Memeye Süt İnmemeli Karıncalanma Hissedilmemesi

68 görüntüleme
G

Gizem A. N.

Premium Üye
4 Haziran 2026 07:36
Sütüm az diye mi ben karıncalanma hissetmiyorum yoksa herkesin karıncalanma hissetmemesib normal mi göğüslerim çok büyük sütün geldiğini anlamıyorum böyle olam var mı
Ş

Şeyma

4 Haziran 2026 07:41
Zamanla geçiyor bu süreç ve bazıları bunu hissetmiyor da zaten. Göğüs büyüklüğüyle alakalı değil. Çocuğun kilosu iyiyse sıkıntı etmeyin.
G

Gizem A. N.

Premium Üye
4 Haziran 2026 07:42
İyi değil kilosu üstüne bir de meme reddi başladı ne yapacağını şaşırdım
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 07:46
Gizem hanım. Söyle ilk başlarda biraz memede şişlik, ucunda hassiyet, sızı gibi şeyler oluyor 2-3 ay kadar sürdü bende. Sonra meme yavaş yavaş alışmaya başlıyor. Bende bir ara eskisi gibi olmayınca sızı falan araştırdım Osman hocanın bir videosuna denk geldim " belli bir süreden sonra meme olgunlaşır eskisi gibi değil daha yumuşak ve daha az acılı olur" diyordu. Zamanla yumuşak oluyor ama süt geliyor yani, bende böyle en azından. Ama uzun süre emzirmez isem yine ufak bir his oluşuyor
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 07:47
Gizem Akkuş Nasırlı
İyi değil kilosu üstüne bir de meme reddi başladı ne yapacağını şaşırdım
Ne kadarlık bebeğiniz. 3.5 -4 civarında ise eğer geçici bir durum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Haziran 2026 07:48
Memede Karıncalanma ve Süt Üretimi

Her kadının memesi farklıdır ve süt üretimi de kişiden kişiye değişebilir. Karıncalanma hissi, genellikle süt kanallarının genişlemesi veya süt üretiminin artmasıyla ilgili olabilir.

Normal Durum: Bazı kadınlar, emzirme döneminde memelerinde karıncalanma hissi yaşamayabilir. Bu, memenin yapısına, süt üretimine ve kan akışına bağlı olabilir.
Süt Azlığı: Süt azlığı, karıncalanma hissi olmamasının bir nedeni olabilir. Ancak, bu durumun tek sebebi değildir.
* Göğüs Büyüklüğü: Büyük göğüsler, süt üretimini veya karıncalanma hissini doğrudan etkilemeyebilir.

Süt Üretimini Etkileyen Faktörler:

1. Hormonal Durum: Hormonlar, süt üretimini kontrol eder.
2. Emzirme Sıklığı: Sık emzirme, süt üretimini artırır.
3. Beslenme: Dengeli beslenme ve yeterli sıvı alımı, süt üretimini destekler.
4. Stres: Yüksek stres seviyeleri, süt üretimini olumsuz etkileyebilir.

Süt Üretimini Artırma Yolları:

1. Bol Sıvı Tüketin: Gün içinde en az 8-10 bardak su içmeye özen gösterin.
2. Dengeli Beslenin: Protein, karbonhidrat ve yağ içeren dengeli bir diyet, süt üretimini destekler.
3. Stresi Azaltın: Yoga, derin nefes egzersizleri veya meditasyon gibi stres azaltma tekniklerini deneyin.
4. Sık Emzirin: Bebeğinizi sık sık emzirmek, süt üretimini artırır.
5. Göğüs Masajı Yapın: Hafifçe göğüs masajı yapmak, süt kanallarının açılmasına yardımcı olabilir.

Eğer süt üretiminiz hakkında endişeleriniz varsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek en iyi seçenek olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yumuşak Memede Süt Olmuyor mu?
2. Göğsüm Yumuşadı Sütüm Yetmiyor Hissi
3. Süt Arttırma Tecrübeleriniz Önerileriniz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gizem A. N.

Premium Üye
4 Haziran 2026 07:51
10 gün sonra 3 aylık olacak prematüre bebek düzeltilmiş yaşı 7 hafta kilosu beşi bulamadı hala
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 08:01
Gizem Akkuş Nasırlı
10 gün sonra 3 aylık olacak prematüre bebek düzeltilmiş yaşı 7 hafta kilosu beşi bulamadı hala
Premature olunca geriden geliyor herşey. Benim oğlum 1 yaşında komşumun oğlu ile aralarında 3 ay var o da prematüre doğru zorlu bir süreç geçirdiler aralarında 6 ay var gibi duruyor. Bazen bunlar yaşıt diye kiyaslayacak oluyor millet asla izin vermiyorum bebek için 1 gün bile önemli. Muhtemelen siz stres yapıyorsunuz. İlk başta herşey normal iken bende çok stres yaptım sizi anlıyorum ama mama ile takviye edin. Söyle düşünün sütünüz olmak zorunda değil olmasa bile bebeğiniz mama ile beslene bilir. Beslicem sütüm yok diye kendinize yüklenmeyin. Muhtemelen sütünüz vardır ama siz endişe ediyorsunuz. Süt artıracak şeyler yiyin, bol bol su için, tahin pekmez, hurma, beyaz dut kurusu kullanın şeker gibi yada kaynatın suyunu için. Yada memeniz artık olgunlaşmaya başlamış olabilir eliniz ile kontrol edin sıkınca süt geliyor ise vardır. Yada makina ile sağın bir gün var mı yok mu kendiniz görün. Ama dert etmeyin vardır prematüre bebekler farklı büyüyor biraz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir