Rota Aşısı Sonrası Kanlı Kaka

212 görüntüleme
C

Ceyda A.

17 Haziran 2025 16:51
Hocam merhabalar,öncelikle ülkemiz adına böyle güzel bir uygulama sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.
5 aylık erkek bebek 3. Ayda rota aşısı olduk aradan 20 gün geçtikten sonra kanlı kaka oldu doktorumuz rota aşısının yan etkisi olduğunu söyledi fakat ara ara böyle kanlı kala durumu devam ediyor diyet yapmayalım alerji olabilir mi ?
H

Hatice K. ..

17 Haziran 2025 17:04
Benim bebeğim 2.5 aylik henüz aşılarını yaptırmadım Ama bizdede 2 kere kakada kan oldu açık kırmızı şeklinde siz doktora gittiniz mi neye alerjisi olduğunu bulmak çok zor
H

Hatice K. ..

17 Haziran 2025 17:05
Ve sizde kan nasıldı renk olarak her kan alerji mi acaba
H

Hilal Y.

17 Haziran 2025 17:29
Rota aşısı bebeğin bir şeye alerjisi varsa onu tetikliyor diye biliyorum. tek seferlik değil de tekrar ediyorsa doktora görünmenizde fayda var bence
C

Ceyda A.

17 Haziran 2025 17:53
İlk olan 5 6 nokta açık kırmızıydı en son gelen biraz koyu ve iğne topundan biraz daha büyüktü. Alerji testlerinde çıkması çok zor olduğu için gitmedim çoçuk doktorumuz diyet yap dedi 2 hafta süt ve süt ürünlerini kesicem şimdi
Z

Zeynep K. A. ..

20 Haziran 2025 21:29
Benim bebeğim 4 aylık kaka mukuslu sadece 2 kere 2 nokta şeklinde kırmızılık oldu kakasında. Kan ve deri alerji testleri yapıldı alerji çıkmadı doktorlara detaylı olarak herşeyi anlatmama rağmen alerjisi olmadığını söylediler. Fakat bu durumun ilk çıkış noktası rota aşısının ilk dozunun yapılması. 2 hafta süren kusma ve o zamandan beri bitmeyen mukuslu kaka o zamana kadar kilo alımı çok güzeldi şuan ortalama seviyelerde. Defalarca gittiğim doktorlardan sonra bile tam tatmin olamadım. Bir de demir damlasına başladığımızdan beri kakasında kırmızı noktalar çıkıyor benzer durumu yaşayan var mı ya da Osman bey görüp girdi yapabilirseniz çok sevinirim
A

Ayşe E.

20 Haziran 2025 21:31
Demir ilacı sonrası kakada kahverengi noktalar olması normal endişe etmeyin
C

Ceyda A.

20 Haziran 2025 21:35
Merhabalar rota aşısı bizi tetiklediği için yaklaşık 5 gündür diyete sıkı şekilde devam ediyorum biz test yaptırmadık çünkü çıkmıyor çoğu testte bebelerimiz küçük olduğu için kan damlasına bu yüzden başlamadım ayırt edeyim diye 5 aylık olduk bugün süt ve süt ürünlerini aynı zamanda yumurtayı kestim artık demir ilacına başlayacağım 2 hafta sonra diyeti açaçağım gözlemeye devam edeceğim tavsiyem siz şüpheleniyorsanız ve sadece anne sütü alıyorsa yediklerinize dikkat etmenizi öneririm umarım Osman bey görür bizide aydınlatır söylediklerim sadece taze anne olarak tavsiye naçizane 🙏🏻
G

Gözde K.

8 Temmuz 2025 04:06
2. Dozları yaptıracak mısınız ?
C

Ceyda A.

8 Temmuz 2025 04:40
Hayır yaptırmayacağım
Feride Y.

Feride Y.

8 Temmuz 2025 05:11
Merhaba, aynı durumu bende oğlumda yaşadım rota aşısının ilk dozundan sonra mukuslu ve kanlı kaka gördüm. Ama öncesinde göğsünde ve sonrasında da bacaklarında küçük egzamalar vardı. Alerji olabileceği için sür ve süt ürünlerini, çikolatayı kestim. Egzamalar artınca kan tahlili yapıldı alerji çıkmadı, diyete devam ettim. Başka doktora da götürdüm deri alerji testi yapıldı yine çıkmadı. Bu sefer bir diyetisyen ile çok sıkı bir diyet programı hazırladık, egzamalar tedavi ettik ve diyet açmaya başladık. Gözlemlediğimiz kırmızı mercimek ve yumurta oldu. Henüz süt ve süt ürünlerine geçmedim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir