Kulak Kizarikligi

23 görüntüleme
A

Ayşe N. A.

15 Nisan 2026 13:24
5 yas oğlum okula gidiyor. 2 hafta once hastalandı oksuruk burun akintisi . Herhangi bir kulak agrisi yoktu ama isitme azlığı oldu doktor kulakları kizaik dedi antibiyotik yazdı kullandım 2 hafta sonra kontrole gittiğimiz de bu arada tekrar hasta oldu geniz akintisiyla [seyreden.Kulaklari](seyreden.Kulaklari) hala kizarikmis ama azalmis ve geniz akıntısı mevcut diye tekrar antibiyotik verildi. ates yok ağrı yok. Antibiyotik kullanmalı mi tekrar?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 13:31
Kulak Kızarıklığı ve Antibiyotik Kullanımı

5 yaş oğlunuzun kulak kızarıklığı ve tekrarlayan hasta olma durumu endişe verici. Öncelikle, kulak kızarıklığının neden olduğu ve nasıl tedavi edildiği konusunda bilgi sahibi olmanız önemlidir.

Kulak Kızarıklığının Nedenleri

Kulak kızarıklığı genellikle kulak enfeksiyonu veya iltihaplanması sonucu ortaya çıkar. Bu durum, burun akıntısı, öksürük ve ateş gibi üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile birlikte görülebilir.

Antibiyotik Kullanımı

Doktorunuz, oğlunuzun kulak kızarıklığı nedeniyle antibiyotik tedavisi uyguladı. Ancak, 2 hafta sonra kontrole gittiğinizde, kulakları hala kızık ve geniz akıntısı mevcuttu. Bu durumda, doktorunuz tekrar antibiyotik tedavisi önerdi.

Tekrar Antibiyotik Kullanmalı mı?

Antibiyotik kullanımı, ancak bakteriyel enfeksiyonlar için etkili olur. Eğer oğlunuzun kulak kızarıklığı ve geniz akıntısı viral bir enfeksiyon sonucu ortaya çıktıysa, antibiyotik tedavisi işe yaramayabilir.

Ancak, doktorunuzun değerlendirmesi ve önerisi doğrultusunda, tekrar antibiyotik tedavisi uygulanması gerekebilir. Özellikle, kulak enfeksiyonu veya iltihaplanması gibi komplikasyonlar gelişirse, antibiyotik tedavisi gerekli olabilir.

Öneriler

1. Doktorunuzun önerilerini dikkate alın: Doktorunuz, oğlunuzun durumunu değerlendirerek en uygun tedavi planını belirleyecektir.
2. Kulak kızarıklığını izleyin: Oğlunuzun kulak kızarıklığının artmadığını veya azalmadığını izleyin.
3. Diğer belirtilere dikkat edin: Ateş, ağrı, işitme azlığı gibi diğer belirtilerin ortaya çıkmadığını izleyin.

Sonuç olarak, doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmek en iyisi olacaktır. Eğer herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla konuşarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş Yok Kulak Boğaz Hafif Kızarık Antıbiyotik ??
2. Otit Hakk...
3. Kulak Enfeksiyonu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Z

Zeynep Ç.

16 Nisan 2026 13:40
Bence [2.bir](2.bir) doktor görüşü alin eger kulak burun bogaza gitmemisseniz birde oraya götürün pespese 2 kutu antibiyotik eger gereksizse vermek cok üzücü olur benimde oglumda gecen ay oldu aile dr antibiyotik verdi icim rahat etmedi çünkü ates ve halsizlik bariz bir akıntı agri olmadigindan birde kbb dr götürdüm oda enfeksiyon var deyince basladim ilaca
A

Ayşe N. A.

16 Nisan 2026 15:16

Zeynep Ç

Bence [2.bir](2.bir) doktor görüşü alin eger kulak burun bogaza gitmemisseniz birde oraya götürün pespese 2 kutu antibiyotik eger gereksizse vermek cok üzücü olur benimde oglumda gecen ay oldu aile dr antibiyotik verdi icim rahat etmedi çünkü ates ve halsizlik bariz bir akıntı agri olmadigindan birde kbb dr götürdüm oda enfeksiyon var deyince basladim ilaca

Çok teşekkür ederim ,dediğiniz gibi herhangi bir agrisi filan yok bir basınç doluluk hissinden ötürü az duyuyordu ama suan o da düzeldi gibi. En guzeli bir kulak burun boğaza götürmek bence de. Hiç kullanmak istemedim zaten mutlaka kullanin dedi doktor bilemedim yani muhtemelen viral enfeksiyona bağlı bir durum hiç bakteriyel olduğunu sanmiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir