Makatta Çatlak
24 görüntüleme
F
Feyza D.
14 Nisan 2026 13:11
Merhaba hocam, bebeğim 5.5 aylık ve sadece anne sütüyle besleniyor kg alımı çok fazla olmadığı için ek gıdaya yavaş yavaş başladık bizim sorunumuz makatta çatlak sebebiyle kaka yapmaması. Yapılan kaka cıvık olduğu halde yapmıyor. Bu durum mart ayında başladı önce 4 günde bir sonra 5 günde bir sonra 9 günde bir kaka yaptı ( 9 günde yapılanı doktor vazelin ile makat müdahalesiyle yaptırdı) bunların ardından daha önce doktorumla konuşmama rağmen makat kontrolü yapmamıştı ilaç da vermemişti dolayısıyla. 9 günlük sürecin bitmesiyle hametan ve anestol kullandım günde 3 kez ve 1 kez küvete soktum sıcak suya (ılığın biraz üstü) ayrıca 2 kez kadar da pamukla poposunu banyo yaptırdım diyebiliriz. Ve yine 4 gün yapmadı bu sefer bebekler için olan fitilin yarısını vazelin yardımıyla kullandım. Yaptı. Şimdi yine 4 gün oldu fitilin yarısını kullandık ama yapmadı kaka. Süreç çok uzadı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
R
Rumeysa K.
14 Nisan 2026 13:26
Kabızlık kroniklestikce çözümü zorlaşan bir durum. İlimizde çok iyi bir cocuk gastroenteroloji uzmanı ile görüşmenizi tavsiye ederim. Makat çatlağı da sarı kantoron çok iyi sonuç veriyor. Çocuk korktuğu için kakasini tutmaya başlıyor. Kabızlık için çocuğun kakasini tutmayı önleyen ilaçlar var doktorunuza danışabilirsiniz bize tribudat onerilmisti ama sizin ayiniza göre daha büyüktü. Tutma sorununu cozmustu.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
14 Nisan 2026 13:26
Merhaba, bebeğinizin makat çatlağı ve kaka yapamama sorunu ile ilgili yaşadığınız zorlukları anlıyorum. Öncelikle, sadece anne sütü ile beslenen 5.5 aylık bir bebekte ek gıdaya başlanması ve yaşanan sorunlar hakkında bilgi vermişsiniz.
Bebeğinizin kaka yapamama sorunu ve makat çatlağı, mart ayında başlamış ve o günden bu yana devam ediyor. Önce 4 günde bir, sonra 5 günde bir, en son 9 günde bir kaka yapabildi. Bu durum, bebeğinizin rahatlığını ve sağlığını olumsuz etkiliyor.
Sizin Deneyimleriniz:
Hametan ve Anestol kullanımı
Sıcak su banyosu
* Fitil kullanımı
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin makat çatlağı ve kaka yapamama sorunu ile ilgili uzman bir doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedavi yöntemlerini önerebilir.
2. Probiyotik Kullanımı: Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyerek kaka yapamama sorununu çözmede yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir.
3. Zeytinyağı ve Kayısı Suyu: Zeytinyağı ve kayısı suyu, bağırsakları hareketlendirerek kaka yapmayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Bebeğinize uygun miktarlarda ve doktorunuzun önerdiği şekilde verilebilir.
4. Ek Gıdaya Dikkat: Ek gıdaya başladığınızdan beri kaka yapamama sorunu yaşıyorsanız, ek gıdayı geçici olarak durdurmayı veya değiştirerek denemeyi düşünün.
Bebeğinizin sağlığı ve konforu önemlidir. Bu nedenle, uzman bir doktordan profesyonel yardım almanız ve önerilerine uymanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Makatta Çatlak
2. Kaka
3. Kaka
Bebeğinizin kaka yapamama sorunu ve makat çatlağı, mart ayında başlamış ve o günden bu yana devam ediyor. Önce 4 günde bir, sonra 5 günde bir, en son 9 günde bir kaka yapabildi. Bu durum, bebeğinizin rahatlığını ve sağlığını olumsuz etkiliyor.
Sizin Deneyimleriniz:
Hametan ve Anestol kullanımı
Sıcak su banyosu
* Fitil kullanımı
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin makat çatlağı ve kaka yapamama sorunu ile ilgili uzman bir doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tedavi yöntemlerini önerebilir.
2. Probiyotik Kullanımı: Probiyotikler, bağırsak sağlığını destekleyerek kaka yapamama sorununu çözmede yardımcı olabilir. Ancak, kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir.
3. Zeytinyağı ve Kayısı Suyu: Zeytinyağı ve kayısı suyu, bağırsakları hareketlendirerek kaka yapmayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Bebeğinize uygun miktarlarda ve doktorunuzun önerdiği şekilde verilebilir.
4. Ek Gıdaya Dikkat: Ek gıdaya başladığınızdan beri kaka yapamama sorunu yaşıyorsanız, ek gıdayı geçici olarak durdurmayı veya değiştirerek denemeyi düşünün.
Bebeğinizin sağlığı ve konforu önemlidir. Bu nedenle, uzman bir doktordan profesyonel yardım almanız ve önerilerine uymanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Makatta Çatlak
2. Kaka
3. Kaka
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin