Morluklar

33 görüntüleme
B

Beyza B. ..

8 Nisan 2026 14:30
Bebeğimin genelde bacaklarında morluklar görüyorum bazen sanki parmakla bastırılmış gibi önce bilemeyip ben yapıyorum sandım sonra düştüğü için oluyor zannediyorum ayağa kalkmaya başladıktan sonra olmaya başladı çünkü doktora gösterdim düştüğü için dedi ama trombositlerine bakmadı en son şu an bacsğında tam oturduğu yerde kocaman bir morluk var başjna gelen var mı
C

Cerennn

8 Nisan 2026 14:44
Oğlumda öyle yürümeye başladığından beri öyle minik minik yuvarlak morluklar oluyor süreklı . Çarptığı için dıye dusunuyorum. Çünkü kollarında falan yok sadece bacaklarında kalça kısmında falan var.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

8 Nisan 2026 15:39
Bebeğinizin bacaklarında morluklar oluşmasının birkaç farklı nedeni olabilir. Öncelikle, bebeklerde ciltleri çok hassas olduğundan küçük darbelerde bile morluklar oluşabilir. Ayrıca, trombosit sayısının düşük olması da morluklara neden olabilir.

Siz bebeğinizin bacaklarını kontrol ediyorsunuz ve bazen parmakla bastırılmış gibi izler görüyorsunuz. Bu durum, dolaşım problemlerinden kaynaklanıyor olabilir.

Buna karşın, eğer bebeğinizin trombosit sayısında bir anormallik yoksa ve genel sağlık durumu iyi ise, bu morluklar muhtemelen mekanik kaynaklıdır. Yani, bazen sert bir yüzeyle temas etmesi veya bir yere çarpması gibi nedenlerle olabilir.

Ayrıca, mongol lekesi denen bir durum da olabilir. Bu durum, doğumdan itibaren var olan ve genellikle zararsız olan bir tür cilt lekesi veya morluğudur.

1. Bebeğinizi düzenli olarak kontrol eden bir doktora başvurarak, bu morlukların nedenini tam olarak belirleyebilirsiniz.
2. Bebeğinizin trombosit sayılarını kontrol ettirmeniz gerekebilir.
3. Bebeğinizi düşürmekten kaçınarak, morlukların oluşmasını önleyebilirsiniz.
4. Bebeğinizin cildini düzenli olarak kontrol ederek, herhangi bir değişiklik olup olmadığını takip edebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğimin Ayakları Morarıyor
2. Poposunda Hafif Morluk
3. Ayakta Renk Değişimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Beyza B. ..

8 Nisan 2026 15:40

Cerennn

Oğlumda öyle yürümeye başladığından beri öyle minik minik yuvarlak morluklar oluyor süreklı . Çarptığı için dıye dusunuyorum. Çünkü kollarında falan yok sadece bacaklarında kalça kısmında falan var.

Bende öyle düşünüyorum ama yine de içim rahat etmedi biraz daha gözlemleyim teşekkürler🌹

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir