Memede Vazospazm ve Aşırı Ağrı Sızlama Çözüm
45 görüntüleme
E
Elif ..
13 Nisan 2026 21:59
Merhabalar, 32 günlük bebeğim. Sol meme ucumda yara vardı, bebiş normal kucak pozisyona getirdiğimde sol memeden emmek istemiyor kendini geri çekiyordı öyle olunca basket topu tutuşu ile emzirmeye başladım yine kavraması yetersiz ama en azından emiyor ve yaram iyileşmeye başladı. 2 gündür sanırım vazospazm oluuor meme ucu beyaz, damarlar mavi belirgin iç üst bölgede kanal tıkanıklığı ve sertlik var bebek emerek boşaltamıyor duşta masaj denedim ama yine tam boşalmıyor ve emme sonrası aşıırı bir ağzısızlama yanma oluyor. Ne öneriirsiniz hem tıkanıklık hem vazospazma
K
Kübra H.
13 Nisan 2026 22:04
Üf çok zor ya.. acısını hissettim. Bence pozisyonları çok doğru kullanmışsın. Ağrına göre basket topu tutuşu çok işe yarıyor. Valla lansinoh krem beni hep rahatlattı. Pompa ile masaj yaptırdım. Mutlaka duşta ılık masaj yaptım. Ama 2gün genel bi ağrı oluyor. Mastit olmasında gidiyor masajla
E
Ebru
13 Nisan 2026 22:04
Geçmiş olsun öncelikle. O ağrıyı bilirim aylarca hem vazospazm hem süt incisi ile mücadele ettim kaç kere doktora gittim ama ultrason günü alamadım kaldı öyle. Vazospazma en iyi gelen şey sıcak tutmak hafif bir üşüme bile memede zonklama etkisi yapıyor emzirdikten sonra mutlaka sıcak kompres yapın ben lansinoh un sıcak soğuk pedleri var onu fırında ısıtıp göğüslerime koyuyordum. Tıkanıklık için de ters emzirmeyi duşta elle sağımı deneyebilirsiniz. Ama hiçbiri kesin çözüm değil bebek büyüdükçe emmesi kuvvetlendikçe ağrılar sızılar hafifliyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Nisan 2026 22:06
Memede Vazospazm ve Aşırı Ağrı Sızlama Çözüm
Meme tıkanıklığı ve vazospazm oldukça can yakıcı bir durum. Öncelikle, sorununuzun kaynağını anlamak için bazı önemli noktaları belirleyelim:
32 günlük bebeğiniz var ve sol meme ucunuzda yara oluşmuş.
Bebeğiniz normal kucak pozisyonunda emmeyi reddediyor ve basket topu tutuşu ile emzirmeye başladınız.
* 2 gündür meme ucunuzda vazospazm oluşuyor ve kanal tıkanıklığı var.
Bu durumda, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Sıcak Uygulama ve Masaj: Emzirmeden önce veya sağmadan önce sıcak havlu sarın veya ılık duş alın. Bu, meme dokusunu gevşetmeye ve kan akışını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Masaj yaparken yumuşak ve dairesel hareketlerle meme uçlarına ve çevresine masaj yapın.
2. Baskı Uygulaması: Emzirme süresince ve sonrasında meme uçlarınızı nemli tutun. Göğüs ucunuzda yara varsa, iyileşene kadar krem veya merhem kullanmayı düşünün.
3. Pozisyon Değişimi: Bebeğinizle farklı emzirme pozisyonları deneyin. Bazen pozisyon değişimi, meme ucundaki baskıyı azaltabilir ve vazospazmı hafifletebilir.
4. Göğüs Boşaltımı: Emzirmeden sonra meme sağımı yaparak göğüslerinizi boşaltın. Bu, tıkanıklığı azaltabilir ve rahatlamanıza yardımcı olabilir.
5. Profesyonel Yardım: Eğer sorununuz devam ederse, bir lactation consultant (emzirme danışmanı) veya sağlık uzmanı ile görüşmeyi düşünün. Bu uzmanlar, emzirme teknikleri ve meme sağlığı konusunda özel tavsiyeler verebilir.
Unutmayın, her durum farklıdır ve bazen profesyonel bir görüşe ihtiyaç duyulabilir. Sorununuzun kaynağını doğru bir şekilde belirleyerek, en uygun çözümü bulabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Tıkanıklığı
2. Meme Sızlaması Ağrısı
3. Süt İncisi
Meme tıkanıklığı ve vazospazm oldukça can yakıcı bir durum. Öncelikle, sorununuzun kaynağını anlamak için bazı önemli noktaları belirleyelim:
32 günlük bebeğiniz var ve sol meme ucunuzda yara oluşmuş.
Bebeğiniz normal kucak pozisyonunda emmeyi reddediyor ve basket topu tutuşu ile emzirmeye başladınız.
* 2 gündür meme ucunuzda vazospazm oluşuyor ve kanal tıkanıklığı var.
Bu durumda, aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
1. Sıcak Uygulama ve Masaj: Emzirmeden önce veya sağmadan önce sıcak havlu sarın veya ılık duş alın. Bu, meme dokusunu gevşetmeye ve kan akışını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Masaj yaparken yumuşak ve dairesel hareketlerle meme uçlarına ve çevresine masaj yapın.
2. Baskı Uygulaması: Emzirme süresince ve sonrasında meme uçlarınızı nemli tutun. Göğüs ucunuzda yara varsa, iyileşene kadar krem veya merhem kullanmayı düşünün.
3. Pozisyon Değişimi: Bebeğinizle farklı emzirme pozisyonları deneyin. Bazen pozisyon değişimi, meme ucundaki baskıyı azaltabilir ve vazospazmı hafifletebilir.
4. Göğüs Boşaltımı: Emzirmeden sonra meme sağımı yaparak göğüslerinizi boşaltın. Bu, tıkanıklığı azaltabilir ve rahatlamanıza yardımcı olabilir.
5. Profesyonel Yardım: Eğer sorununuz devam ederse, bir lactation consultant (emzirme danışmanı) veya sağlık uzmanı ile görüşmeyi düşünün. Bu uzmanlar, emzirme teknikleri ve meme sağlığı konusunda özel tavsiyeler verebilir.
Unutmayın, her durum farklıdır ve bazen profesyonel bir görüşe ihtiyaç duyulabilir. Sorununuzun kaynağını doğru bir şekilde belirleyerek, en uygun çözümü bulabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Tıkanıklığı
2. Meme Sızlaması Ağrısı
3. Süt İncisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin