Geçmeyen Pişik

88 görüntüleme
M

Melis C. K.

21 Kasım 2025 18:23
7 buçuk aylık kızımda 15 gündür geçmeyen bir pişik var. Normalde mustela kullanıyorduk. Pişik olunca sudocreme geçtik. Görüntü olarak popo arasında bacak arasında genital bölgede var genitalden ve popodan etrafa yayılıyormuş gibi gözüküyor. 6 gündür sadece suyla yıkıyorum iyice kurutuyorum sabah akşam ince katman travazol sürüp üstüne kalın katman ksudocrem sürüyorum gün içinde ise her değiştirmede sudocrem sürüyorum. 3.gün düzelir gibi oldu fakat şu an yine baştaki halinde. Besin alerjisine dair başka herhangi bir bulgu yok.
B

Buket ..

21 Kasım 2025 19:14
Travazol mantar için kullanılıyor diye biliyorum doktor mu önerdi siz mi kullanıyorsunuz? İki krem bebeğin cildine ağır gelebilir. Birini bırakıp birini ince katman sürmeniz daha iyi olur cildi hava almadığı için pişik iyileşmesi uzun sürer
B

Buket ..

21 Kasım 2025 19:15
Bence travazolu bırakıp sudocrem ince katman olarak sürün
Betül .

Betül ..

21 Kasım 2025 19:23
Kırmızı kantoron yağı sürebilirsiniz hızlı etki sağlıyor.Eczanede bulabilirsiniz
B

Büşra K.

21 Kasım 2025 19:32
Benimde bebeğim 52 günlük doğduğu günden beri ılık su ve pamukla siliyorum poposunu  15 gündür pişik oldu artık kullandığımız krem kalmadı bildiğin açık yara gibi oldu kanıyor bugün de bir çözüm bulamadım öneriniz varsa daha önce işe yarayan benimle de paylaşın
Ayşenur A. .

Ayşenur A. ..

21 Kasım 2025 19:33
Benim kızımda dediğiniz gibi olmuştu herşeyi denedim.Travozolu doktor önermedi içerisinde kortizon var daha sonra balaban diye bir krem verdi yanında çinko içeren başka bir kremle dönüşümlü kullandım.İlk kullanımda geçti lütfen ihmal etmeyin
T

Tubik

21 Kasım 2025 19:36
Günde 3 kez fito krem + hametan ı karıştırıp ince katman sürmemizi önermişti doktorumuz iyi geldi. Ayrıca her bez değişiminde 5-10 dk havalandırdım hiç ıslaklık bırakmadım
Betül .

Betül ..

21 Kasım 2025 19:37
Ilık su oturmaları yapabilirsiniz.Sabunla poposunu lifleyin.Kurutun.Her bez açımında pamukla silin.Havalandırın sonrasında kırmızı kantaron yağı sürün.bizimde kanamalı çatlak gibi piştiğimiz olmuştu
M

Melis C. K.

21 Kasım 2025 19:37
Çok teşekkür ederim doktor önerilerini deneyeceğim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir