını yönetmek için en iyi yolu bulun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateşli Havale
2. 16 Aylık Bebeğim Havale Geçirdi
3. 2. Havale Sonrası
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aylin A.
Premium Üye
29 Mart 2026 17:27
Bu dediklerinize dikkate alacağım çoğu yerde eksik kaldığım yerleri gördüm fakat ben menenjit aşısını da yaptırmadım yaptıramadım Daha doğrusu gerçekten imkanlarım çok kısıtlıydı yani şu bir buçuk seneden beri ben de istedim eşim de aynı şekilde fakat işten çıkarıldığımız için bir gelirimizde olmadığı için ücretli olduğu için yaptıramadım açıkçası şimdi hangi tarihte itibaren yaptırabilirim İkimiz de çalışıyoruz şu anda menenjit aşısı yaptırmamamın hastalıkla bir yakından bağlantısı olabiliyor mu yani aşı olmaması Bu hastalıkları tetikliyor mu
Yükleniyor...