Mastit

214 görüntüleme
Z

Zeliha A.

24 Haziran 2025 17:15
4 aylık kızım var dün akşam üzeri vücudumda dehşet bi ağrı yüksek ateş belirdi. Grip oluyorum sandım. Sağ göğsümdeki dayanılmaz acıyı sonra fark ettim. Böyle bir ağrı böyle bir acı yok. Acil doktoru parol ve antibiyotik verdi. Bebeğimle ilgilenemez hale geldim. Lütfen bi çare lütfen tekrarlamaması için bişeyler söyleyin
B

Buse A. Y.

24 Haziran 2025 17:17
sık sık sağımla mastit olan memeyi açmanız lazım sonraki süreçte de süt fazla geliyorsa memeyi yine sağımla boşaltmanız lazım boşalmadığı için mastit oluyorsunuz
S

Simla K.

24 Haziran 2025 18:53
Bebeğinizi sık sık emzirin en iyi bebek açabiliyor tıkalı kanalları sonra soğuk kompress yapın
T

Tuğba A. ..

25 Haziran 2025 10:31
Ben dr bu sorunu 2 kez yaşadım farklı doktorlara gittim. Bakın önce sıcak uygulama yapın ( fön makinesi tutun havluyu ütüyle ısıtıp tutun 10dk) sonra masaj yapın beş dk elle süt çıkarmaya çalışın sonra emzirin sonra kalan sütü sağın
N

Nur A. ..

25 Haziran 2025 10:42
Çok saçma gelmişti ilk başta ama benimde başıma geldi doktorlar hastaneler geçmedi komşum canın bişey mi çekti de yemedin mi dedi düşündüm evet dedim doğru ne istediyse ye hemen dedi. Yedim yarım saat geçmeden geçti
A

Ayşe A.

25 Haziran 2025 12:01
Sıcak kompres yapın ardından masaj yapın biraz ağrılı oluyo masaj yapmak ama masajla tıkalı kanalları açarak sütü göğüs ucuna doğru indiriyorsunuz sonra emzirin ilk başta açılırken fışkırır şekilde gelebilir isterseniz önce fışkıran kısmını makineyle sağıp sonra emzirin sık sık emdikçe de açıyor bebekler o düğümleri
N

Nupel A.

25 Haziran 2025 21:21
Ben neredeyse her hafta mastit oldum kabusum benim mastit 5 aylık bebeğim var geçen hafta yine tıkandı. Ne yaptıysam yaramıyorum. Tek çözüm bebeğin emmesi. Ve ters emzirme yöntemi çok işe yaradı. Yani bebeği normalde kucağımıza alıyoruz ya burada bebeği emzireceğin memenin tarafına kol altına bırak bebek kucakta değilde sağında veya solunda olmalı bi yastığın üzerine bırakıp destekle. Ve sürekli masaj yap naçizane tavsiyem. Şifa olsun 🙏🏻
Z

Zeliha A.

25 Haziran 2025 23:56
Hepinize çok teşekkür ederim yaşayan herkese geçmiş olsun tekrar yaşamamamız dileğiyle 🌸
B

Bera N. H. ..

26 Haziran 2025 01:08
Bazen emdikten önce ve sonra karbonatlı su ile de göğüs ucunuzu silin. Bakteriyel olabiliyor bir şekilde girip tıkanıklık. Bende aynısını yaşadım.
T

Tuğba A. ..

26 Haziran 2025 20:24
Bu arada bende bu durumdan çok çektiğim için üniversite araştırma hastanesine gittim oradaki doktor memedeki sütün boşalmamasının mastit yaptığına olan düşüncenin yanlış olduğunu söyledi. Meme ucundan giren bakterilermiş. Ben hem mememi hemde bebeğimin ağzını karbonatlı suyla siliyorum arada
T

Tuğba A. ..

26 Haziran 2025 20:27
Doktorun söylediği mantıklı ve geldi. Çünkü memede süt bitmez arkadaşlar anında üretilir. Emdikçe üretilir. Yani bu durum eğer memenin boşaltılmasıyla ilgili olsaydı her kadının muhakkak bunu yaşamış olması gerekirdi. Bence tamamen duygusal bir olay mastit. Stres memeyi baskılayan. Çünkü sütün çıkması için oksitosin hormonuna ihtiyaç var. Bu hormon mutluluk hormonu. Eğer mutluluk yoksa meme tıkanıyor.
G

Gamze S. ..

27 Haziran 2025 09:10
Bende çok sık yaşıyorum şuan bile var ve en az iki gün sürüyor . Çare arıyordum artık çok canım yanıyor
F

Feyza E. U.

28 Haziran 2025 06:13
Benim bebeğim 6 aylık ve hala ara ara tıkanmalarım oluyor. Çok ağrılı ve zor zamanlar geçirdim. Son zamanlarda bir yöntem görmüştüm ve denedim gerçekten işe yaradı. Çocuğu yatırıp üstünden tıkalı olan ne tarafsa alt çenesi oraya gelecek şekilde emzirin. Güzel emince direk açılıyor. Sızısıda yarına geçiyor. Umarım sizinde işinize yarar 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir