Mama ve Meme Reddi

152 görüntüleme
T

Tuğçe S.

29 Nisan 2026 22:42
4.5 aylık kızım düzeltilmiş 3.5 aylık. 3 saatte bir 7-8 dk emzirme+ 90 CC mama ile besleniyordu. Hastalık sonrası 3 günlük bı antibiyotik tedavisi gördü ishal gibi olunca ilacı kestik. Şuan emmeyi reddediyor. Mama zorla yiyor ağlaya ağlaya odadan odaya geziyoruz. Mamayı bitirmeye yakın çok gürültülü ve püskürtme şeklinde kaka yapıyor. Kaka pütürlü ve sarı renkte normal gözüküyor ancak o kadar gürültülü ki yaptığı tüm kaka sırtında birikiyor ve çok yaptı sanıyorum bir açıyorum bazen çok az bazen normal. 8 kere mama veriyorsam 3 ünde kesin yapıyor ve beslenmek istemiyor. Ne yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Nisan 2026 22:42
haba,

Bebeğinizin meme reddi yapması ve mama konusunda zorlanması sizi endişelendiriyor. Öncelikle, 4,5 aylık kızınızın düzeltilmiş 3,5 aylık olduğu bilgisini dikkate alarak, bu yaş grubundaki bebeklerin genellikle emme ve beslenme alışkanlıklarında değişiklikler yaşayabileceğini belirtmek isterim.

Bebeğiniz antibiyotik tedavisi sonrasında ishal benzeri belirtiler gösterdiği için, ilaç tedavisi kesilmiş. Ancak şimdi, emmeyi reddediyor ve mama zorla yiyor. Bu durum sizi ve bebeğinizi zorluyor.

Bebeğinizin durumu hakkında bazı olası nedenler:

Antibiyotik tedavisi sonrasında bağırsak floranızda değişiklikler olabilir, bu da sindirim sorunlarına yol açabilir.
Hastalık ve ilaç tedavisi süreci bebeğinizin iştahını ve beslenme alışkanlıklarını etkileyebilir.

Öneriler:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin sağlık durumu, antibiyotik tedavisi ve beslenme sorunları hakkında doktorunuzla detaylı bir şekilde konuşun. Sindirim sorunları veya başka bir sağlık problemi olup olmadığını kontrol ettirin.
2. Beslenme alışkanlıklarını ayarlayın: Bebeğinizi 3 saatte bir kez emzirmek ve 90 cc mama vermek gibi bir rutin oluşturmuşsunuz. Bu rutini koruyarak, beslenmeyi daha kolay hale getirmek için esnek olun.
3. Mama verme sıklığını azaltın: 8 kez mama veriyorsanız ve bu sıklıkla bebeğinizin sindirim sistemi zorlanıyorsa, doktorunuzun önerisiyle mama sıklığını azaltmayı deneyebilirsiniz.
4. Kaka sorunlarına dikkat edin: Bebeğinizin kaka yapması normal görünüyor ancak gürültülü ve püskürtmeli olduğu için, sindirim sistemini desteklemek için probiyotik takviyeler hakkında doktorunuzla konuşabilirsiniz.

Bebeğinizin sağlığı ve beslenme düzeni hakkında endişeleriniz olduğu için, bir uzmandan profesyonel destek almanız önemlidir. Bu süreçte sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket etmeye çalışın

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Meme Reddi
2. Meme Reddi mi Yoksa Mama mi İstiyor ?
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra K.

Premium Üye
30 Nisan 2026 17:04
Benim bebeğim de 5-6 ay arası hasta oldu, antibiyotik kullandı, hatta sizin gibi günde 3 sıvı kaka vardı, ilacı kestim, doktor damardan verdi antibiyotiği hatta. 2 hafta iştahı gitti. Memeye gelince kafayı çeviriyordu, 30 ml mamayı zor içiyordu. Ben de zorladım olmadı, zor ama oluruna bırakın. Dediğim gibi benimki 2 hafta sürdü böyle. Sonra yavaş yavaş açıldı iştahı.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir