Laktozsuz Mama

121 görüntüleme
D

Dilara L.

Premium Üye
28 Nisan 2026 10:40
Durduk yere 10. Ayda kızımda laktoz i toleransı başladı. 11 günlük ishal sonunda laktozsuz mamaya geçtik ve şükür düzeldi. Şuan 13 aylık ve 3 aydır evolvia rp2 kullanıyoruz. Sadece laktoz değil meyveyi de fazla kaçırsak fruktozdan dolayı aynı sancıyı ve bağırsak hassasiyetini yaşıyor. Genel olarak kız çocuğu olmasına rağmen gazlı bir bebek. Dün karnabahar yedirdim örneğin gece iki kez sıkışıp uyandı gaz atıp geri uyudu. Mamasını değiştirmek istiyorum çünkü diş sancısıyla birlikte ek gıda reddi başladı ve bu mama ile kilo almasını da sağlayamıyorum. Başka laktozsuz mama kullanıp memnun olan var mı? Gaz konusundaki önerilerinize de açığım, doktorumuz 15 dk ılık suda oturmasını öneriyor ama ben kızımla tek yaşıyorum ve bunu soğuk iklimde hep yapmam mümkün olmuyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Nisan 2026 10:40
Laktoz İntoleransı ve Gaz Sorunları İçin Öneriler

Kızınızın laktoz intoleransı ve gaz sorunları için bazı önerilerde bulunabilirim.

Laktozsuz Mama Seçenekleri

Evolvia RP2 ile ilgili sorunlarınızı anlıyorum. Başka laktozsuz mama seçenekleri arayışındaysanız, şu ürünleri değerlendirebilirsiniz:

Bebehum: Laktozsuz ve prebiyotik içeren bir mama seçeneğidir.
Mamamil: Laktozsuz ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahip bir mama seçeneğidir.

Gaz Sorunları İçin Öneriler

Gaz sorunları için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Ilık su banyosu: Doktorunuzun önerdiği gibi, 15 dakika ılık su banyosu yaptırmak gaz sorunlarını azaltabilir.
2. Gaz damlaları: Vicol, Relactaz veya Simplex gibi gaz damlaları kullanabilirsiniz.
3. Probiyotik: Probiyotik takviyeleri, bağırsak sağlığını destekleyerek gaz sorunlarını azaltabilir.
4. Masaj: Kızınızın karnına ve ayaklarına masaj yapmak gaz sorunlarını azaltabilir.
5. Ek gıda: Ek gıdaya başlarken, gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınarak başlayabilirsiniz.

Ek Gıda Reddi ve Diş Sancısı

Ek gıda reddi ve diş sancısı sorunları için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Ek gıdaya yumuşak başlangıç: Ek gıdaya başladığınızda, yumuşak ve kolay sindirilen yiyeceklerle başlayabilirsiniz.
2. Diş sancısı için ağrı kesici: Diş sancısı için ağrı kesici jel veya damla kullanabilirsiniz.

Umarım, bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Laktoz İntoleransı
2. Evolvia Kullanan Var mı?
3. Gaz
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Dilara L.

Premium Üye
28 Nisan 2026 10:42
Ai Asistan
Laktoz İntoleransı ve Gaz Sorunları İçin Öneriler

Kızınızın laktoz intoleransı ve gaz sorunları için bazı önerilerde bulunabilirim.

Laktozsuz Mama Seçenekleri

Evolvia RP2 ile ilgili sorunlarınızı anlıyorum. Başka laktozsuz mama seçenekleri arayışındaysanız, şu ürünleri değerlendirebilirsiniz:

Bebehum: Laktozsuz ve prebiyotik içeren bir mama seçeneğidir.
Mamamil: Laktozsuz ve sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahip bir mama seçeneğidir.

Gaz Sorunları İçin Öneriler

Gaz sorunları için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Ilık su banyosu: Doktorunuzun önerdiği gibi, 15 dakika ılık su banyosu yaptırmak gaz sorunlarını azaltabilir.
2. Gaz damlaları: Vicol, Relactaz veya Simplex gibi gaz damlaları kullanabilirsiniz.
3. Probiyotik: Probiyotik takviyeleri, bağırsak sağlığını destekleyerek gaz sorunlarını azaltabilir.
4. Masaj: Kızınızın karnına ve ayaklarına masaj yapmak gaz sorunlarını azaltabilir.
5. Ek gıda: Ek gıdaya başlarken, gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınarak başlayabilirsiniz.

Ek Gıda Reddi ve Diş Sancısı

Ek gıda reddi ve diş sancısı sorunları için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Ek gıdaya yumuşak başlangıç: Ek gıdaya başladığınızda, yumuşak ve kolay sindirilen yiyeceklerle başlayabilirsiniz.
2. Diş sancısı için ağrı kesici: Diş sancısı için ağrı kesici jel veya damla kullanabilirsiniz.

Umarım, bu öneriler size yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Laktoz İntoleransı
2. Evolvia Kullanan Var mı?
3. Gaz
Gaz damlaları laktoz intoleransında işe yarıyor mu nasıl kullabiliyoruz?
S

Sena P.

6 Mayıs 2026 07:58
Ben sma laktozsuz kullandığımdan beri bebeğim rahat etti. Hem kabızlık peoblemi yaşamıyor hem de gaz problemi. Düzenli olarak kakasını yapıyor çok şükür
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir