Süt İncisi

225 görüntüleme
H

Hatice P.

27 Haziran 2025 04:54
2 gün önce sol memem de ağrı oldu. Emzirince geçer diye düşündüm ama bebeğim emmedi. Gece inanılmaz ağrıdı. Sağmaya çalıştım çok az süt çıktı bol bol emzirip sonra tekrar sağdım. Bugün tekrar çok ağrıyor. Sıcak duş ve kompreste yaptım ama sağınca da süt cok az çıkıyor ama göğsüm çok şiş me yapmam gerek
S

Selin K. D.

27 Haziran 2025 05:12
Memeniz rahatlayana kadar sıcak kompres ile sağmaya devam edin. Ben de çok yaşadım bu ağrıları. Bazen sağdığımda süt gelmiyordu inatla devam edince çözülüyordu ancak. Bu arada emzirme ile daha rahat çözülüyor tıkanıklık varsa, bebeğin emiş gücü daha yüksek. Bir de süt incisi yazmışsınız başlığa, meme ucunuzda beyaz noktalar var mı? Pelte şeklinde süt tıkamış olabiliyor kanalı. O durumda o pelteyi temizlemek çıkarmak gerekiyor oradan
H

Hatice P.

27 Haziran 2025 05:14
Evet göğüs ucunda beyaz bir nokta oldu. Sağım yaptım ama bu sefer hiç çıkmadı. Sıcak kompres yapıyorum. Bebeğime de bol bol emmesi için teklif ediyorum ama süt gelmeyince emmeyi bırakıyor sinirleniyor
H

Hatice P.

27 Haziran 2025 05:15
Pelte olarak tıkandıysa evde çözüme ulaşmaz sanırım
S

Selin K. D.

29 Haziran 2025 14:26
Bende de çok oluyordu evde kendi yöntemlerimle çıkardım evet çok zor çıkmadıysa doktor yardımı öneririm
A

Ayşe C.

29 Haziran 2025 21:28
Sıcağa yakın bir duş alın isterseniz. Göğüslerinize de masaj yapın. Ben de ara sıra yaşıyorum bu durumu. Böyle yapınca iyi geliyor
H

Hatice P.

30 Haziran 2025 04:14
Bu durum süt üretiminizde bir azalmaya sebep oldu mu acaba? Bende kendim evde masajla çıkardım bu sefer de diğer göğsüm ağrımaya başladı biraz korkuyorum sütüm azalırsa diye
B

Burcu Ü. ..

1 Temmuz 2025 03:31
Merhaba bende de oldu en iyi çözüm emzirmek sanırım sık sık emzirdim 2 3 günde geçti çok can yakan ve sıkan bir şey umarım sonuç alırsınız
M

Mrv ..

1 Temmuz 2025 18:35
Merhaba bende de bu belirtiler oldu süt incisi sandım ama tesadüfen bebeğimin kontrolünde doktor bebeğimde pamukçuk olduğunu söyledi göğsünüzde ağrı var mı diye sordu size de bulaşmış dedi bir ilaç verdi bebeğin diline ve göğsüme ilacı bir hafta kullandım düzeldik
Ç

Çiğdem G.

1 Temmuz 2025 22:46
Elle sağım yapmak memeyi çok rahatlatıyor. Masaj yağıyla yumuşatıp elle sağım yapın
S

Selin K. D.

3 Temmuz 2025 07:43
Gerçekten çok can yakıcı bir şey o kadar iyi anlıyorum ki, ama bende süt azalmasına sebep olmadı hiç. Çok sık emzirmek inatla emzirmek ya da sağmak gerekiyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir