Süt Arttırma Tecrübeleriniz Önerileriniz

229 görüntüleme
Ceren Ç.

Ceren Ç.

5 Ağustos 2025 21:08
Merhaba 4 aylık bebeğim var ilk günden beri sütüm az. arttırdığı söylenen tüm yiyeceklerden yemeye çalışıyorum genede değişen bir şey yok. bestlak damlayıda denedim lacmix vitaminide denedim. her gün rezenede içiyorum ama olmuyor hep aynı. süt artsın diye sağım tekniklerinide deniyorum yinede artan yok.. tek göğüsümden 3 saat emzirmedğimde 30 cc 6 saat emzirmediğimde 60 cc civarı geliyor. yetmiyor anlayacağınız 🤷🏻‍♀️ olması gereken kaç cc mesela ? sütü arttırmak için önerileriniz neler sevgili anneler
F

Fatma M. T.

5 Ağustos 2025 21:10
Ben bestlak damlanın çok yararını görmüştür günde 4 kez içiyodum benimde 4 aylık kızım var bu ay az kilo aldığı için kendime takviye omega3 başlattı doktorumuz sütümün miktarında sıkıntı yok ama yağ oranı az sanırsam
B

Büşra

5 Ağustos 2025 21:22
Merhaba. Benim tecrübemi sorarsanız, süt arttırmada en etkili olanlar; özellikle bol şu içmek, uyumak ve solgar ın brewers yeast takviyesi. Merak ettim bebeğiniz sadece anne sütü mü alıyor ve gelişimi nasıl?
H

Hülya G. ..

5 Ağustos 2025 21:26
Merhaba bol bol sivi tüketin su çorba meyve suyu vs. Suyunuza biraz pekmez katarsanız da faydası olabilir. Kuru dut, incir kaynatip soğuyunca içebilirsiniz. Bunların faydasını biraz gördüm diyebilirim. Ama en önemlisi sanırım dinlenmekti. Biliyorum ev işi yemek vs. çocuk uyuyunca koşturmaca oluyor ama gün içinde bir iki kez siz de uyuyun bebeğinizle birlikte. Gerçekten uyku çok ise yarıyor. Umarım faydasını görürsünüz siz de
Ş

Şeyda B.

5 Ağustos 2025 21:30
Merhaba benim de tecrübem gece gündüz her emzirmede sütüm çok bol diye düşünmek bunu sesli olarak dile getirmek aksini hem düşünmemek hemde konuşmamak birde mutlu olduğunuz kişilerle görüşmek ve bebeğin uzun süre memede kalmasını sağlamak çünkü beyinle süt üretimi doğrudan bağlantılı bu sebeple yemeyle içmeyle artacak olan sütünüz bu şekilde daha çok artar emin olun ( solgarın bira mayası tableti de sütü arttırıyor katılıyorum)
A

Aylin K.

5 Ağustos 2025 21:32
Merhaba bende bişeyler paylaşmak istedim öncelikle bol su ve dinlenmek bunun yanında bebegınız eğer çok küçükse emzik kullanıyor mu bilemem fakat kullanıyorsa bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum ben çünkü bebek emzık cektıkce çene gücü yorulur ve memeyi çekmesi azalır böylece sütte bebegın istegıne göre gelir yani benim fikrim bu bebek her emmek istedıgınde emzirmelisiniz ki süt artımı olsun pompa gibi ve bebekteki tükürük bezleri sütün gelmesini sağlıyormuş bunu da bi yerde okumuş veya izlemıstım yani benim fikrim bu .. aynı zamanda dıger arkadaşların da söyledıgı gibi kuru dut incir ve boş yeşillik badem bunlar hem kaliteyı artırdı hemde süt oranını tabi bunlara birde takviyelerde eklerseniz iyi olur ve bunları düzenli olarak yapmanız lazım
Ceren Ç.

Ceren Ç.

5 Ağustos 2025 21:32
büşra hanım bebeğim hem mama hem anne sütü alıyor. günde 3 kere mama veriyorum gerisi anne sütü. mama yediği için kilo alıyor gelişimde bir sorun yok. ilk ay sarılık oldugu icin mamayı fazla vermiştik kilo alımı çok oldugu icin mama sayısını düşür dedi doktor 2. ayda tekrar düşür dedi ve günde 2 kereye düşürmüştük. 3. ay kontrolunde kilosu az geldi ve yükselt dedi 3 kere veriyoruz artık 4. ay kontrolümüz haftaya bakalım
Ceren Ç.

Ceren Ç.

5 Ağustos 2025 21:34
aylin hanım bebeğim emzik tutmuyor. sürekli emmek istiyor sıkıldığında vs. bence böylelikle her dakika emince sütte birikmiyor aslında 🤷🏻‍♀️
Ş

Şule G.

5 Ağustos 2025 21:49
Kuru dut incir hurma ve susamı kaynatıp suyunu içiyordum ilk başlarda bende çok faydasını gördüm. Tahin de bol tüketebilirisniz. Sıvıyı özellikle de suyu çok tüketin. Tabi birde stres ve sıkıntıdan uzak durun
Beyza E.

Beyza E.

5 Ağustos 2025 21:55
Bence anneleri kaygılandıran bir durum bu neden cc ile bakıyoruz ki ya da ona göre kıyaslıyoruz, sosyal medyada gördüğüm videolardan sonra bende sağım yaptım ve cc olarak baktığımda aşırı azdı üstüm kaygılandım yetmiyor mu yoksa, çok az geldi, neden böyle, bebeğim aç mı kalıyor gibi gibi bir sürü soru dolandı kafamda. O gün akşam gerçekten göğüslerim hiç dolmamıştı. Sonra bebeğimi kucağıma aldım, emzirirken sadece ona odaklandım sütümün arttığını düşündüm ve sızladığını hissettim. Yani diyeceğim şu ki bu düşünceleri bir kenara atın doktorunuzun söylediğine göre mamayı verin ama her fırsatta sevgiyle emzirmeye devam edin 😌 bence cc hesabı da yapmayın 💖 (benim de bebeğim 4 aylık, bazen saat başı emmek istiyor bazen 3-4 saat sonra ikisinde de kendi bırakıyor emmeyi, bende doyuyor demekki diyorum)

En etkili yöntem ise uyumak, dinlenmek, stresten uzak kalmak😌
H

Hülya G. ..

5 Ağustos 2025 22:05
Evet ben de ilk zamanlar sağarak biberonla veriyordum. Ancak 30-40 cc ancak çıkıyordu. Bebeğin emme kuvveti ile sagim asla bir değil emin olun o çok daha fazlasını alıyordur. Stres yapmayın. Sadece sakin ve dinlenmiş olarak bebeginizi emzirin gerisi kendiliğinden geliyor 🙏
B

Büşra

5 Ağustos 2025 22:19
Ceren hanım mama verdiğiniz de sağım yapıyor musunuz? Tamam kilo alımı için vs mama veriyorsunuz ama bu arada memeyi de uyarmak gerekiyor ki süt üretimi olsun. Şöyle de yapabilirsiniz mama vermeden önce örneğin 5 dakika emzirip sonra mama verebilirsiniz. Sağım da yapılabilir ama emzirme gibi olmuyor tabi. Bazen de ne yaparsan yap olmuyor, akışa bırakmak gerekiyor, stres de etkili sonuçta..
Ceren Ç.

Ceren Ç.

6 Ağustos 2025 21:28
hepinize teşekkür ederim canım güzel kalpli anneler💕
A

Ayşe C.

8 Ağustos 2025 20:03
Bebeğinizin çektiği süt makinenin sağdığından daha fazladır bundan emin olun lütfen. Osman hocanın da dediği gibi günde 4-5 çiş varsa aldığı sıvı yeterlidir. Sütün miktarını ölçmeyi bırakmanızı öneririm. Kendinizi rahat bırakın. Ml lerle işimiz yok emin olun. Ben ayrıca lacmix kullanıyorum sabah akşam. Zaten o da sütü arttırmıyor sütün kalitesini artıyor sadece. Bol su için. Kendinizi de kasmayın. Her annenin vücudu sağlık sorunları hariç bebeğine yetecek kadar süt üretir emin olun. :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir