Meme Reddi/tutamama
514 görüntüleme
F
Fatma Ş.
Premium Üye
7 Haziran 2026 13:29
Merhaba arkadaşlar,
Bebeğim 2 ay 13 günlük. Doğumdan sonra ten tene temas yapıldı ama emzirme denemesi yapılmadı herkes çok yoğundu ancak 2 saat sonra odaya çıktığımızda yanımıza gelen ebe/hemşireden yardım isteyerek nasıl tutmam gerektiğini nasıl tutturmam gerektiğini teorik olarak bilsem de aslında bilmiyorum yardım istedim sağ olsunlar yardımcı oldular ama o tutunma ya da tutunamama orada kaldı göğsümün ucu yoktu sürekli denemeler yaptım birkaç dakika emmeye başladı baktım olmuyor silikon göğüs ucu kullanmaya başladım bebeğim onu beğendi daha iyi kavrıyordu fakat zamanla emmek yerine uçta biriken sütü yalamaya almaya başladı çene kaslarını çalıştırmıyordu haliyle göğüs ucum da çıkmıyordu çekmeler yaptık ama pek etkili olmadı sağlık ocağındaki hemşiremiz silikonu bırakmamızı sürekli sakin olduğunda denemeler yapmamı söyledi bıraktık 1 aylıkken evde bütün işimi gücünü bıraktım günlerdir emzirmeye çalıştım memede kalma süresi 2 ila 5 dakika arası farklı pozisyonlarda emzirmeye başladım yatarak gezerek vs. sütüm azalırsa diye de korkuyordum o sıra sütümü sağmaya başladım bebeğim kucağıma bile gelmek istemiyor kokumu aldığında bile feryat figan ağlıyordu sakinleştirip tekrar deniyordum ama çok yorulmuştum 2 hafta sürekli bunu denedim. Sağıp enjektörle, süt kaşığı ile vermeye çalıştım o kadar zor ki. Sütüm olmasa mama veririm ama sütüm olduğu halde mama vermek bu kadar uğraşın çabanın yanında beni çok üzerdi. Ama benim emzirme isteğim bebeğimin kavrayamama sorunu onun günlük 2 bazen 3 bez çıkarmasına neden oluyordu vazgeçtim gittim biberon aldım. Önce bütün beslenmelerin öncesinde meme teklif ettim almadı sonra sağılmış sütü biberonla vermeye başladım birkaç gün sonra ise stok sütüm yoktu bebeğim kucağıma bile gelmiyordu gittik mama aldık verdik. Hayatımız şöyle bir döngüye döndü meme teklifi-meme reddi-varsa sağılmış süt yoksa mama. Psikolojik olarak emzirememe duygusu bebeğimin beni istememesi kucağıma bile alamamam beni o kadar üzüyordu ki. Sonra şehrimizde bulunan emzirme danışmanı ile iletişime geçtik Eds, enjektör,parmak bütün yöntemleri bize gösterdi. Aynı zamanda silikonu da kullanmaya başladık bebeğim silikonla emmeye başladı. Düzenli olarak emzirmeye çalışıyorum. Hala tam anlamıyla silikonla bile güzel aktif emmiyor ama ikimizin arasındaki bağı da güçlendirdi. Zamanla silikonu bıraktırmayı da deneyeceğim. Şuan tek seferde 10 15 dakika emiyor diğer memeye geçemiyoruz belki ama bez sayımız arttı 3 4 凉 Bağımız güçlendi ama silikon ucu bile bazen almıyor saatler süren uğraşlar sonucu ya enjektörle vermeye çalışıyorum doygunluk seviyesine gelmiyor ağlayarak uzun uğraşlar sonucu uyuyor
Sizce başka yapabileceğim, önerebileceğiniz bi'şey var mı? Başına gelen var mı?
Bebeğim 2 ay 13 günlük. Doğumdan sonra ten tene temas yapıldı ama emzirme denemesi yapılmadı herkes çok yoğundu ancak 2 saat sonra odaya çıktığımızda yanımıza gelen ebe/hemşireden yardım isteyerek nasıl tutmam gerektiğini nasıl tutturmam gerektiğini teorik olarak bilsem de aslında bilmiyorum yardım istedim sağ olsunlar yardımcı oldular ama o tutunma ya da tutunamama orada kaldı göğsümün ucu yoktu sürekli denemeler yaptım birkaç dakika emmeye başladı baktım olmuyor silikon göğüs ucu kullanmaya başladım bebeğim onu beğendi daha iyi kavrıyordu fakat zamanla emmek yerine uçta biriken sütü yalamaya almaya başladı çene kaslarını çalıştırmıyordu haliyle göğüs ucum da çıkmıyordu çekmeler yaptık ama pek etkili olmadı sağlık ocağındaki hemşiremiz silikonu bırakmamızı sürekli sakin olduğunda denemeler yapmamı söyledi bıraktık 1 aylıkken evde bütün işimi gücünü bıraktım günlerdir emzirmeye çalıştım memede kalma süresi 2 ila 5 dakika arası farklı pozisyonlarda emzirmeye başladım yatarak gezerek vs. sütüm azalırsa diye de korkuyordum o sıra sütümü sağmaya başladım bebeğim kucağıma bile gelmek istemiyor kokumu aldığında bile feryat figan ağlıyordu sakinleştirip tekrar deniyordum ama çok yorulmuştum 2 hafta sürekli bunu denedim. Sağıp enjektörle, süt kaşığı ile vermeye çalıştım o kadar zor ki. Sütüm olmasa mama veririm ama sütüm olduğu halde mama vermek bu kadar uğraşın çabanın yanında beni çok üzerdi. Ama benim emzirme isteğim bebeğimin kavrayamama sorunu onun günlük 2 bazen 3 bez çıkarmasına neden oluyordu vazgeçtim gittim biberon aldım. Önce bütün beslenmelerin öncesinde meme teklif ettim almadı sonra sağılmış sütü biberonla vermeye başladım birkaç gün sonra ise stok sütüm yoktu bebeğim kucağıma bile gelmiyordu gittik mama aldık verdik. Hayatımız şöyle bir döngüye döndü meme teklifi-meme reddi-varsa sağılmış süt yoksa mama. Psikolojik olarak emzirememe duygusu bebeğimin beni istememesi kucağıma bile alamamam beni o kadar üzüyordu ki. Sonra şehrimizde bulunan emzirme danışmanı ile iletişime geçtik Eds, enjektör,parmak bütün yöntemleri bize gösterdi. Aynı zamanda silikonu da kullanmaya başladık bebeğim silikonla emmeye başladı. Düzenli olarak emzirmeye çalışıyorum. Hala tam anlamıyla silikonla bile güzel aktif emmiyor ama ikimizin arasındaki bağı da güçlendirdi. Zamanla silikonu bıraktırmayı da deneyeceğim. Şuan tek seferde 10 15 dakika emiyor diğer memeye geçemiyoruz belki ama bez sayımız arttı 3 4 凉 Bağımız güçlendi ama silikon ucu bile bazen almıyor saatler süren uğraşlar sonucu ya enjektörle vermeye çalışıyorum doygunluk seviyesine gelmiyor ağlayarak uzun uğraşlar sonucu uyuyor
Sizce başka yapabileceğim, önerebileceğiniz bi'şey var mı? Başına gelen var mı?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye7 Haziran 2026 13:31
Meme reddi ve emzirme sorunları yaşayan birçok anne-baba benzer deneyimler paylaşıyor. Senin hikayen de çok zorlayıcı görünüyor.
İlk olarak, emzirme danışmanıyla iletişimde bulunman ve onun rehberliğinde çeşitli yöntemleri denemen çok iyi. Ek olarak, şu önerilerde bulunabilirim:
Sakin ve sabırlı kal: Emzirme süreci zor olabilir, ancak sakin ve sabırlı kalmak önemlidir.
Ten tene temas: Bebeğinle ten tene temas kurarak emzirmeye çalış.
Farklı pozisyonlar dene: Bebeğini farklı pozisyonlarda emzirmeye çalış.
Silikon uç kullanımı: Silikon uç kullanımı bazı bebekler için yardımcı olabilir.
* Sağlıklı beslenme ve sıvı alımı: Kendi beslenmeni ve sıvı alımını düzenle.
Emzirme yolculuğunda seni destekleyecek birçok kaynak var. Başka soruların varsa paylaşmaktan çekinme.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Silikon Uç
3. Meme Reddi
İlk olarak, emzirme danışmanıyla iletişimde bulunman ve onun rehberliğinde çeşitli yöntemleri denemen çok iyi. Ek olarak, şu önerilerde bulunabilirim:
Sakin ve sabırlı kal: Emzirme süreci zor olabilir, ancak sakin ve sabırlı kalmak önemlidir.
Ten tene temas: Bebeğinle ten tene temas kurarak emzirmeye çalış.
Farklı pozisyonlar dene: Bebeğini farklı pozisyonlarda emzirmeye çalış.
Silikon uç kullanımı: Silikon uç kullanımı bazı bebekler için yardımcı olabilir.
* Sağlıklı beslenme ve sıvı alımı: Kendi beslenmeni ve sıvı alımını düzenle.
Emzirme yolculuğunda seni destekleyecek birçok kaynak var. Başka soruların varsa paylaşmaktan çekinme.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Silikon Uç
3. Meme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nur ..
7 Haziran 2026 13:44
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki 🥺 doğumdan sonra meme ucum olmadığı için bebeğim memeyi tutamadı farklı silikon uçları denedim silikonla emmeyi de sevmiyodu ağzından kayıp duruyodu ben de sürekli sağım yaptım biberonla içirdim sağım yaptıkça meme uçlarım az da olsa çıktı ama memeyi teklif ettiğimde hala almak istemiyodu 36 gün boyunca her gün bu döngüde devam ettik ama hatam şuydu ben memeyi teklif ediyodum almayınca sağdığım sütü verip doyana kadar içiriyodum. 37 günlükken kesin karar verdim memeyi tutturacam diye. Pilates topunun üstünde zıplayarak teklif ettim memeyi istemezse ve çok açsa 5 10 cc süt verip o anlık sakinleştirip tekrar meme teklif ediyodum 1 saatte 3 4 kez teklif etmiş oluyodum en az 1 2 saatin sonunda mucize gibi bişey oldu 5 dk tuttu memeyi 2 gün boyunca asla biberon vermedim gece bile döngü hep bu şekilde ilerledi. 38 günlükken pilates topuna bile gerek kalmadan direkt tutar hale gelmişti memeyi. Şu an 9.5 aylık ve hala aktif emziriyorum. Allahım size de sizin gibi emzirmeyi isteyen herkese de nasip etsin 🫶🏻 belki size de fikir olur 🌸
F
Fatma Ş.
Premium Üye
7 Haziran 2026 14:15
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki 🥺 doğumdan sonra meme ucum olmadığı için bebeğim memeyi tutamadı farklı silikon uçları denedim silikonla emmeyi de sevmiyodu ağzından kayıp duruyodu ben de sürekli sağım yaptım biberonla içirdim sağım yaptıkça meme uçlarım az da olsa çıktı ama memeyi teklif ettiğimde hala almak istemiyodu 36 gün boyunca her gün bu döngüde devam ettik ama hatam şuydu ben memeyi teklif ediyodum almayınca sağdığım sütü verip doyana kadar içiriyodum. 37 günlükken kesin karar verdim memeyi tutturacam diye. Pilates topunun üstünde zıplayarak teklif ettim memeyi istemezse ve çok açsa 5 10 cc süt verip o anlık sakinleştirip tekrar meme teklif ediyodum 1 saatte 3 4 kez teklif etmiş oluyodum en az 1 2 saatin sonunda mucize gibi bişey oldu 5 dk tuttu memeyi 2 gün boyunca asla biberon vermedim gece bile döngü hep bu şekilde ilerledi. 38 günlükken pilates topuna bile gerek kalmadan direkt tutar hale gelmişti memeyi. Şu an 9.5 aylık ve hala aktif emziriyorum. Allahım size de sizin gibi emzirmeyi isteyen herkese de nasip etsin 🫶🏻 belki size de fikir olur 🌸
N
Nur ..
7 Haziran 2026 14:19
Tebrik ederim Nur Hanım Bebeğinizi sağlıkla kolaylıkla büyütün inşallah Pilates topunu daha önce denememiştim tavsiyeniz için teşekkür ederim, deneyeceğim. Allah bu mutluluğu bana da yaşatsın hayırlısıyla.✨
F
Fatma Ş.
Premium Üye
7 Haziran 2026 14:25
İnşallah sizin bebeğinizde hemencecik tutar keyifle emzirirsiniz 🫶🏻 bir de söylemeyi unuttum ben standart futbol topu yan tutuşla falan emzirmeye çalıştığımda bebeğim anlayıp hemen ağlamaya bağırmaya başlıyodu. Önce zıplarken bebeğim dik duracak şekilde memeyi tutturup sonra hafif hafif yan yatırıyordum o şekilde öğrendikten sonra kendisi yan yatıp direkt emmeye başladı. Sizin bebişte belki pozisyondan dolayı da istemiyo olabilir
E
Elif A.
7 Haziran 2026 14:33
Üzülmeyin ya aynı yoldan bende geçtim ekonomik olarak imkanım olmadığından süt alerjisindem ve kimseden destek görmediğimden dolayı artık emzirmeyi denemiyorum bile sağıp veriyorum sütümü en azından anne sütü alıyor diye seviniyordum sizi çok iyi anlıyorum inşallah sizin bebeğiniz emmelere geri döner
D
Duygu ..
7 Haziran 2026 14:36
Bir önerim yok malesef ama emzirsenizde emziremesenizde bu sizin anneliğinizin eksik olduğu anlamına gelmez.Kendinizi üzmeyin herşey olması gerektiği gibi ilerler bazen sadece olması gereken bize uymuyordur.Sakin kalın kendinizi üzmeden strese sokmadan denemeler yapın.Hep bebek sakinken dene denir ya hem bebek hem siz sakinken deneyin stresle alacak mı tutacak mı korkusuyla değilde örnek veriyorum siz kahve içerken aman vereyim alırsa alır almazsa kahveme devam ediyim gibi kendinizi rahat hissettiğiniz anlarda deneyin.Tekrar söylemek istiyorum o bebeğin annesi olarak mutluluğunuz önemli.Emzirmek çok önemli çok güzel çok yorucu çok stresli vs herşey olabilir ama önemli olan mutlu anne.Umarım bu zor günleri aşarsınız
F
Fatma
7 Haziran 2026 14:51
Size yapabileceğim tavsiye emzirdikten sonra biraz kucağınızda uyutun kokunuza iyice alışsın aromalı duş jeli deodorant vs kullannayın düz beyaz kalıp sabun kullanın kokunuz değişmesin ve havalar ısındı zaten bebeğinizin zıbınını çıkarın sizde tişörtünüzü o şekilde emzirin günde en en az 1 defa hem sütünüz artar hemde bebeğiniz sizin sıcaklığınızda daha fazla kalmak ister
B
Burcu G.
7 Haziran 2026 20:28
Doğumda benim de meme ucum küçüktü, bir de küçücük bir kız çocuğu doğurunca tutamadı çok zorlandı. İlk gün hastanede enjektör ile mama vermeye başladılar, meme uçlarımı o kadar çektiki o ebeler bir süre kanayarak emzirdim, kilo kaybı çok oldu enjektör ile beslemeye devam ettik. Bu sırada çok sağdım, meme ucu çıkartıcı ürünleri de bir süre kullandım. Pozisyon olarak da çoğunlukla sanki onun üzerine eğiliyormuş gibi emzirdim ki kahverengi yer daha da sarkıp ağzına girsin diye. Şimdi meme uçlarım gerçekten büyüdü kıyafetlerimden belli oluyor kavrama problemi kalmadı. sütüm çok olmadığı için mama/meme devam ediyorum 3. Aydayım. Mamayı da beslenme sondası ile vermeye çalışıyorum böylece meme de uyarılıyor. Uykuluyken silikonu çıkartıp da meme ucunu da vermeye çalışın. Bir de duş jelinize banyoda memeyi yıladığını ürüne dikkat edebilirainiz ve çanaşır deterjanınıza , bazı bebeklerde koku hassasiyeti de oluyor. Mememi hep bebek jeliyle yıkıyorum ben.
E
Ece ..
12 Haziran 2026 02:02
Fatma Hanım Merhaba, benzer bir süreçten geçmiş biri olarak yazıyorum öncelikle emzirmemek mama vermek sizi daha az anne yapmaz kendinize lütfen bu kadar yüklenmeyin.
Yaşadığınız çaresizliği biliyorum bende göğüslerimde süt olmasına rağmen mama aldırmıştım. Sonrasında bir doktorun emzirmek için göğüs ucuna ihtiyacınız yok kaza sonucu göğüs ucunuz kesilse bile bebeğinizi emzirebilirsiniz videosu ile silikon göğüs uçlarını çöpe attım ve her şey normale döndü benim sürecim anladığım kadarıyla psikolojik ilerledi.
Geceleri sakin olduğunda karanlık ortamda emzirerek süreci başlatmıştım, sütünüzün azalacağını hiç düşünmeyin emzirirken ruh haliniz eğer stresliyse bebeğinizde direk sizden etkileniyor olabildiğince sakin kalıp sanki her zaman emziriyormuşsunuz gibi işe başlamanızı öneririm.
Yaşadığınız çaresizliği biliyorum bende göğüslerimde süt olmasına rağmen mama aldırmıştım. Sonrasında bir doktorun emzirmek için göğüs ucuna ihtiyacınız yok kaza sonucu göğüs ucunuz kesilse bile bebeğinizi emzirebilirsiniz videosu ile silikon göğüs uçlarını çöpe attım ve her şey normale döndü benim sürecim anladığım kadarıyla psikolojik ilerledi.
Geceleri sakin olduğunda karanlık ortamda emzirerek süreci başlatmıştım, sütünüzün azalacağını hiç düşünmeyin emzirirken ruh haliniz eğer stresliyse bebeğinizde direk sizden etkileniyor olabildiğince sakin kalıp sanki her zaman emziriyormuşsunuz gibi işe başlamanızı öneririm.
F
Fatma Ş.
Premium Üye
12 Haziran 2026 05:05
Fatma Hanım Merhaba, benzer bir süreçten geçmiş biri olarak yazıyorum öncelikle emzirmemek mama vermek sizi daha az anne yapmaz kendinize lütfen bu kadar yüklenmeyin.
C
Cansu
13 Haziran 2026 08:38
Ben de [3.aya](3.aya) kadar ayni durumu yaşadım silikonla emzirdim. Sonrasında biberona gectik zaten dis cikartma buyume atagi falan derken cocuk memeden uzaklasiyor ben de mama+meme ya da biberonla sagim ile besledim artik geceleri beni aramak disinda memeye de hevesi pek kalmadi bastan beri sevemedi emmeyi zaten. Olmayinca zorlamanin da psikolojik olarak bize yükü var. Verebiliyorsaniz sutunuzu kaybetmeden sagarak besleyin 1 yasina kadar sagimla besleyen insanlar var sagdikca sut de artiyor bir de siz su an tam gecis donemindesiniz o sutu kaybetmeyin derkm
Yükleniyor...