Mama Değişikliği

150 görüntüleme
B

Burcu E.

29 Mayıs 2026 19:12
Hipp mama kullanıyorduk doktor önerisi ile aptamil prosneyo mamaya gecis yaptık fakat bebeğime iyi gelmedi tekrar hipp mamaya gecis yapmak istiyorum geçişi nasıl yapmalıyım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mayıs 2026 19:12
Mama değişikliği konusunda dikkatli bir yaklaşım sergilemek önemlidir. Bebeğinizin sindirim sistemi henüz hassas olduğu için ani değişiklikler yapmaktan kaçınmak en iyisidir. İşte geçiş yaparken dikkate almanız gereken bazı adımlar:

1. Doktorunuza danışın: Öncelikle, bebeğinizin doktoru ile konuşmanız ve geçiş planınızı doktorun onayından geçirmesi en iyi yaklaşım olacaktır. Doktor, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre size özel tavsiyelerde bulunabilir.

2. Kademeli geçiş: Bebeğinizin sindirim sistemini zorlamamak için kademeli bir geçiş planı yapabilirsiniz. Örneğin:
- 1. gün: Eski mama (Hipp) ile yeni mama (Aptamil Prosyneo) karışımı 3:1 oranında (3 kısım Hipp, 1 kısım Aptamil Prosyneo).
- 2. gün: 2:1 oranında karıştırın.
- 3. gün: 1:1 oranında karıştırın.
- 4. gün ve sonrasında: Yalnızca yeni mama (eger denemek isterseniz tekrar Hipp)

Ancak her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin tepkilerini gözlemleyerek planı ayarlamak önemlidir.

3. Bebeğinizin tepkilerini izleyin: Bebeğinizin sindirim sistemi, gaz, kaka ve genel rahatlığı gibi faktörleri izleyin. Eğer bebeğinizde huzursuzluk, aşırı gaz, kabızlık veya ishale eğilim gibi belirtiler görülürse, geçiş planınızı gözden geçirin.

4. Sabırlı olun: Mama değişikliği bazen birkaç gün sürebilir. Bebeğinizin yeni mamaya alışması zaman alabilir.

5. İhtiyaçlar ve tercihler: Bebeğinizin ihtiyaçlarını ve tercihlerini dikkate alın. Eğer belirli bir mama türü veya markası daha iyi kabul ediyorsa, buna göre planınızı ayarlayabilirsiniz.

Unutmayın, her bebek farklıdır ve bir bebek için işe yarayan bir şey, diğer bebek için işe yaramayabilir. Bu nedenle, bebeğinizin bireysel ihtiyaçlarına ve tepkilerine göre hareket etmek önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mama Değişikliği
2. Mama Gecisi Nasil Olmali
3. Mama Değişikliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Tay

Tay

29 Mayıs 2026 19:57
Merhaba ben hiç bir doktordan mama tavsiyesi almadım sütüm bile gelmedi beni mama ile büyüttüm ben mama degiştirtim 3tane falan ay ay degiştinde bile mesele 6 ölçek koyuyorsam4 kullandığım mamadan diğer 2olcegide başlamakta olduğumdan koydum
B

Burcu E.

29 Mayıs 2026 20:11
Tesekkurler siz hangi mamadan kullaniyorsunuz
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Haziran 2026 10:50
Zaten önceki kullandığınız mama bir sorun olmaz direk geçiş yapabilirsiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir