Makat Çatlağı-besin Alerjisi İhtimali
108 görüntüleme
T
Tuba S.
3 Şubat 2026 23:55
Oğlum 3 buçuk aylık Rota ve menenjit aşısından sonra kakada kan görüldü sebebini ise sonrasında makat çatlağı var denildi makat çatlağı 10 gündür üç kremi karıştırıp sürmeme rağmen geçmedi sabaha karşı kakasını yapamadığı için sancılanıp çok uyanıyor besin alerjisi olmasından da endişeleniyorum bundan kaynaklı acaba çatlak oluşur mu emmesinde ve kilo alımında bir problem yok ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum üç dört gündür bir hayli huysuz ve huzursuz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
5 Şubat 2026 00:21
Makat çatlağı ve besin alerjisi konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, makat çatlağının 10 gün süresince geçmemesi ve oğlunuzun huzursuzluğu sizi endişelendiriyor.
Makat çatlağı genellikle bağırsak hareketleri sırasında ağrıya neden olur ve bu durum bazen kanamaya yol açabilir. Ancak, besin alerjisi de benzer belirtilere neden olabilir.
Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Doktorunuzla görüşün: Öncelikle, doktorunuzla görüşerek oğlunuzun durumunu değerlendirin. Makat çatlağının tedavisi için kullandığınız kremlerin etkisini değerlendirin ve besin alerjisi olasılığını tartışın.
2. Besin alerjisi testi: Doktorunuz, besin alerjisi testi önerirse, bu testleri yaptırın. Bu testler, alerjinin varlığını ve şiddetini belirlemeye yardımcı olabilir.
3. Diyet: Eğer besin alerjisi teşhisi konulursa, doktorunuzun önerdiği diyet planını takip edin. Anne sütü alan bebeklerde, annenin diyetinden şüpheli besinleri çıkarması gerekebilir.
4. Makat çatlağı tedavisi: Makat çatlağının tedavisi için doktorunuzun önerdiği kremleri kullanmaya devam edin. Ayrıca, oturma banyosu ve hijyenik önlemler almak da faydalı olabilir.
5. Gözlem: Oğlunuzun durumunu yakından izleyin. Eğer kanama devam ederse veya diğer belirtiler ortaya çıkarsa, hemen doktorunuzla görüşün.
Umarım, bu adımlar oğlunuzun sağlığı için faydalı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisi
2. 9 Aylık Mukuslu ve Kanlı Kaka
3. Rota Aşısı Sonrası Kanlı Kaka
Makat çatlağı genellikle bağırsak hareketleri sırasında ağrıya neden olur ve bu durum bazen kanamaya yol açabilir. Ancak, besin alerjisi de benzer belirtilere neden olabilir.
Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Doktorunuzla görüşün: Öncelikle, doktorunuzla görüşerek oğlunuzun durumunu değerlendirin. Makat çatlağının tedavisi için kullandığınız kremlerin etkisini değerlendirin ve besin alerjisi olasılığını tartışın.
2. Besin alerjisi testi: Doktorunuz, besin alerjisi testi önerirse, bu testleri yaptırın. Bu testler, alerjinin varlığını ve şiddetini belirlemeye yardımcı olabilir.
3. Diyet: Eğer besin alerjisi teşhisi konulursa, doktorunuzun önerdiği diyet planını takip edin. Anne sütü alan bebeklerde, annenin diyetinden şüpheli besinleri çıkarması gerekebilir.
4. Makat çatlağı tedavisi: Makat çatlağının tedavisi için doktorunuzun önerdiği kremleri kullanmaya devam edin. Ayrıca, oturma banyosu ve hijyenik önlemler almak da faydalı olabilir.
5. Gözlem: Oğlunuzun durumunu yakından izleyin. Eğer kanama devam ederse veya diğer belirtiler ortaya çıkarsa, hemen doktorunuzla görüşün.
Umarım, bu adımlar oğlunuzun sağlığı için faydalı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Besin Alerjisi
2. 9 Aylık Mukuslu ve Kanlı Kaka
3. Rota Aşısı Sonrası Kanlı Kaka
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
7 Şubat 2026 08:45
Benim kızım doğduğunda kolikti gaz ve ikinmadan poposu çatladı ben de üç krem karıştırıp sürdüm ama sizin bebiş 3.5 aylık olmuş anne sütü alıyorsa son yediğiniz şeylerden gaz yapmış olabilir belki aşılardan olmayabilir
T
Tuba S.
7 Şubat 2026 09:26
Benim kızım doğduğunda kolikti gaz ve ikinmadan poposu çatladı ben de üç krem karıştırıp sürdüm ama sizin bebiş 3.5 aylık olmuş anne sütü alıyorsa son yediğiniz şeylerden gaz yapmış olabilir belki aşılardan olmayabilir

Ayşe V. ..
7 Şubat 2026 09:33
Çatlak ne kadar sürede iyileşti acaba?
T
Tuba S.
7 Şubat 2026 19:19
Kızım 9 aylık oldu süreyi hatırlamıyorum ama uzun sürüyor

Ayşe V. ..
7 Şubat 2026 19:57
Kolik ne zaman geçti probiyotik damla kullandınız mı?
T
Tuba S.
8 Şubat 2026 15:31
Evet kullandım 3 ay civarı bitti ama o zamanda 12. Hafta atağı başladı çok kötüydü sonra 4. Ay atağı ile birleşti diş derken 6. Aydan sonra rahat ettim

Ayşe V. ..
8 Şubat 2026 15:36
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için