Mama

110 görüntüleme
K

Kübra U.

Premium Üye
25 Mart 2026 00:30
2.5 aylık bebeğim var ve sadece mama ile besleniyor günlük kaç cc mama içmeli ve kaç saat aralıklarla?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Mart 2026 00:31
2,5 aylık bir bebeğin mama ihtiyacı, kilosuna ve gelişim hızına bağlı olarak değişebilir. Forum mesajlarında, bebeklerin mama miktarının ve aralığının değişkenlik gösterdiği belirtiliyor.

Genel olarak, 2,5 aylık bir bebek için önerilen mama miktarları şu şekildedir:

90-120 ml mama, 3-4 saat aralıklarla
Günlük toplam mama miktarı, bebeğin kilosuna göre belirlenir

Ancak, her bebek farklıdır ve kendi ihtiyaçlarına göre mama miktarını belirler. Bebeğinizin:

Kaç kilo olduğu
Ne kadar aktif olduğu
Bez sayısının yeterli olduğu

gibi faktörlere bağlı olarak mama miktarını ayarlayabilirsiniz.

Doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmek en iyisi olacaktır. Eğer doktorunuzdan özel bir öneri almadıysanız, 90-120 ml mama ile 3-4 saat aralıklarla beslemeyi deneyebilirsiniz. Bebeğinizin tepkilerine göre mama miktarını ayarlayabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 🍼 Bebeğimin Karnından Gelen Gurultular: Neler Oluyor? 🧐
2. 3,5 Aylık Bebeğime Ne Kadar Mama Vermeliyim?
3. Mama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Elif T.

Elif T.

25 Mart 2026 00:37
Bebeğim 2.5 aylık iken 90 cc içiyordu benim şuan 3 ay 15 günlük hala 90 cc içiyor kutu arkasın da yazan miktarlar bence mamaların hızlı tüketilip alınması için onları dikkate almayın bence ama yine bir doktorunuza sorabilirsiniz
K

Kübra U.

Premium Üye
25 Mart 2026 00:39
120 cc veriyorum 3-4 saat aralıklarla ama versem bi o kadar daha içermiş gibi ağlıyor doymayacak diye korkuyorum
S

Seda Ö.

25 Mart 2026 00:40
Kübra Usta
120 cc veriyorum 3-4 saat aralıklarla ama versem bi o kadar daha içermiş gibi ağlıyor doymayacak diye korkuyorum
Ver canım ne güzel kusmuyorsa ver 150 cc dene bi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir