Nane Çayı

245 görüntüleme
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Haziran 2026 13:49
Bebeklere ne zaman nane çayı verilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Haziran 2026 13:54
Bebeklere Nane Çayı Ne Zaman Verilir?

Genellikle bebeklere 6 aydan önce nane çayı verilmesi önerilmez. Bunun sebebi, nane çayının bebeklerin hassas sindirim sistemini etkileyebileceği ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceği düşünülmesidir.

Ek Gıda Döneminde Nane Çayı

6 ay ve üzeri bebekler ek gıdaya başladıklarında, nane çayı gibi bitki çayları da dahil olmak üzere çeşitli yiyecek ve içeceklerle tanıştırılabilir. Ancak, nane çayını bebeğe vermeden önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Nane Çayının Faydaları

Nane çayı, sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilir ve bebeklerde gaz sancısını azaltabilir. Ancak, her bebeğin sindirim sistemi farklıdır, bu nedenle nane çayının etkileri de farklı olabilir.

Öneriler

Bebeğinizi 6 aydan önce nane çayıyla tanıştırmayın.
Ek gıdaya başladıktan sonra nane çayını denemek isterseniz, doktorunuzla konuşun.
* Nane çayını az miktarda ve seyrek olarak verin, bebeğinizin tepkisini izleyin.

Her bebeğin ihtiyaçları ve hassasiyetleri farklıdır, bu nedenle bebeğinizin sağlığı konusunda her zaman doktorunuzla danışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Acil
2. 2 Aylık Çok Ikınıyor
3. Mide Üşütmesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

14 Haziran 2026 14:19
Ben kızım 21 günlüktü kimyon ve nane suyu içirmeye başladım çok faydasını gördük
S

Sibel ..

Premium Üye
14 Haziran 2026 14:24
Fatma Albina U
Ben kızım 21 günlüktü kimyon ve nane suyu içirmeye başladım çok faydasını gördük
Yaa ben de 5 aylık şu an bayağı da karnı hareketli versem mi diye düşünmüştüm teşekkür ederim
Fatma A. U.

Fatma A. U.

14 Haziran 2026 15:00
Sibel
Yaa ben de 5 aylık şu an bayağı da karnı hareketli versem mi diye düşünmüştüm teşekkür ederim
Özellikle kimyon verin çok işe yarıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir