Koyu Renk İdrar

18 görüntüleme
E

Emine Ç.

15 Nisan 2026 10:52
5 aylık bebeğim idrarı koyu renkli ailemin evine geldim burası biraz

daha fazla sıcak ondan dolayı daha çok terliyor ben ona bi çorba kaşığı kadar su veriyorum demir vitamininden sonra ama yine de koyu idrarı kokusu yok huzursuz değil acaba susuzluktan mı oluyor sizce daha fazla su versem sorun olur mu ne kadar fazla su verebilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 11:12
Bebeğinizin koyu renk idrarı konusunda endişe duyuyorsunuz. Ailenizin evinde havaların daha sıcak olduğu ve bebeğinizin daha fazla terlediği için sıvı kaybı yaşayabileceği düşünülüyor.

Sıvı Kaybı ve İdrar Rengi

Sıvı kaybı, bebeklerde koyu renk idrara neden olabilir. Bebeğiniz 5 aylık ve sadece anne sütü alıyor. Ek gıda vermiyorsanız, anne sütü zaten yeterli sıvıyı sağlamalıdır. Ancak havaların sıcak olduğu dönemlerde terleme artabilir ve sıvı kaybı ortaya çıkabilir.

Su Verme

Bebeğinize zaten bir çorba kaşığı kadar su veriyorsunuz. Ancak 5 aylık bir bebek için fazla su vermek önerilmez. Dünya Sağlık Örgütü ve diğer sağlık kuruluşları, 6 ay altı bebeklere su vermemeyi tavsiye ediyor. Anne sütü, bebeklerin sıvı ihtiyacını karşılamak için yeterli kabul ediliyor.

Öneriler

1. Daha sık emzirin: Bebeğinizi daha sık emzirerek, anne sütü alımını arttırabilirsiniz.
2. Sıcak ortamı düzenleyin: Ailenizin evindeki sıcaklığı düzenleyerek, bebeğinizin terlemesini azaltabilirsiniz.
3. Giyim düzenleyin: Bebeğinizin giyimini düzenleyerek, terlemesini azaltabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin idrarı koyu renkli olmaya devam ediyorsa ve huzursuzluk, ateş gibi diğer belirtiler ortaya çıkarsa, bir doktora danışmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Koyu Idrar
2. Koyu Renkli İdrar
3. Koyu Sarı İdrar
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir