Ayakta Renk Değişimi

87 görüntüleme
A

Ayşe F. S.

17 Haziran 2025 20:15
Bebeğimi dik pozisyonda tuttuğumda özellikle kangurudayken ayakları fazla kanlanmaktan rengi mor kırmızı arası oluyor, normalden daha sıcak oluyor. Bu durum sadece ayaklarında bacakları normal renginde oluyor. Sorun var mı bu durumda ?
A

Ayşe F. S.

17 Haziran 2025 20:15
Bebeğim bir aylık.
İ

İrem K.

17 Haziran 2025 21:07
Morarma genelde kan gitmediğinde olur eller ayaklar da vücudun en uzak bölgeleri olduğundan eğer kan akışında azalma varsa kolayca morarma görülebilir. Pozisyon olarak kalça m pozisyonjnda oluyor mu ve bacak sıkışık mı kalıyor bakmak lazım ana arterlerden birinde akış azalıyorda olabilir. Ben de 1.5 aylıkken bebeği yalnız yıkarken düşmesin diye kolunun altından fazlaca sıkarak tutmuşum bitince bi baktım eli mor.
A

Ayşe F. S.

17 Haziran 2025 21:10
Kucağımda iken sıkıştırmadan tutuyorum yine rengi değişiyor. Kanguruya özel bi durum değil aslında dediğiniz gibi m pozisyonda ve sıkışık değil yine oluyor.
S

Saime Ç.

20 Haziran 2025 12:26
Biraz tombik bir bebek mi ? Benim kızım da 8 aylık 11 kg kucakta fazla tutunca falan bacaklarında ayaklarında morluk ve kızarıklık oluyor cocuk doktoruna götürdüm dolaşım sisteminde problem olabilir diye cocuk kardiyoloji ye sevk etti prof hocaya götürdüm kalbine vs. Baktı hiç bir sıkıntısı yok beyaz tenli ve kilolu oldugu için kucakta tutunca bacakları damarları sıkısıyor o yüzden oluyor dedi kilodan ve beyaz teninden sizde daha cok belli oluyor dedi 1 2 yasına kadar gecer dedi içiniz rahat olsun ama yinede sizde bir götürün isterseniz poposuna destek vererek bacaklarını sıkmadan tutuyorum zaten atopik dermatit cildiniz var cok hassas en ufak birşeyde kızarıyor
A

Ayşe F. S.

21 Haziran 2025 09:11
Evet benimkide beyaz bir bebek o yüzden olabilir sanırım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir