Motor Beceriler-uzanma-dönme

194 görüntüleme
Esma

Esma

Premium Üye
17 Haziran 2026 14:10
3 ay 11 günlük oğlum oyuncaklara uzanmıyor ve dönme girişimi yok. bu işte üst sınır nedir ne yapmalıyım nasıl teşvik etmeliyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Haziran 2026 14:10
3 ay 11 günlük bebeklerde uzanma ve dönme becerileri gelişmeye başlamalıdır. Her bebek farklı hızda gelişim gösterir, ancak bazı genel kılavuzlar vardır.

Uzanma Becerisi:
- 3-4 ay arasında bebekler oyuncaklara uzanmaya başlar.
- 4-5 ay arasında ise daha koordineli bir şekilde uzanıp oyuncakları kavrayabilir.

Dönme Becerisi:
- 4-6 ay arasında bebekler sırt üstünden yüzüstüye veya yanlarına dönmeye başlar.
- 6 ay civarında ise çoğu bebek bu becerileri rahatlıkla yapabilir.

Eğer 3 ay 11 günlük oğlunuzda henüz uzanma ve dönme girişimleri görülmüyorsa, endişe verici olabilir. Ancak her bebek farklıdır.

### Ne Yapabilirsiniz?
1. Tummy Time (Karnına Yatma): Bebeğinizin yüzüstüye dönmesini teşvik etmek için karnına yatma egzersizleri yapabilirsiniz. Başlangıçta kısa süreler (1-2 dakika) ile başlayıp, zamanla süreyi artırabilirsiniz.
2. Oyuncaklarla Teşvik: Bebeğinizin dikkatini çekmek için renkli, ses çıkaran oyuncakları kullanabilirsiniz. Oyuncakları biraz uzaklıkta tutarak uzanmasını teşvik edebilirsiniz.
3. Gelişimi Takip Edin: Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin. Eğer 4-5 ayına kadar uzanma ve dönme becerileri gelişmiyorsa, bir pediatrist ile görüşmek iyi olabilir.

### Üst Sınır:
- Uzanma: 5 ay
- Dönme: 6 ay

Eğer bebeğinizin gelişiminde gecikme yaşıyorsanız, bir uzmana danışarak適切 değerlendirme ve yönlendirmeleri almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 ay 15 günlük bebek aktivite
2. Hiç Bir Şey Yapamıyoruz
3. Otizm Nedir? Ne Zaman Şüphelenmeli?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
L

Lale

Premium Üye
17 Haziran 2026 15:15
Dönme için erken daha. uzanma için oyun halısı işe yarıyor baya tavsiye ederim
Esma

Esma

Premium Üye
17 Haziran 2026 15:16
Lale
Dönme için erken daha. uzanma için oyun halısı işe yarıyor baya tavsiye ederim
tamamdır kullanayım onu teşekkürler:)
E

Ema

Premium Üye
17 Haziran 2026 15:23
Ai cevabini hic begenmedim:)) 3 ay 11 gunluk bebek icin donme becerisi gelişmeyebilir bu endise verici degil bence. Siz emzirme yastigi kullanarak tummy time yapip oyun halisi kullanirsaniz cok iyi olur
Esma

Esma

Premium Üye
17 Haziran 2026 15:24
Ema
Ai cevabini hic begenmedim:)) 3 ay 11 gunluk bebek icin donme becerisi gelişmeyebilir bu endise verici degil bence. Siz emzirme yastigi kullanarak tummy time yapip oyun halisi kullanirsaniz cok iyi olur
tamamdır onları da artırayım 🙏🏻 çok teşekkürler

sosyal medyada 3 aylıkken dönen bebekleri görünce endişe ettim
D

Dinara R.

Premium Üye
17 Haziran 2026 15:33
Esma
tamamdır onları da artırayım 🙏🏻 çok teşekkürler

sosyal medyada 3 aylıkken dönen bebekleri görünce endişe ettim
Bebekten bebeğe değişiyor Esma hanım benim bebeğim 5 aylıkken döndü. Diğer arkadaşın önerdiğine ben de katılıyorum bebeklerde yerde vakit geçirmek çok geliştirici bir şey o yüzden oyun halısında bol bol vakit geçirin dönecektir sonra da düz tutamazsınız ☺️
Esma

Esma

Premium Üye
17 Haziran 2026 15:34
Dinara Rahmedova
Bebekten bebeğe değişiyor Esma hanım benim bebeğim 5 aylıkken döndü. Diğer arkadaşın önerdiğine ben de katılıyorum bebeklerde yerde vakit geçirmek çok geliştirici bir şey o yüzden oyun halısında bol bol vakit geçirin dönecektir sonra da düz tutamazsınız ☺️
tamamdır çok çok teşekkür ederim ☺️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir