Otizm Az Gülümseme
239 görüntüleme
E
Esin T.
2 Ağustos 2025 18:23
7 aylık bebeğim çok az gülüyor bana babasına tebessüm ediyor ama yabancı gördüğünde çok tepkisiz kalıyor arada da dalıyor . Etraftaki herkes bu bebek çok tepkisiz gülmüyor dedikleri zaman daha çık endişeleniyorum. Destekli oturma var bize tepki veriyor ama çok sakin ve tepkisiz kalıyor

Gizem E.
2 Ağustos 2025 18:56
Pek bi bilgim yok ama sürekli dışarı çıkartıp sosyalleşmesini ve yabancıları görmesini sağlayın. Size tepki veriyorsa bildiğim kadarıyla otizm değildir. Sürekli farklı yüzler görsün dışarı bol bol çıkartın
E
Esin T.
2 Ağustos 2025 19:10
Evet bize tepkisinde sıkıntı yok. Dediğiniz doğru olabilir çok dışarı çıkartamıyorum daha fazla yoğunlaşmam lazım
E
Esin T.
2 Ağustos 2025 19:11
Galiba biraz ağır ilerliyor çünkü dönmekte istemiyor yüzüstü durmakta istemiyor

Gizem E.
4 Ağustos 2025 09:37
Kendisini yere koyup sevdiği oyuncakları etrafına koyup yerdeki zamanını uzatmaya çalışın. Bazen bebekler isteksiz olabiliyor.
F
Fatma Z. T.
4 Ağustos 2025 09:46
Her bebeğin gelişimi farklıdır. Dönme konusunda aceleci olmayın bence bazı bebekler tam anlamda 8-9 aylıkken dönüyor. Nörolojik olarak gelişim sorunu yoksa korkmayın.
E
Esin T.
4 Ağustos 2025 09:54
Teşekkür ederim olabildiğince yerde oyun oynamaya çalışıyoruz
S
Sevgi B. ..
10 Ağustos 2025 20:42
Benim bebeğimde öyleydi. Yabancılara cok az tepki verirdi. Oysa ben sürekli disarida gezdirirdim. Şimdi 20 aylik. Yabancılardan yine çekinir ama artık onlara da gülümsüyor tepki veriyor.
E
Esin T.
11 Ağustos 2025 09:53
Evet benim kızımı gören herkes niye tepki vermiyor niye gülmüyor diye söyleniyorlar ister istemez benimde moralim bozuluyor acaba bir sıkıntı mı diye
E
Elif a.
11 Ağustos 2025 09:57
Benim kizima da oyle soylerlerdi 5. Aydan sonra cok daha gulec oldu ama halen yabancilara cok fazla gulmez ama olmasi gereken de buymus bu aylarda yabancilama basliyormus

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
11 Ağustos 2025 10:34
Her bebek kendi özelinde değerlendirilmelidir. Desteksiz oturma 9 aya kadar sürebilir. Bebekler bu aylarda anne babasını ayırt etmeye başlar ve yabancılara karşı tedirgin olurlar. Yine söylüyorum her çocuk için bu böyledir diyemeyiz. Sosyal beceriler, ayına uygun oyun ve dil gelişimi gibi genel değerlendirme ile kesin dönütler verilebilir. Takip edin içinize sinmeyen emin olamadiginiz durumlar gozlemlerseniz değerlendirme için iletişime geçebilirsiniz.
E
Esin T.
12 Ağustos 2025 05:02
Teşekkür ederim