Mastit

153 görüntüleme
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 12:19
Bebeğim 2 ay 26 günlük. Meme emmeye 1 ay geç başladık. Yaklaşık 2-3 gündür etrafına inanılmaz meraklı. Memeyi çekip çekip bırakıyor. Doğru düzgün emmediği için mememde kanallarım tıkandı ve iki gündür yüksek ateşim var. Parol alınca düşüyor. Sonra geri çıkıyor. Hastaneye gittim elle süt sağıp buz uyguladılar ama yine devam ediyor ateşim. Çekip bırakmaktan meme ucumu da yara yaptı.gece uykuluyken güzel emiyor ama boşaltmıyo yine de.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Haziran 2026 12:20
Merhaba, mastit sorunu yaşıyorsunuz ve emzirmeye devam etmek zor geliyor. Mastit, meme dokusunun iltihaplanmasıdır ve emzirme döneminde sıkça karşılaşılan bir sorundur.

Sizinki gibi durumlarda, öncelikle bebeğinizin meme emerken doğru pozisyon alması ve meme dokusunu tam olarak boşaltması önemlidir. Aksi takdirde, meme kanallarının tıkanması ve iltihaplanması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Mastit sorununuzun çözümü için şu adımları deneyebilirsiniz:

1. Bebeğinizin doğru emzirme pozisyonunu öğrenin: Bebeğinizin ağzı, meme ucunuzun tam karşısına gelmeli ve meme dokusunu tam olarak kavramalıdır.
2. Sık sık emzirin: Bebeğinizin sık sık emzirmesi, meme dokusunun boşalmasına ve iltihaplanmanın önlenmesine yardımcı olacaktır.
3. Meme masajı yapın: Meme dokusunu nazikçe masaj yapmak, kan akışını artırarak iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olabilir.
4. Sıcak ve soğuk uygulama yapın: Sıcak su torbası veya ılık bez uygulamak, meme dokusunun gevşemesine ve iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olabilir. Soğuk uygulama ise, iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.
5. Antibiyotik tedavisi: Doktorunuzun önerdiği antibiyotik tedavisine devam edin.

Ayrıca, meme ucunuzdaki yara için de önlemler almanız gerekir.

1. Meme ucunuzu temiz tutun: Meme ucunuzu ve çevresini temiz tutmak, enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olacaktır.
2. Meme ucunuzu nemlendirin: Meme ucunuzu nemlendirmek, yaraların iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Umarım bu öneriler, mastit sorununuzun çözümü ve meme ucunuzdaki yaranın iyileşmesi için yardımcı olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mastit
2. Mastit
3. Mastit
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur ..

10 Haziran 2026 12:54
Siz sağım yapın biberonla içirirsiniz yoksa çok ağrılı oluyor süt kanalı tıkanıklığı
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 13:18
Nur 🌸
Siz sağım yapın biberonla içirirsiniz yoksa çok ağrılı oluyor süt kanalı tıkanıklığı
Ya sağımla da tam boşalmıyor sanki
N

Nur ..

10 Haziran 2026 13:23
Beyza Eroğlu
Ya sağımla da tam boşalmıyor sanki
Sağım yaparken tıkalı olan kanalınızdan meme başına doğru ittirin yani her vakumlama esnasında siz de sütün çıkması için destekleyin kanallarınız o şekilde açılır rahatlarsınız
N

Nurgül Ö.

10 Haziran 2026 15:07
Aynı şikayet ile doktora gittim antibiyotik verdi iyileştim.Duşa girip hafif sıcak suda masaj yapıp elle sağın .Ardından daha rahat bir şekilde makine ile sağım yapabilirsiniz ,direk sağım yapınca da kanallar açılmayabiliyor .Diğer bir adım ise göğsünüzün sert tıkalı kısımlarına bebeğin çenesini denk getirerek bol bol emzirmek .Süt kanalı tıkanmasında bebeğinizin emmesi en çok o göğüsten olmalı faydasını görürsünüz.Eğer hala geçmez ise bir genel cerrahi doktoruna gitmeniz en doğrusu olacaktır.Yaralarınız için göğüs ucu kremi yada gümüş kapak kullanın faydasını gördüm,dar kıyafet ve çamaşır giymeyin bu süreçte göğüse baskı yapıp mastiti tetikleyebilir ve yaralara değdikçe ağrı yapabilir.Geçmiş olsun.
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 20:21
Nurgül Ölmez
Aynı şikayet ile doktora gittim antibiyotik verdi iyileştim.Duşa girip hafif sıcak suda masaj yapıp elle sağın .Ardından daha rahat bir şekilde makine ile sağım yapabilirsiniz ,direk sağım yapınca da kanallar açılmayabiliyor .Diğer bir adım ise göğsünüzün sert tıkalı kısımlarına bebeğin çenesini denk getirerek bol bol emzirmek .Süt kanalı tıkanmasında bebeğinizin emmesi en çok o göğüsten olmalı faydasını görürsünüz.Eğer hala geçmez ise bir genel cerrahi doktoruna gitmeniz en doğrusu olacaktır.Yaralarınız için göğüs ucu kremi yada gümüş kapak kullanın faydasını gördüm,dar kıyafet ve çamaşır giymeyin bu süreçte göğüse baskı yapıp mastiti tetikleyebilir ve yaralara değdikçe ağrı yapabilir.Geçmiş olsun.
Bugün ben de antibiyotik başladım. Doktorlar duşta sağımı çok önermiyolar ya süt üretimini artırıp memeyi daha da doldurduğu için.Ya bide atak haftası mıdır nedir normalde memeden ayrılmayan bebeğim şimdi sürekli etrafı izlemek için çekip çekip bırakıyor. Bide kanal tıkalı diye sütte istediği gibi gelmiyor galiba. Sizin antibiyotikle ne kadar sürede toparladı. Süt akışınızda değişiklik olmuşmuydu
N

Nurgül Ö.

10 Haziran 2026 20:30
Benim hemen iki günde geçti ama yinede devam ettim kullanmaya bitene kadar.Süt akışında çok büyük bir değişiklik olmadı ,sadece bir bölgedeydi tıkanıklık .Benim bebeğim de 2 ay 10 günlük bir kaç gündür etrafı izliyor emerken ,çevresine olan ilgisi arttı .Çekip çekip bırakması ondan değildir ,çünkü benim sağ göğsümden daha fazla süt geldiği halde çekip çekip bırakıyor .Bebeğin kilo alımı düştüyse sütün yetersiz gelmesi düşünülür kilosuna baktırabilirsiniz.
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 20:32
Nurgül Ölmez
Benim hemen iki günde geçti ama yinede devam ettim kullanmaya bitene kadar.Süt akışında çok büyük bir değişiklik olmadı ,sadece bir bölgedeydi tıkanıklık .Benim bebeğim de 2 ay 10 günlük bir kaç gündür etrafı izliyor emerken ,çevresine olan ilgisi arttı .Çekip çekip bırakması ondan değildir ,çünkü benim sağ göğsümden daha fazla süt geldiği halde çekip çekip bırakıyor .Bebeğin kilo alımı düştüyse sütün yetersiz gelmesi düşünülür kilosuna baktırabilirsiniz.
Benimki de bi memeyi daha az emiyor diğer memeden de tazyikli geliyo süt. Uykuluyken güzel emiyo ama uyanıkken çok zorluyor
N

Nurgül Ö.

10 Haziran 2026 20:40
Beyza Eroğlu
Benimki de bi memeyi daha az emiyor diğer memeden de tazyikli geliyo süt. Uykuluyken güzel emiyo ama uyanıkken çok zorluyor
Sizin bebeğiniz 4. Ayına girmek üzere [4.ayda](4.ayda) bir çok bebek meme reddi yapabiliyormuş .Benim bebeğim de de çevreye ilgi başladı yavaş yavaş .Henüz öyle bir sorunla karşılaşmadım gece ve gündüz de emiyor .Bazı anneler bu ayda mamaya geçebiliyor ,bazıları da bu süreci atlatıp emzirmeye devam edebiliyor .
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 20:44
Nurgül Ölmez
Sizin bebeğiniz 4. Ayına girmek üzere [4.ayda](4.ayda) bir çok bebek meme reddi yapabiliyormuş .Benim bebeğim de de çevreye ilgi başladı yavaş yavaş .Henüz öyle bir sorunla karşılaşmadım gece ve gündüz de emiyor .Bazı anneler bu ayda mamaya geçebiliyor ,bazıları da bu süreci atlatıp emzirmeye devam edebiliyor .
15inde daha 3 aylık olcaz ama tabi bazı bebeklerde erken başlayabiliyomuş. İnşallah geçici bir süreçtir. İlk zamanlarda bu kadar meme uçlarım acımamıştı. Ara ara bende düşünüyorum mama mı versem diye
N

Nurgül Ö.

10 Haziran 2026 20:53
Beyza Eroğlu
15inde daha 3 aylık olcaz ama tabi bazı bebeklerde erken başlayabiliyomuş. İnşallah geçici bir süreçtir. İlk zamanlarda bu kadar meme uçlarım acımamıştı. Ara ara bende düşünüyorum mama mı versem diye
inşallah geçicidir 🙏emzirme gerçekten zorlu bir süreçmiş ,kişisel kişiye de değişebiliyor.Kendi sütünüzü sürmeyi de deneyebilirsiniz hemşire ve doktorlar öyle diyorlar her emzirmeden sonra.Göğüs ucu kremi ve gümüş kapağı kullandım ilk aylarda yaralarımı geçirdi .Doktora danışmadan mama vermeyin bence ,kilo alımı iyiyse mamaya gerek yok.Kendi sütünüzü sağıp süt kaşığı ilede verebilirsiniz ,fakat önce memeyi verin biraz emsin ardından süt kaşığı ile kendi sütünüz.
N

Nurgül Ö.

10 Haziran 2026 20:59
Beyza Eroğlu
Doktorum bana da sadece 7 gün mama ver bebeğine demişti ,sarılığı atlatsın diye önce mama aldık ve hiç vermedik .Baktım sütüm var sağıp her emzirmeden sonra 10 ml ,20 ml içebildiği kadar süt kaşığı ile verdim kilo alımı çok iyi oldu .Biberon vs kullanmadığım için meme redddi de olmadı.Ama her anne ve bebeğin durumu farklı olabiliyor,siz yine de doktorunuza danışın.
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 20:59
Nurgül Ölmez
inşallah geçicidir 🙏emzirme gerçekten zorlu bir süreçmiş ,kişisel kişiye de değişebiliyor.Kendi sütünüzü sürmeyi de deneyebilirsiniz hemşire ve doktorlar öyle diyorlar her emzirmeden sonra.Göğüs ucu kremi ve gümüş kapağı kullandım ilk aylarda yaralarımı geçirdi .Doktora danışmadan mama vermeyin bence ,kilo alımı iyiyse mamaya gerek yok.Kendi sütünüzü sağıp süt kaşığı ilede verebilirsiniz ,fakat önce memeyi verin biraz emsin ardından süt kaşığı ile kendi sütünüz.
Meme ve biberon veriyorum ya. Süt kaşığını kullanmak bana zor geldi. Biberondan da korkuyorum aslında ama artık yapacak bişey yok. İlk bir ayında da çok uğraştırmıştı bizim kız memede
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 21:00
Nurgül Ölmez
Doktorum bana da sadece 7 gün mama ver bebeğine demişti ,sarılığı atlatsın diye önce mama aldık ve hiç vermedik .Baktım sütüm var sağıp her emzirmeden sonra 10 ml ,20 ml içebildiği kadar süt kaşığı ile verdim kilo alımı çok iyi oldu .Biberon vs kullanmadığım için meme redddi de olmadı.Ama her anne ve bebeğin durumu farklı olabiliyor,siz yine de doktorunuza danışın.
Bizde sadece ilk günler verdik sarılığı atlatsın diye kilo alımı güzeldi inşallah yine güzeldir
N

Nurgül Ö.

10 Haziran 2026 21:02
Beyza Eroğlu
Bizde sadece ilk günler verdik sarılığı atlatsın diye kilo alımı güzeldi inşallah yine güzeldir
İnşallah,bende biberon kullanmaktan korktum memeyi bırakır diye kimi bebek ikisinide istiyebiliyor .
s

sslslsl

10 Haziran 2026 21:06
daha gecen hafta basima geldi gecmis olsun kanallar tikali oldugu zaman sut az geliyor sutun eskisi gibi gelmesi icin kanallarin acilmasi lazim bebegin o yuzden emmek istemiyordur uyanikken eger emmek istemiyorsa gogusun rahatlayana kadar sagim yapman lazim ki acilsin tikaniklik tamamen bosaltmana gerek yok ne kadar cok sagarsan o kadar sut uretirsin sagimdan once sicak havlu koy 10 dakikaligina sonra sag ya da emzir sonra soguk kompres uygula 10 dk en etkilisi bu ve ben bu surec zarfinda cig beyaz lahana yapragini sogutup mememe koyuyorum memenin atesiyle haslanmis gibi oluyor o zaman yeniliyorum icerisindeki kukurt iyi geliyor agriyi aciyi aliyor
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 21:31
Nurgül Ölmez
İnşallah,bende biberon kullanmaktan korktum memeyi bırakır diye kimi bebek ikisinide istiyebiliyor .
Evet her bebek farklı birbirinden
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 21:32
Emel
daha gecen hafta basima geldi gecmis olsun kanallar tikali oldugu zaman sut az geliyor sutun eskisi gibi gelmesi icin kanallarin acilmasi lazim bebegin o yuzden emmek istemiyordur uyanikken eger emmek istemiyorsa gogusun rahatlayana kadar sagim yapman lazim ki acilsin tikaniklik tamamen bosaltmana gerek yok ne kadar cok sagarsan o kadar sut uretirsin sagimdan once sicak havlu koy 10 dakikaligina sonra sag ya da emzir sonra soguk kompres uygula 10 dk en etkilisi bu ve ben bu surec zarfinda cig beyaz lahana yapragini sogutup mememe koyuyorum memenin atesiyle haslanmis gibi oluyor o zaman yeniliyorum icerisindeki kukurt iyi geliyor agriyi aciyi aliyor
Düzeldi mi peki süt akışınız da normale döndümü
s

sslslsl

10 Haziran 2026 21:43
Beyza Eroğlu
Düzeldi mi peki süt akışınız da normale döndümü
evet onemli olan ne kadar acisa da orada birikmis sutu bosaltmak sonra her sey normale donuyor ama sizin atesiniz de cikmis belki dr antiboyitik baslatabilir.

mutlaka lahanayi deneyin o da cok iyi geliyor
B

Beyza E.

Premium Üye
10 Haziran 2026 22:05
Emel
evet onemli olan ne kadar acisa da orada birikmis sutu bosaltmak sonra her sey normale donuyor ama sizin atesiniz de cikmis belki dr antiboyitik baslatabilir.

mutlaka lahanayi deneyin o da cok iyi geliyor
Antibiyotik başladım bugün. İnşallah bizde döneriz normale zor bişey çünkü
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir