Acil
144 görüntüleme
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 16:41
Bebegim 5 buçuk aylık güzel emmiyor 2 dk emer bırakır sütümde azaldı kaynanamla yaşıyorum ona diyorum bebek emmiyor çişini az yapıyor toplasan iki bezi bile doldurmuyor günde oda diyor hep cismi yapacak çocuk doyuyor sütüm azaldı diyorum diyor ağır işimi yapıyon kar mı atiyon sütün azaldı sırf çocuğa mama almamak için ekşi yoğurt veriyor açlıktan ağlamasın diye napiyim çocuğum karnıdoymasi ve kilo alması için ne verebilirim
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 16:44
Lütfen cvp verin
B
Büşra T.
19 Ocak 2026 16:48
Mama vereceksiniz ek gıdaya başlasa bile mama yıyecek 1 yaşına kadar en az yoksa gelısmez

Afranur K.
19 Ocak 2026 16:52
Hatta 18. Aya kadar 1 yaş bile çok az, sütünüzü arttırmak için de süt çayları, Malt içecekleri, buğday çorbası, tahin ve en önemlisi bol bol su tüketin. Bence geri döndürülebilir.
Ama eğer kesilme ya da azalma olursa 18. Aya kadar bebeklerin ana öğünü mama ya da anne sütüdür. Ek gıda olarak adlandırılan durum henüz temel aşamada değildir.
Kayınvalidenizle sanırım çatışıyorsunuz bu konuda ama azaldığını hissediyorsanız çiş sayısı azaldıysa haklısınızfır. Aile hekimliğine gidip oradaki hemşireniz ile görüşebilirsiniz 😅 hatta bence kayınvalidenizi de götürün hemşire hanım anlatırken duyup inanır belki
Ama eğer kesilme ya da azalma olursa 18. Aya kadar bebeklerin ana öğünü mama ya da anne sütüdür. Ek gıda olarak adlandırılan durum henüz temel aşamada değildir.
Kayınvalidenizle sanırım çatışıyorsunuz bu konuda ama azaldığını hissediyorsanız çiş sayısı azaldıysa haklısınızfır. Aile hekimliğine gidip oradaki hemşireniz ile görüşebilirsiniz 😅 hatta bence kayınvalidenizi de götürün hemşire hanım anlatırken duyup inanır belki
G
Gökçin N.
19 Ocak 2026 17:04
Kayınvalideniz kendi doğurduğu çocuğu istediği gibi besleyebilir,sizinkine karışmasın!!! Sorunuzun tek bir cevabı var:mama. Anne olarak içgüdülerinize güvenin. Çişli bez sayısı az diyorsanız mama başlamanız gerekir. Yukarıda arkadaşlar belirtmişler,aynı zamanda sütünüzü de artırmaya çalışın,eminim artacaktır. Artana kadar mama desteği verin,bebek gelişimi düzgün devam etsin. Kayınvalideniz de size stres kaynağı olup sütünüze köstek olmasın.
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 17:17
Bakın diyorum çocuğu doktor agötürmeme izin vermiyor maddi durumumuz çok iyi mama vermeme izin vermiyor kızıyor çocuk 6 aylık olacak ne maması artık yemek yiyecek azıcık 1 kaşık süt de içse tamamdır diyor
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 17:17
Sırf para için
G
Gökçin N.
19 Ocak 2026 17:22
Eşinizle konuşun,annesiyle konuşsun. Tüm bilim dünyası ilk bir yıl temel besin anne sütü ya da mamadır diyor. Kayınvalideniz ne sanıyor,çocuk 6.ayda oturup kebap yemeyecek. Biz 7 aylık olduk 2 kaşık çorbayı zor yediriyorum. Sormayın kimseye de gidin alın mamayı yapın valla. Anne sizsiniz,kimse sizden iyi bilemez.

merve
19 Ocak 2026 17:22
Eşiniz nerede ona söyleyin annesiyle konuşsun. Cocuga müdahale etmesine izin vermeyin .
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 17:24
Allah eşimin belasını versin oda diyor mamı vereceksin çocuk iyi olmaz öyle annesinin dediğini yapıyor çok korkuyorum çocuğa birşey olur
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 17:26
Çocuğa bugün cay ekmek verdi içine şeker koydu birşey desek kızıp hakaret ediyor sen çok iyi biliyon ben 6 çocuk büyüttüm sen bunları İnternet yalan yanlış şeyler ögreniyorsun
B
Betül ..
19 Ocak 2026 17:32
Herkes demiş zaten bence de eşinizle konuşun kayınvalidenizin karışmasına izin vermesin anne sütü yetersiz ise mama verilmesi gerekiyor. Ama bazen söylenildiği gibi de olmuyor tabii. Annem eskiden ablam için yarım su yarım süt ve bir kaşık pirinç ununu (normal un da olur) kavurup verirmiş ya da arı mama alırmış o çok uygun onu da aynı su ve sütle muhallebi gibi yaparmış ama katı değil sulu olacak belki işinize yarar

Afranur K.
19 Ocak 2026 17:42
Bakın diyorum çocuğu doktor agötürmeme izin vermiyor maddi durumumuz çok iyi mama vermeme izin vermiyor kızıyor çocuk 6 aylık olacak ne maması artık yemek yiyecek azıcık 1 kaşık süt de içse tamamdır diyor
O zaman bi fikir olarak sütüm iyileşti deme şansınız yok mu? Yani sütüm yetiyor iyileştim gibi bir cümle kurup çocuğun aç kaldığını onlara belli etmeyin. Siz de kendiniz power pomping yöntemi ile sütünüzü arttırmaya çalışın, bu esnada sağımla da sütünüzden verirsiniz.
Yani çocuğun çay, ekmek şeker tüketmesindense sizin gizli olarak bir şeyler yapmanız daha makul olacaktır.
Allah yardımcınız olsun 🤦🏻♀️
İlk 18 ay ana öğün anne sütü ya da mamadır.
Burada da denklem şöyle bu arada 9. Aya kadar
Anne sütü ya da mama > ek gıda
9. Aydan sonra
Anne sütü ya da mama = ek gıda
18. Aydan sonra
Ek gıda = ana öğün olması lazım
Eskiler yetiştirdi de neyi ne kadar yetiştirdi. Kendi yetiştirdiği çocuğunun kilosu/şekeri / tansiyonu ne durumda. Düzenli tuvalete gidebiliyor mu bağırsak sağlığı yerinde mi? Kendisi dört dörtlük evlat mı yetiştirmiş. Kimse ben 6-8 tane yetiştirdim diye övünmesin bence o kadar sağlıksız bi nesil ki yetiştirdikleri. Savunacak yerleri yok.
K
Kübra B.
19 Ocak 2026 17:55
Evden bir şekildeçıkıp doktora gitmelisiniz. Süt için dinlenme ve bol su içmek bu ikisi çok önemli. En azından eşinizle giderseniz orada söylenenler belki ikna eder. Bezini az ıslatması ya da 3-4 gün boyunca ıslatmaması problem. Acil bir yol bulun.
N
Nagihan S.
19 Ocak 2026 18:12
Çocuğa bugün cay ekmek verdi içine şeker koydu birşey desek kızıp hakaret ediyor sen çok iyi biliyon ben 6 çocuk büyüttüm sen bunları İnternet yalan yanlış şeyler ögreniyorsun

Afranur K.
19 Ocak 2026 18:14
Kan çok mantıklı bi fikir, korkarlar belki en azından. Yazık günah küçücük bebeğe çay ekmek mi verilir. 21. Yüzyıldayız onlar gibi yaşamıyoruz ki yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda allaha şükür 🤦🏻♀️
Ş
Şilan
19 Ocak 2026 19:03
Çay ekmek şeker üçlüsü yüzünden beyinden hafif engelli kalan kuzenim var. Yine kaynana terörü. Minik bebeğe veriyo. Damarları tıkanıyor. Lütfen yaptırmayın.
Ne kadar çok sağarsanız o kadar çok süt gelir. Bol bol emzirin. Hurma pilav kimyon tahin anason rezene çayları bol su tüketin. Süt arttırır.
Bebeğe kesinlikle inek sütü icirmeyin. Mama almalısınız. Aile hekimine aşı zamanı söyleyin. O söylesin mutlaka mamaya başlayin başka birşey vermeyin ek gıda sadece tadım dönemidir desin.
Ne kadar çok sağarsanız o kadar çok süt gelir. Bol bol emzirin. Hurma pilav kimyon tahin anason rezene çayları bol su tüketin. Süt arttırır.
Bebeğe kesinlikle inek sütü icirmeyin. Mama almalısınız. Aile hekimine aşı zamanı söyleyin. O söylesin mutlaka mamaya başlayin başka birşey vermeyin ek gıda sadece tadım dönemidir desin.
R
Rojin g.
19 Ocak 2026 19:08
Doktor dedi zaten doktor ne anlar dedi çay ekmek verme diyorum ben çocuklarımı bunla büyüttüm diyor laftan anlamıyor bide bebegim ağlayan bir bebek onla ilgilendiğim için biraz ev işlerini geç yapamıyorum saat 12 de bitiyor işte iş kaynanam diyor aglanaya kadar çatlasın sen ev işi yap
G
Gökçin N.
19 Ocak 2026 19:17
Yok artık, ben bebek doğduğundan beri ev işi yapmıyorum doğru düzgün,eşim birşey derse de çok pis patlarım. Bebek bakmak hiç kolay değil. Eşinizle ciddi konuşun,bu kaynananızın yaptiği istismar resmen. Yazık o bebeğe. Çay nedir sinir krizi geçireceğim. Alın bebeği annenizin evine gidin.