Meme Reddi
80 görüntüleme
Ş
Şeyma
11 Şubat 2026 11:47
4 aylık bebeğim neredeyse 15-20 gündür meme reddi yapıyor zaten silikon uç kullanıyordum onu bıraktık on gün emdi şimdi bu süreç çok yoruldum ne yapmalıyım emzirmek istiyorum meme de kalsa dahi çok az emiyor ya da verimli emmiyor geceleri emiyor sadece
C
Ceylan K. B.
11 Şubat 2026 12:05
Geceleri emiyorsa umut var, benim bebeğim de 3.5 aylık mecbur mama verdim ikinci haftasından sonra, [2.ay](2.ay) itibariyle mememi aralıklarla almamaya başladı artarak gidecek diye mamayı azalttım olabildiğince ama özellikle yine de tutturuyordu, gece emiyordu rahat, uykuluyken ya da. Mamalardaki toksik madde olayı memeyi sürekli sağmak zorunda kalmanın verdiği yorgunlukla, ayakta gezerek vs emzirdim. Biraz buaylarda dikkat dağılması çevresel uyaranlara fazlaca odaklanmadan da kaynaklı bırakıyor bebekler. Loş ortamda tek başınızayken deneyin. Olabildiğince sakin kalmaya çalışın ağladığında zorlamayın ama farklı şekillerde deneyin, önce emzik verip sakinleşsin yavaşça çekip meme teklif edin gibi ya da bnm gibi ayakta gezdirmeyi deneyebilirsiniz memeye iyi asılıyorsa. Kısa süre emmesi hiç emmiyor anlamına da gelmiyor güçlü çektiklerinden yetiyor da olabilir. Sık emmek istiyor da olabilir açlık sinyallerini iyi takip etmeye çalışın çok acıktığında memede durmak istemeyebilir akış farklılıklarından dolayı. Elimizle önden sağmaya yapmaya çalışın sütün inişini biraz kolaylaştırır. Bazrn çok sık meme teklif etmekte bıktırıyor bebekleri belki aç değil takip gerekir, ıslak bez kontrolüyle ben doyduğunu aldığını anlıyorum. Çok zor gerçekten de hem mental hem beden olarak. İnşallah halledersiniz. Olmadı bnce danışmanlık alın
E
Elvan
11 Şubat 2026 12:15
Silikon uç kullandım ben de bir süre sonra ne memeyi ne silikon ucu istedi biberon ile içiyordu.gün içinde çok fazla acıkınca biberonu ağzına koyup çekiyordum memeyi veriyordum öyle öyle 25 günün sonunda alıştı.çok yıpratıcı bir süreç ama pes ermeyin .gece aç kalmadın diye biberon veriyordum onun dışında zorluyordum ayakta yürüyerek sallayarak bazen hafif zıplar gibi :((( bizim tekrar meme reddi oldu sonradan yine çok uğraştım 4 aylık bebeğim de iki kere yaşadım ikisi de neredeyse bir ayı buluyordu tutması.çok zor ama deneyin 🌺
E
Elvan
11 Şubat 2026 12:17
Benim bebeğimde sadece gece emiyordu.sık emzirmeye çalışın tutmayavak ama siz uğraşın ve ten teması önemli kucağınızda gezdirin sadece üstünüzü çıkararak temas etsin sadece emzirme için aldığınızı düşünmesin güvende hissetsin
Ş
Şeyma
11 Şubat 2026 20:49
Gündüzleri emmiyor hiç biberon veriyorum mecbur neden memeye gelmiyor anlamıyorum gece emiyor çünkü sütüm az değil çok değil tazyikli değil FARKLI pozisyon kabul etmiyor neden anlamıyorum inşallah geçer 4 aydır silikon uç vs çok çektim tek derdimiz bu olsun tabi Allah’a şükür ama insan emzirmek istiyor dua edin
E
Elvan
11 Şubat 2026 21:39
Kendinizi çok üzmeyim siz stres yaptıkça faha zor olur en kötü sağarak süt verirsiniz 🌸