Mama Hazırlama

360 görüntüleme
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
20 Nisan 2026 22:02
İçme suyuyla mama hazırlanır mı arıtma olamayan damacana sudan kaç aylıkken içme suyundan yapılabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Nisan 2026 22:02
ama hazırlarken içme suyunun uygunluğu, özellikle bebeklerin hassas sindirim sistemleri ve gelişmekte olan böbrekleri nedeniyle önemlidir. Genel olarak, bebekler için mama hazırlarken güvenilir ve temiz içme suyu kullanmanız önerilir.

Bebekler İçin İçme Suyu Kullanımı:

- 6 ay altı bebekler: Bu yaş grubundaki bebekler için, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve birçok pediatri uzmanı, eğer anne sütü mümkünse, anne sütünü önermektedir. Eğer anne sütü mümkün değilse veya ek gıdaya başlanıyorsa, mama hazırlarken güvenilir bir içme suyu kaynağı kullanmanız gerekir. Bu yaş grubunda musluk suyu kaynatılıp soğktan sonra kullanılabilir. Damacana suyu da bir seçenek olabilir, ancak güvenilir bir marka seçmelisiniz.

- Arıtma olmayan damacana suyu: Eğer damacana su kullanacaksanız, güvenilir bir markadan olduğundan emin olun. Bazı damacana sular direkt olarak bebek maması için uygun olabilir, ancak kontrol etmek her zaman iyidir. Arıtma işlemi suyun mineral dengesini değiştirebilir, bu nedenle özellikle bebekler için uygunluğu konusunda dikkatli olunmalıdır.

- Kaynatma: 6 ay altı bebekler için mama hazırlarken, musluk suyunu kaynatıp soğutmak en güvenli yöntemdir. Bu, suyun potansiyel bakteri ve mikroorganizmalarını öldürmeye yardımcı olur. Damacana suyu kullanıyorsanız ve güvenilir bir kaynak olmasını sağlayamıyorsanız, kaynatmak her zaman ekstra bir güvenlik adımıdır.

- 6 ay ve üzeri bebekler: Bu yaş grubundaki bebekler için de temiz ve güvenilir içme suyu önemlidir. Ek gıdaya başlamadan önce de suyun kaynağı ve temizliği konusunda dikkatli olunmalıdır.

Özet:

- 0-6 ay: Güvenilir kaynatılmış ve soğutulmuş musluk suyu veya uygun damacana suyu kullanabilirsiniz. Her zaman güvenilir kaynaklardan su temin edin.
- 6 ay ve üzeri: Güvenilir kaynaklardan gelen içme suyunu kullanmaya devam edin. Ek gıdaya başladıkça, bebeğinizin sindirim sistemi ve böbrekleri daha olgunlaşacaktır, ancak temizlik ve uygunluk konusunda aynı dikkatliliği sürdürmek önemlidir.

Her durumda, bebeğinizin sağlık kontrolünü yapan doktor veya sağlık uzmanı ile görüşerek, yerel su koşullarını ve bebeğinizin özel ihtiyaçlarını dikkate alarak en uygun suyu seçmelisiniz

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebek Suyu Şart mı?
2. Arıtma Su
3. Anne Sütü ile Mama Hazırlanır mı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Fatma A. U.

Fatma A. U.

20 Nisan 2026 22:40
Ben en başından beridir suyu kaynatıp soğutuyorum çeşme suyunu
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
20 Nisan 2026 22:41
Fatma Albina U
Ben en başından beridir suyu kaynatıp soğutuyorum çeşme suyunu
Bende öyle yapıyorum ama bazen su az kalıyor yetmiyor o sıra içme suyu koyuyorum bi zararı olur mu diye merak ettim yine kaynatmaya devam ederimm
Fatma A. U.

Fatma A. U.

20 Nisan 2026 22:45
Büşra Ceviz
Bende öyle yapıyorum ama bazen su az kalıyor yetmiyor o sıra içme suyu koyuyorum bi zararı olur mu diye merak ettim yine kaynatmaya devam ederimm
Mesela evde hep hazır su bulunduruyorum su yetmediğinde ondan koyuyorum eğer işinize yararsa böyle de yapabilirsiniz
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
20 Nisan 2026 22:46
Fatma Albina U
Mesela evde hep hazır su bulunduruyorum su yetmediğinde ondan koyuyorum eğer işinize yararsa böyle de yapabilirsiniz
Sağ olunn
H

Hüsniye T. ..

29 Nisan 2026 13:41
8 aylık bebeğim ek gıdayı hâlâ reddediyor ne yapmalıyım
Büşra C.

Büşra C.

Premium Üye
29 Nisan 2026 13:54
Hüsniye Taş
8 aylık bebeğim ek gıdayı hâlâ reddediyor ne yapmalıyım
Burdan pek gören olmaz topluluk kısmından ek gıda beslenme yada emzirme konusundan yazın daha çok gören ve bilgi veren olur
A

Arzu.G

29 Nisan 2026 14:24
İlk ay haricinde hiç kaynatmadim suyu ebebekteki bebek sularindan kullandım direkt .12.aydan sonra da damacanadan hep
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir