3,5 Aylık Bebeğime Ne Kadar Mama Vermeliyim?

159 görüntüleme
E

Eylül M. G.

14 Eylül 2025 18:39
3,5 aylık bebeğim var. Güncel kilosu 6,5 kg. Sadece mama ile beslenen bir bebek. 120 mL mama ile besleniyor; ancak son zamanlarda yetmediğini düşünüyoruz eşim ile. Mama miktarımız doğru mudur? Arttırmak çözüm olabilir mi? Bilgisi olan paylaşabilirse çok memnun olurum.
İ

İpek B. Z.

14 Eylül 2025 18:48
Kullandiginiz mama markasının üstünde aya göre miktar önerisi vardir, baktınız mi? Hipp kullaniyoruz biz, onda yazıyor. Ama kitabi gitmeye de gerek yok, doymadığını gözlemliyorsaniz 1 ölcek arttırın.
E

Eylül M. G.

14 Eylül 2025 19:06
Ben de Hipp kullanıyorum. Doktorumuz 120 mL 4 saatte bir dedi ama uyanıkken 3 saatte bir besleniyor ve toplamda 7 kere besliyoruz günlük
M

Merve

14 Eylül 2025 19:15
Bana 3,5 aylık bir bebek için miktar sanki fazla gibi geldi ya. Yanlış anlamayın tabii kendi deneyimimden yola çıkarak diyorum her bebek farklıdır benim kızım da mama ile besleniyor şuan 6. Ay bitmek üzere iki saatte bir 90 cc içiyor doktorumuz buna fazla dedi üç saatte bir 120 içsin dedi ondan dolayı söylemek istedim
G

Gamze A.

14 Eylül 2025 19:31
Benim bebeğimde yarın 4 ay olcak hem anne sütü ek olarak mama veriyorum sütüm az olduğu için. 1.ayda 30ml, 2.ayda 60ml, 3. Ayında 90ml verdim. Şuan doymuyor ve 1 haftadır 120 ml veriyorum anne sütü harici. Sizinki sadece mama ile besleniyorsa bana bu miktar az bile geldi. Doymadığını gözlemlediyseniz minik minik 1 ölçek artırın doyduğunda biberonu kendi bırakacaktır
S

Sibel E. ..

14 Eylül 2025 19:35
Benim bebegimde 6 ayı doldurdu 3 saatte bir 120 ml içiyor söylediğiniz miktar bebeginizin ayına göre bana fazla geldi
Bir de mamaların arkasında ki ölçekleri çok dikkate almamanızı öneririm
Çünkü her bebeğin kendine özgü yapısı var.
Bebeginiz doymaz ise size bunu belli edecektir zaten ya da bir ölçek artırın bakın emin olmak için.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir