Korkmalı Mıyım?

55 görüntüleme
S

Selen U.

9 Nisan 2026 18:54
Kızlar merhaba bebeğim düzeltilmiş 9 aylık takvim yaşı 10,5 aylık. Her yere sürünerek gidiyor yaklaşık 1 aydır, yatarken kalkıp oturabiliyor, tutunup kalkabiliyor, oyuncaklara kitaplara çok ilgili. Taklit becerisi çok iyi çirkin olma,alkış, sar makarayı, çak, gel gel, öpücük atma , dans etme var. Köpek çağır dediğimde hav der inek gördüğünde mö der. Şimdi beni korkutan şeylere geçiyorum:

Yabancılara çok çok zor güler ( sadece tanıdığı insanlara güler ) ama çok iyi inceler

Yumuşak dokulara örneğin oyun köpüğü yumurta beyazı gibi şeylere dokunduğunda yüzünü eksitir dokunmak istemez ama ağlama vs yok

Bir de 2 haftadır oyun grubuna başladım diğer bebekler çok aktif oyunlara katıldı,oynadı ama benim bebeğim bana yapıştı kucağımdan indirdiğimde ağlamaya başladı bazı oyunları oynamak istedi bazılarını istemedi.

Sürekli bebeğimi izlemekten acaba gariplik var mı diye düşünmekten kafayı yicem yardımcı olur musunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

9 Nisan 2026 18:56
ebeğinizin gelişimi ve davranışları hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, her bebeğin gelişimi farklı hızlarda ilerler ve bazı davranışlar yaşa bağlı olarak değişebilir.

Bebeğinizin:

Yabancılara gülerken zorlanması, ancak sizi veya tanıdığı insanları gördüğünde gülmesi normaldir. Bu yaşlarda bebekler yabancılara karşı çekimser olabilirler.
Yumuşak dokulara dokunmaktan kaçınması, bazı bebeklerin duyusal hassasiyetleri olabilir. Bu davranışın ağlama veya aşırı tepki ile sonuçlanmaması iyi.
* Oyun grubuna başladığında bazı oyunlara katılmak istememesi ve sizinle yapışık kalması, yeni ortamlar ve sosyal etkileşimler hakkında çekinceleri olabilir.

Bebeğinizin gelişimini izlemek ve herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla görüşmek en iyisi. Takvim yaşı 10,5 aylık, düzeltilmiş yaşı 9 aylık çocuklarda ;

Motor gelişim olarak;

1. Desteksiz oturabiliyor olması,
2. Nesneleri elinden bırakıp almak için uzanması

Sosyal ve duygusal gelişim olarak;

1. Tanıdık yüzlere gülmesi,
2. Basit komutları takip etmesi (örneğin, "gel" veya "öpücük atma"),
3. Bazı nesneleri tanıyıp isimlerini bilmesi (örneğin, "inek" veya "köpek")

İletişim becerileri olarak;

1. Çirkin olma,
2. Alkış etme
3. Dans etme gibi hareketleri taklit etmesi

Bu beceriler, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişmekte olduğuna dair olumlu işaretlerdir.

Her çocuk farklıdır ve bazı çocuklar daha yavaş veya hızlı gelişebilir. Endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşarak profesyonel bir değerlendirme almanız en iy

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Korku
2. Korkuyo
3. Otizm Az Gülümseme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir