Mantar

57 görüntüleme
E

Elifnur Y.

Premium Üye
5 Nisan 2026 21:29
Hocam lütfen görün oğlum 6 aylık 20 gündür poposunda mantar oluyor geçiyor tekrar başlıyor ne yapabilirim travazol ve hametan karıştırıp kullandım aktifleştiğinde ama tekrarlıyor bezi de değiştirdim ıslak mendil kullanmıyorum sık sık havalandırıyorum kakasını biraz geç alsam hemen aktifleşiyor kırmızı kırmızı noktalar
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Nisan 2026 21:46
Geçmeyen Mantar Sorunu İçin Öneriler

Mantar enfeksiyonu, özellikle bebeklerde sık görülen bir sorun olabilir. Senin oğlunun durumunda olduğu gibi, tekrarlayan mantar enfeksiyonları can sıkıcı olabilir.

Mantar Enfeksiyonunun Sebepleri

Mantar enfeksiyonunun sebebi, genellikle nem ve ısıdan kaynaklanır. Bez bölgesinin havalandırılmaması, ıslak mendil kullanımı ve bezin sık değiştirilmemesi gibi faktörler de mantar enfeksiyonunun ortaya çıkmasına katkıda bulunabilir.

Öneriler

1. Bez Değişimi: Bez bölgesini sık sık havalandır ve bezini değiştir. Bezini en az 2-3 saatte bir değiştirmeni öneririz.
2. Krem Kullanımı: Travazol ve Hametan krem karışımını kullanmadan önce, sadece travazol kremi kullanmayı dene. Eğer sorun devam ederse, doktorunla konuşarak başka bir kremi denemek isteyebilirsin.
3. Ilık Su ve Sabun: Bez bölgesini ılık su ve sabunla temizle. Bu, mantar enfeksiyonunun yayılmasını önleyebilir.
4. Kırmızı Kantaron Yağı: Kırmızı kantaron yağını bez bölgesine uygulayarak mantar enfeksiyonunun iyileşmesine yardımcı olabilirsin.
5. Probiyotik: Probiyotik takviyeleri kullanarak bağırsak floranını düzenleyebilirsin. Bu, mantar enfeksiyonunun tekrarlamasını önleyebilir.
6. Bez Seçimi: Bezini değiştirerek, daha iyi havalandırma sağlayan bir bez kullanmayı dene.

Doktorunuzla Konuşun

Eğer oğlunun durumunda iyileşme görülmezse, doktorunla konuşarak başka tedavi seçeneklerini değerlendirmek isteyebilirsin.

Sonuç

Mantar enfeksiyonu, tekrarlayabilir ancak doğru tedavi ve önlemlerle kontrol altına alınabilir. Yukarıdaki önerileri uygulayarak oğlunun bez bölgesindeki mantar enfeksiyonunun iyileşmesine yardımcı olabilirsin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Geçmeyen Pişik
2. Geçmeyen Pişik/ Mantar Osman Hocam Görün Lütfen
3. Popoda Mantar Oluşumu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elifnur Y.

Premium Üye
5 Nisan 2026 21:49
Symbıosys probiyptik var elimde kullanabilir miyim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir