Laktoz İntoleransı

104 görüntüleme
F

Fatma Ç. ..

4 Ağustos 2025 17:30
Oğlum 4 aylık. İnfant dönemde laktoz intoleransı vardı. Laktozsuz ürünlerle bir süre devam ettim. Daha sonra pişmiş süt ürünleri tükettim süreç rahat ilerliyordu ancak 4. Aya doğru bir anda tersine döndü. Sadece anne sütü alıyo. Sancıları arttı. Laktaz enzimi veriyorum çok kusturuyor . Gaz sancısı bu nedenle geçtiği halde geri geldi. Ek Gıda süreci yakalaşıyor. Nasıl devam edicem sancıları nasıl geçecek bilemiyorum. Doktora götürdüm kilo alımı iyi diyip yolladı. Ama bu sorunlarımızı çözmüyor.
S

Sembo

4 Ağustos 2025 18:08
Tekrar diyete girin tamamen süt ürünlerine alerjisi yok laktoz sadece daha kolay zaten bebeklerin sindirin sistemi çok değişken tam adapte oluyor diyoruz illaki başka bir şey etki ediyor 6. Ayda tekrar denersiniz yine aynısı olursa alerji doktoruna götürün birde bazen çocuk doktorlar detaylı bakmıyor
G

Gökçe

4 Ağustos 2025 18:10
benim kuzenim et ürünlerini bile kesmişti bu süreçte bebeği alerjik olduğu için doktor o şekilde bi öneride bulunmuştu ve bebeğin sıkıntıları da annenin sıkı diyetiyle çok azalmıştı. çok zor bir süreç, sabırlar diliyorum size ama 1-2 aya tamamen düzeleceğini umuyorum
H

Hanise N.

28 Eylül 2025 14:24
Merhabalar benim bebeğimde 4.5 aylık relactaz kullaniyoruz ve kilo alımida yavaş laktozsuz mama takviyesi yapıyoruz pekte içmiyor gazdanda çok ememiyor
H

Hanise N.

28 Eylül 2025 14:25
Laktoz intoleranyla ilgilide pek bilgi alamıyoruz yaygın olmadığı için. Tecrübelerimizi paylaşalım.
Ben de yakın zamanda öğrendim ki relactazi önce süte damlatarak vermek gerekiyomus öncesinde direk ağzına damlatiyordum bunu yaptıktan sonradaha rahatladık denemenizi tavsiye
H

Hanise N.

28 Eylül 2025 14:27
Ve hiçbir doktor laktoz diyeti yap demedi anne sütünde zaten var dedi ama süt alerjisi olmamasına rağmenben süt ictigimde sancılarının arttığını görüyorum
F

Fatma Ç. ..

27 Ekim 2025 19:47
Yanıtınızı yeni görüyorum. Öncelikle geçmiş olsun çabuk atlatırsınız inş. 5. Ay civarı deri testi be kandan alerji testi yapıldı negatifgeldi. Ama bulgular kaka resmiyle doktorlar alerjik proktokolit olduğunu söyledi tanının. Ve tabi yine gelişimi iyi diye diyet dışındabişey yapılamıyor. Ek gıdaya erken geçtik. Diyete tabi ki devam süt ve süt ürünleri paketli gıdaları yasakladı doktor. 9. Ay civarı genelde düzeldiğini söylüyorlar. Benim gittiğim doktorlar testler negatif diye katı diyet önermedi pişmiş şekilde süt ürünleri kullan dediler ama ben elimden geldiğince kullanmıyorum. Buna ek olarak kuruyemişe de bağırsak tepkisi oluyor onu da çıkardım listeden. Ek gıdayla huzursuzluk dışındaki belirtiler geriledi bir nebze ama nereye kadar devam eder bilemiyorum. Ama size önerim yalnızca alerji doktoru ile yetinmeyin çocuk gastroenteroloğuna da başvurun. Devlette pek bilgi verene rastgelemiyorsunuz kendim sağlık personeli olduğum halde derdimi bir türlü anlatamadım kimseye. Durumunuz elveriyorsa özelde bir gastroenterolog bulmanızı tavsiye ederim.
F

Fatma Ç. ..

27 Ekim 2025 19:50
Son olarak 5. Aya kadar sadece kuruyemiş ve laktoza tepki veriyordu sonradan süt ürünlerine tamamentepki vermeye başladı. Bebeğiniz ne kadarlık bilemiyorum .umarım ihtiyacınız olmaz ama aklınızın bir köşesinde bulunsun
H

Hanise N.

29 Ekim 2025 11:31
Özele de gittim açıkçası ekstra bir faydası olmadı. Şuan zaten mama meme reddi ikiside var ama laktoz intoleransnin biraz hafifledigini düşünüyorum bende iki gündür yoğurt vermeye başladım az az bakalım süreç nasılolur bilemiyorum yani sizin de sonradan süt alerjiniz olmuş olabilir mi acaba rota aşısida tetikliyor diye biliyorum
F

Fatma Ç. ..

29 Ekim 2025 11:49
Muhtemelen
Zaten rota aşısından sonra bişeyler değişti. O sebeple 2.dozu atladım. Malesef tek yolu beklemek sanırım. Bu süreç beni Bi hayli yordu farklı konulardaki tahammülümü azalttı. Artık çocuğa yansıyacakdiye korkuyorum o sebeple bıraktım oluruna

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir