Bebeğimin Ayakları Morarıyor

73 görüntüleme
B

Büşra Y.

1 Temmuz 2025 15:52
Merhabalar bebeğim 4 aylık. Yaklaşık bir aylıkken farkettiğim bir durum var.

Bebeğimi kucağımda taşırken ayakları salık bir şekildeyse ya da biçimsiz tutulduysa dizlerinden aşağısı morarmaya başlıyor. Yatarken herhangi bir sıkıntı yok.
Düzgün tuttuğumda da hatta kanguruyu kullanırken de bir sıkıntı yok. Ayakları morarırken huzursuz olmuyor, hareketsizlik veya ısı kaybı da yaşamıyor. Farkettiğim an daha rahat bir pozisyona alarak normale dönmesini bekliyorum.

Doppler USG bakıldı sorun olmadığı söylendi.

Kardiyolojiye 3.ayında bakıldı kalp kapağında hafif sızıntı ve delik olduğu söylendi bunların yüksek oranla geçeceği ve bu sorunların morarmaya neden olmadığı söylendi.

Başka bakılması gereken bir şey var mıdır?
Bu morartı önem arz ediyor mu? Geçici bir süreç midir?

Hareketinde herhangi bir sorun yok ayaklarının
üzerine de basabiliyor.
Münevver K.

Münevver K.

1 Temmuz 2025 16:06
Sadece kucakta oluyorsa bacakları sarktığı için kalp seviyesinin altında kalır dolaşımı geçici olarak yavaşlıyordur yer çekimi etkisiyle kan ayaklara birikir. Farklı bir pozisyondan olmuyorsa muhtemelen böyledir ☺️
Ş

Şerife P. ..

1 Temmuz 2025 16:49
Kucağımda tuttuğumda emzirdigimde oluyor tuttuğunuz için gayet normal bir durum.takip ettiğim bir hocaya sormuslardi oda doğal olduğunu söyledi.
B

Büşra Y.

1 Temmuz 2025 18:45
Etrafımdakiler bu durumla karşılaşmamış o yüzden kontrol ettirmek istedim. Hatta bir doktor da ilk defa böyle şeyle karşılaştım deyince herhalde nadir bir şey bu diye düşünmüştüm 🥲 normal bir şey olarak yaşanıldığını duymak rahatlattı beni çok teşekkür ederim cevaplarınız için 🥰 umarım büyüdükçe geçecek olan bir şeydir bu 🙈

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir