Meme Reddi mi Yoksa Mama mi İstiyor ?
147 görüntüleme
G
Gamze Ş.
5 Haziran 2025 13:54
Merhaba bebeğim 3.5 aylık, memeyi hiç bir zaman çok istekli ve sorunsuz emmedi. 1 ayın sonunda mama vermeye başladık sonrasında çok mamaya alıştığı için tekrar anne sütüne geri dondurduk 1-2 hafta sorunsuz ilerledi sonra tekrar 3-4dakika emip bırakıyordu, şuan 3 gündür kesinlikle emzirmek çok zor birkaç defa emiyor bırakıyor sonra ağlama kriziyle bidaha almıyor. Dayanamayip aç kalmasın diye mama veriyorum ama ne yapmam gerek bilmiyorum memeyi mi reddediyor yoksa başka bisey var acaba ?
S
Sevilay G. ..
5 Haziran 2025 14:21
Benim oğlum da 3 aylık Ken meme reddi vardı ama mama hiç vermedim uyuku arasında emzirdim hatta o kadar az eniyorduki 17 bagladigin hic sis yapmadan Sabah ediyordu sütümü sağım kaşık veriyordum 4, kilo doğmuştu 3 aylık Ken 7 kiloydu 4aylik 720 kilo oldu çok zor bir süreç şimdi biraz emiyor birkaç emiyor kafasini kaldırip kalkmak istiyor ama şiş sayımız çok iyi çok şükür bence meme reddi sizin ki bence anne sütüne verin mama olursa hep mama ister

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
5 Haziran 2025 16:54
Aklı başında hiçbir bebek için memeyi bırakarak mama aldım isteme geçerli değildir. Yani bebeğinizin meme rahatsız olmasının bir sebebi olması lazım ki memeyi reddederek biberonla mamayı daha kolay içsin. Meme reddi olabilir fakat mamayı daha çok seviyor olamaz…
M
Melike A. ..
7 Haziran 2025 07:26
Benim oğlumda 3ay emdi şuan 4 aylık mama yiyor 2 aydan 3 aya geçerken sadece 300 gram aldı bebeğim dediğinz dediği çok zor tutuyordu memeyi çok uğraştım emsin diye çok huysuzdu emme dönemimde ve doktorum dedi ki senin sütün yaramıyor ve az bebeğe yetmiyor o yüzdende emmek istemiyor dedi hiç bir bebek anneyi bırakmaz dedi doktorum rahatsız olduğu bir konu mutlaka vardır dedi ve gerçekten mamaya geçtik emmedi birdaha ve göğüslerim etmediği halde hiç ağrı sancı olmadı çünkü sütüm azmış maalesef