Meme Reddi

104 görüntüleme
R

Rumeysa A.

21 Nisan 2026 14:34
3,5 aylık oğlum ara ara memeyi reddediyor(özellikle gündüz vakitlerinde), sağıp vermek durumunda kalıyorum fakat bu şekilde de sütüm az geliyor ve yeterli olmuyor. Normalde mamaya 2 aylıkken başlamak zorunda kaldım ama az veriyordum, bu meme reddiyle beraber mamayı artırmak durumunda kaldım. Önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır meme reddini engellemek adına ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Nisan 2026 14:35
Meme reddi, birçok anne ve bebek için zorlayıcı bir süreç olabilir. Öncelikle, meme reddinin nedenlerini anlamaya çalışalım. Bebeğiniz 3,5 aylık ve ara ara memeyi reddediyor, özellikle gündüz vakitlerinde. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:

Bebeğinizin diş çıkarma dönemi veya kulak enfeksiyonu gibi sağlık sorunları olabilir.
Anne sütüne alışık olmayan bebeklerde meme reddi sık görülür.
* Bebeğinizin gelişim sürecinde geçirdiği atak haftaları meme reddine yol açabilir.

Meme reddini engellemek veya çözmek için bazı yöntemler:

1. Sakin ve Huzurlu Ortam: Bebeğinizle emzirme sırasında sakin ve huzurlu bir ortam yaratın. Gürültülü ve stresli ortamlar bebeğinizin memeyi reddetmesine neden olabilir.
2. Farklı Pozisyonlar Deneyin: Bebeğinizi farklı pozisyonlarda emzirmeyi deneyin. Bazen, bebeğinizi kucağınızda, yatarak veya ayakta emzirmek işe yarayabilir.
3. Ten Teması: Bebeğinizle ten temasını artırın. Cıplak ten temasıyla bebeğinizin memeye daha rahat ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
4. Uykulu Hale Geldiğinde Emzirin: Bebeğiniz uykulu hale geldiğinde emzirmeyi deneyin. Bebeğinizin uykusu hafif olduğunda memeyi daha kolay kabul edebilir.
5. Mama ve Biberon Kullanımını Azaltın: Mamanın ve biberonun aşırı kullanımı meme reddine yol açabilir. Mamanızı ve biberonunuzu azaltmaya çalışın.
6. Sabır ve Azim: Meme reddi bir süreçtir ve çözülmesi zaman alabilir. Sabır ve azim göstererek bebeğinizle iletişim kurmaya devam edin.

Meme reddi yaşayan anneler, genellikle bebeklerinin bu davranışı neden sergilediğini merak ederler. Her bebek farklıdır, bu nedenle çözümler de farklılık gösterebilir. Bebeğinizin ihtiyaçlarını anlamaya çalışarak ve ona göre hareket ederek meme reddini aşabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Ay Meme Reddi Her Şeyi Denedim
2. 4ay 8günlük Bebeğimi Tanıyamıyorum
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra Y. A.

21 Nisan 2026 15:34
Benim bebeğimde tam 3.5 aylık bizde de meme reddi oluyor emzirirken sık pozisyon değiştiriyorum onun dikkatini çekecek desenleri olduğu bir üst giyiyorum yada oyun kartı oyuncağı gibi şeyleri emerken görebileceği noktada tutuyorum daha kısa ve daha sık emziriyorum. Benim bebeğim özelinde yan yana yatıp emerken daha uzun süre ve daha iyi emiyor.
M

Miraç T.

21 Nisan 2026 15:40
Artık etrafındaki şeyler daha çok dikkatini çekiyor o yüzden kısa emip kaçmalar çok normal meme reddi gibi düşünülmemeli . Benim kızım da sürekli beni itip etrafa bakardı. Daha sade etrafta birileri varken emzirmemeye özen gösterebilirsiniz. Bizim doktorumuz sık sık emzir demişti zaten kısa emip bıraktığı için hem aç kalmaz hemde meme reddi engellemiş olursunuz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir