Kulak Çekme Ovuşturma

129 görüntüleme
C

Ceylan K. B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 00:52
Özellikle emrken yapıyor son zamanlarda 6aylık, diş sürecinde oluyor deniyor. Farklı bi sebebi olabilir mi peki? denyimi olan var mı, ne olunca sorun olarak ele alınmalı? İlk defa bu gece uyandı ve bi saattir uyutamıyorum ara ara da ağlıypr doktora gitmeli miyiz ateşi yok
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Mayıs 2026 00:57
Bebeklerde kulak çekme ve ovuşturma genellikle diş çıkarma sürecine bağlanır. Ancak başka nedenler de olabilir.

Kulak enfeksiyonu: Bebeğin kulaklarında enfeksiyon olabilir. Bu durumda, kulak çekme ve ağlama gibi belirtiler görülür.
Diş çıkarma: Diş çıkarma sürecinde bebekler genellikle kulaklarını çeker, ağızlarını ovuşturur ve huzursuz olurlar.
Gaz sancısı: Gaz sancısı da bebeklerde huzursuzluğa ve kulak çekmeye neden olabilir.

Kulak çekme ve ovuşturma sorunu şu durumlarda doktor kontrolüne götürülmelidir:

1. Ateş: Eğer bebeğin ateşi yükselmişse.
2. Kulak akıntısı: Kulaktan akıntı veya kötü koku geliyorsa.
3. İştahsızlık: Bebeğin iştahı azalmışsa.
4. Huzursuzluk: Bebeğin huzursuzluğu ve ağlaması devam ediyorsa.

Şu anda bebeğinizin ateşi yok, ancak uyuyamıyor ve ağlıyor. Bu durumda:

Doktor kontrolü: Güvenli tarafta olmak için bir doktora danışabilirsiniz.
Evde bakım: Bebeğinizin kulaklarını temiz tutun, rahatlatıcı yöntemler (soğuk uygulama, masaj) deneyebilirsiniz.
Uyku ortamı: Bebeğinizin uyku ortamını düzenleyin (sessiz, karanlık, rahat).

Doktor kontrolü her zaman en güvenli seçenektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeklerde Diş Sancısının Uykuya Psikolojik Etkileri
2. Gece Sık Uyanma
3. Kulak Cekme Uyku Düzensizliği Disten mi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ö

Özge T.

3 Mayıs 2026 01:03
Çok büyük ihtimalle (halsizlik ateş yoksa) diş sancısıdır ☺️ karanfil kürüyle masaj yapın diş etlerine, çay tabağı içine zeytinyağı koyup iki üç ezilmiş karanfil tepesi koyup dolapta bi gece bekletiyoruz
C

Ceylan K. B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 01:06
Ya çok teşekkür ederim ilk kez duyuyorum yapıcam hemen ama yarın kullanabiliriz, bn tetagil verdim ama ilk başlardaki kadar sanki yetmiyor artık gibi. Dediğiniz gibi hzursuz değil halsiz değil iştahı iyi emerken ve sonrasında oluyor dediğüniz gib diştendir muhtmeelen
E

Ece ..

3 Mayıs 2026 01:20
Benim bebeğim de 6 aylık daha yeni 2 dişi çıktı kulak çekme olayı yok ama ilk defa 2 gecedir uyanıp çığlık kıyamet ağlıyor geri uyuması 1.5 saati buluyor, dişten dolayı olduğunu düşünüyorum
Ö

Özge T.

3 Mayıs 2026 01:21
Ceylan Korkmaz Bekiroğlu
Ya çok teşekkür ederim ilk kez duyuyorum yapıcam hemen ama yarın kullanabiliriz, bn tetagil verdim ama ilk başlardaki kadar sanki yetmiyor artık gibi. Dediğiniz gibi hzursuz değil halsiz değil iştahı iyi emerken ve sonrasında oluyor dediğüniz gib diştendir muhtmeelen
Rica ederimm bebişiniz küçük şimdi o kürü günlük veya iki günde bir yenilerseniz taze güzel sağlıklı olur, benim oğlan 1 yaşında hala yatmadan sürüyoruz tetagil osanit favorilere atmıştım ama almak gerekmedi hiç. Bir de parmak silikon fırça var o da çok güzel kaşıtıyor, özellikle dişler çıkınca parmağımızı ısırmasın diye çünkü pirana gibi oluyolar bilginiz olsunn☺️😄
C

Ceylan K. B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 06:06
Özge Topçu
Rica ederimm bebişiniz küçük şimdi o kürü günlük veya iki günde bir yenilerseniz taze güzel sağlıklı olur, benim oğlan 1 yaşında hala yatmadan sürüyoruz tetagil osanit favorilere atmıştım ama almak gerekmedi hiç. Bir de parmak silikon fırça var o da çok güzel kaşıtıyor, özellikle dişler çıkınca parmağımızı ısırmasın diye çünkü pirana gibi oluyolar bilginiz olsunn☺️😄
Evet fırçayı kullanıyorum bayadır bn de tozu onunla sürüyorum çok teşekkür ederim tekrardan 🙏
C

Ceylan K. B.

Premium Üye
3 Mayıs 2026 06:07
Ece
Benim bebeğim de 6 aylık daha yeni 2 dişi çıktı kulak çekme olayı yok ama ilk defa 2 gecedir uyanıp çığlık kıyamet ağlıyor geri uyuması 1.5 saati buluyor, dişten dolayı olduğunu düşünüyorum
Biz de bu gece çok zorlandık, damakları baya sertleşti köklerini görebiliyorum dişlerin bn de belki de yakında patlayacak dişler. Ama gıcık iş diş işi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir