Korku
131 görüntüleme
A
Ayşenur Ö. ..
4 Şubat 2026 22:57
17 buçuk aylık ortama girdiğinde çekinmesi korkması insanlarda utanması bazen korkup ağlaması en ufak ani tepkilerde irikilip korkması
S
Semra
4 Şubat 2026 23:35
Benim oğlum da 16 aylik ve aynisinidir. Acaba dönemsel birsey mi yani bu aylara normal mi. Genel gelişimi nasil ?
A
Ayşenur Ö. ..
4 Şubat 2026 23:42
bilmiyorum olablir belkide genel gelişimi iyi oyun oynaması birşeyler ilgilenmesi müzik açılınca oynası algıları iyi ama böyle olunca insan üzülüyoo
S
Semra
5 Şubat 2026 00:17
Bence normal yetişkinlerde de bazen farkli ortamlara ya da tanimadigimiz kislerle çekinme olur
A
Ayşenur Ö. ..
5 Şubat 2026 00:22
Dogru diyosunuz olablir

İlsu O. K.
5 Şubat 2026 00:43
Ayşenur Hanım Merhaba; Herhangi bir sorun olduğu ya da olacağından değil ama bebeğinizi anlayabilmeniz adına uzman görüşü faydalı olabilir. Nacizane kendim drama öğretmeniyim aynı zamanda çocuk gelişimi linsas öğrencisiyim. Genelde 6 ay 1 yaş arası başkalarından çekinme, utanma, anne baba tanıdıkları dışında başkalarından korkma gibi durumlar olur olabilir. 3-6 yaş arası ise daha yoğun görülebiliyor anne babanın ortamdaki davranışıda bu durumu yoğunlaştırabiliyor. Üzülmenizi gerektirecek bir durum yok yabancı ortamlarda ya da ilk defa tecrübe ettiği ortam ve etkileşim kurduğu insanlarla olabilir böyle şeyler.
A
Ayşenur Ö. ..
5 Şubat 2026 00:50
Teşekkürler ederim bilginiz için ❤️