Meme Reddi

157 görüntüleme
P

Pınar ..

13 Mart 2026 21:38
Bebeğim 4 aylık son bı iki haftadır meme reddi yaşıyoruz sadece uykuluyken emzirebiliyorum onun haricinde memmeye getirdiğinde çığlık atıyor kendini geri atıyor .doğum kilosu 3330 suanki kilosu 5640 sağım yapıp biberonla vermeli miyim yoksa aç kalıp yemesini mi beklemeliyim
N

Nur ..

13 Mart 2026 21:51
Benim bebeğimde de aynı zamanlarda aynı şey vardı biberon denedim ama istemedi acıktıkça uykuluyken falan verdim bir süre sonra normale döndü merak etmeyin sizinki de kısa bir süre sonra normale döner
P

Pınar ..

13 Mart 2026 21:57

Nur 🌸

Benim bebeğimde de aynı zamanlarda aynı şey vardı biberon denedim ama istemedi acıktıkça uykuluyken falan verdim bir süre sonra normale döndü merak etmeyin sizinki de kısa bir süre sonra normale döner

Ne kadar süre sonra eskisi gibi oldu kilosu sınırda olduğu için açıkçası endişe duyuyorum biberonla bı kaç kez verdim alıyor ama bu seferde uykuluyken bile memeyi almamaya başladı o yüzden biberonu biraktij aç kalıp memeyi almasını bekliyorum dizinde oyle miydi
E

Emel Y.

13 Mart 2026 22:00
Benim bebeğim 5 aylık 2 kere meme reddi yaşadık şuan da yaşıyoruz odayı biraz karanlık yapıp beyaz gürültü açıyorum ayakta gezerek emziriyorum gece sorun yok benim bebeğimde emiyor gündüz bu şekilde yapıyorum özellikle uyku saatlerini yakalıyorum o şekilde emerek uyuyor biraz yorucu oluyor ama geçecek biliyorum sizde bu şekilde deneyebilirsiniz
S

Ssssss

13 Mart 2026 22:05
sanredin geçiyor ben 3.5 aydan 5.5 aya kadar yaşadım yapmanız gereken mama içmiyor sadece emiyorsa emme poziyonlarını değiştirin sağıp verin şırınga ile verin biberon istemiyorsa gezerek emzirin süreç zor ama geçiyor
R

Rabia

13 Mart 2026 22:31
İyi bir haber vereyim merak etmeyin bu süreç geçici sabredin. Arada benim bebeğimde de öyle oluyor geceleri uyuduğu için zaten emiyor gündüzleri de uyutmaya çalışıp uykulu halin verdiği uyuşuklukla emziriyorum sonra yavaş yavaş meme reddi geçiyor. Sağdığınız süt ya da mama fark etmeksizin bu süreçte enjektörle vermeniz iyi olur Allah korusun biberonun meme reddi yapma durumu var :)

Bir de benim bebeğim de 4 aylık ve doğum kilosu sizin bebeğinizle aynı doktorumuz bebeğimin güncel kilo alım miktarının sınırda olduğunu söylüyor . Doktorunuz bebeğinizin kilosu hakkında ne diyor?
O

Ozlem

13 Mart 2026 22:45
Ben aşamadım meme reddini 2 ay uğraştım kiloyuda sınırdan alıyordu. Sağarak beslemeye geçtim. Açta bıraktım almadı yani. Tüm günlerim emzirmeye çalışmakla geçti. Keşke sağımla beslemeye önceden geçseydim diyorum. Belli bir aydan sonra kilo alımı düşüyor bence memeyi almadıgı zamanlar sağarak öğününü tamamlamaya çalısın. Aç bırakıp süreyi uzatırsanız bu sefer süt üretiminiz düşer. sonraki aylarda kilo aldırmak zor oluyor ben şuan uğrasıyorum mesela. İnşallah reddi aşabilirsiniz Allah yardımcınız olsun 🫶🏻
P

Pınar ..

14 Mart 2026 02:40

Rabia

İyi bir haber vereyim merak etmeyin bu süreç geçici sabredin. Arada benim bebeğimde de öyle oluyor geceleri uyuduğu için zaten emiyor gündüzleri de uyutmaya çalışıp uykulu halin verdiği uyuşuklukla emziriyorum sonra yavaş yavaş meme reddi geçiyor. Sağdığınız süt ya da mama fark etmeksizin bu süreçte enjektörle vermeniz iyi olur Allah korusun biberonun meme reddi yapma durumu var :)

Bir de benim bebeğim de 4 aylık ve doğum kilosu sizin bebeğinizle aynı doktorumuz bebeğimin güncel kilo alım miktarının sınırda olduğunu söylüyor . Doktorunuz bebeğinizin kilosu hakkında ne diyor?

Evet bizede alt sınıra yakın dedi ama normal persentil egrisinde olduğu için sorun teşkil etmiyormus anne sütü veriyorum sadece mama veriyim mi diye sordum hatta gerek yok kilosu sağlıklı dedi
N

Nur ..

14 Mart 2026 08:35
Benim bebeğim ilk başta meme tutmadı 38 gün boyunca uğraştım o arada hep biberonla sağdığım sütü içti 38. Günde memeyi tuttu sonraki süreçte hiç biberon vermediğim için artık istemez oldu. Yaşadığınız şey meme reddi değil aslında meme grevi. Birkaç hafta sürüyo normalde emdiği pozisyonda değilde pozisyon değişerek emzirin. Ben ayakta pilates topunun üstünde falan da emziriyodum. Bir süre sonra kendiliğinden normale döndü
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

4 Nisan 2026 22:05
Merhaba,

Bebeğinizin meme reddi sorunu yaşıyor olması zor bir süreçtir. Öncelikle kilo alımını takip ediyor olmanız ve bu konuda doktorunuzla görüşüyor olmanız önemlidir.

Meme Reddi Sorunu İçin Denenebilecek Yöntemler:

1. Süt Sağarak Verme: Bebeğiniz uyanıkken meme istemiyor olabilir, ancak sağılmış süt biberonla verildiğinde daha rahat içebilir.
2. Loş Ortam Hazırlama: Bebeğinizin dikkatini dağıtmayacak, loş bir ortam yaratabilirsiniz.
3. Pilates Topu veya Yürüyerek Emzirme: Bebeğinizle birlikte hareket ederek, dik pozisyonda emzirmeyi denemek, ona daha rahat bir his verebilir.
4. Uyku Sırasında Emzirme: Sadece uykulu olduğu zamanlarda emzirebildiğiniz için, bu yöntemi sık kullanabilirsiniz.

Sağım Yapıp Biberonla Vermeli Mi?

Eğer bebeğiniz uyanıkken meme reddi yapıyorsa, sağım yaparak biberonla süt vermeyi denemek iyi bir seçenek olabilir. Bu sayede bebeğiniz aç kalmadan beslenebilir.

Aç Kalıp Yememesini Beklemeli Mi?

Bebeğinizin aç kalmaması önemlidir. Eğer kilo alımı yeterli değilse, doktorunuzla görüşerek ek beslenme yöntemlerini değerlendirebilirsiniz.

Doktorunuzla Görüşmek:

Bebeğinizin kilo alımı ve meme reddi sorunu hakkında doktorunuzla detaylı bir görüşme yapmanız önemlidir. Doktorunuz bebeğinizin durumunu değerlendirerek, size en uygun çözümü önerecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 4. Ay Emzirme
2. 4 Aylık Meme Reddi
3. Meme+biberon Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike Y.

4 Nisan 2026 22:46
Merhaba aşabildiniz mi acaba ne durum da şuan

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir