Meme+biberon Reddi
153 görüntüleme
D
Dilara T. ..
9 Temmuz 2025 08:15
Hocam merhabalar. Oğlum 6 aylik oldu. Doğum kilosu 2950 boyu 49 cm di. Doktor önerisiyle mama+anne sutu olarak devam ediyorduk. Son 2 aydır aslında ağırlıkla anne sutu. Dün kontrole gittiğimizde kilo 720 boy 66,5 du. Geçen aydan bu yana sadece 250 gram almis. Ama malesef son iki haftadır biberon ve meme reddi yaşıyoruz. Mamayi değiştim, tadını sevmedi belki diye ama yok biberondan biraz emip ısırmaya atmaya başlıyor. Yani sıra dis belirtilerini zaten yaşıyoruz ama yemiyor artık günden güne. sadece gece uykuya geçerken ve gece uyandığında yiyor. Ne yapmalıyım gündüz nasıl yedirecegimo sasirdim.

Tuğçe Y. Ü.
Diyetisyen
9 Temmuz 2025 18:23
Merhaba, araştırmalarıma göre biberon yerine alıştırma bardağı öneriliyor.
D
Dilara T. ..
9 Temmuz 2025 18:27
Onuda denedim onuda istemedi. Akşama doğru biraz alır gibi oldu biberonu ama mesela 120 cc yaptıysam mama 60 ml içiyo filan. Çok üzülüyorum kiloda almadığını duyduğum icin
Z
Zeynep A. T.
9 Temmuz 2025 19:04
Benim bebeğimde de biberon reddi var mama kaşığıyla içiriyorum biraz zor ama başka çaresi yoktu 🥺
D
Dilara T. ..
9 Temmuz 2025 19:28
Ay onuda denedim asla hiç bir şekilde bitiremiyor. Normal mama kaşığıyla da denedim yine ayni. Anca uykuya tam geçtiği noktayı yakalayıp part part icirdim bu aksam
H
Havva M.
10 Temmuz 2025 08:18
Merhaba. Bizde de aynı sorun var. 6 ay 20 günlük ve 5. Aydan sonra biberon istemiyor. Mama degistirdim farketmedi. 4 aylıkken 120 cc az bulup sinirlenen bebegim 60 cc ancak iciyor oda aksam uzeri ve gece ancak. Sadece emmek istiyor. Acaba emerek doyuyor olabilir mi artık. Ciş sayısıda cok azaldi ama sıcaklardan sanırım gece gündüz cok terliyor.
D
Dilara T. ..
10 Temmuz 2025 14:04
Bilmiyorum ki. Benimki de gece emiyor zaten saat başına uyaniyor 2 3 haftadır. Disten galiba. Aynen sizinki gibi benimkide önceden az bulup ağlardı ama ne olduysa birden değişti hersey. Sıcak ve dış etkiliyor eminim ama insan çok üzülüyor. Kilo da almayınca benimki napicam bilmiyorum
N
Nagihan Ü.
12 Temmuz 2025 17:43
Benim bebeğimde 6. Ayına yeni girdi neredeyse bir aydır emzirmeye ve biberonla mama vermeye çalışıyorum sürekli etrafa bakıyor izliyor memede durmuyor öncesinde 2 saatte emerdi. Biberonuda emmiyor ısırarak ağzına gelini uyutuyor mecbur yatırarak verdiğim için. Ama sizin gibi uyuyacağında ya da yeni uyandığında hemen emzirmeye çalışıyorum. Anca öyle besleyebiliyorum.
D
Dilara T. ..
12 Temmuz 2025 17:59
Evet benimki de ısırıyor biberonu bir yerden sonra. Cook uykulu olunca 120 ml içiyor o da iki partta filan