Konuşma Karışıklığı

80 görüntüleme
Ö

Özge U.

Premium Üye
31 Mayıs 2026 13:20
18 aylık kızım var çok hareketli ve konuşkan hiç susmaz sürekli birşeyler anlatır durur kendi kendine. Net söylediği yaklaşık 35-40 kelimesi var. 1 yaşından beri sorulduğunda kendini adını, benim adımı ve yaşını söylerdi ama artık söylemiyor. Soruyorum senin adın ne cevap yok, annenin adı ne cevap yok. Yaşını söylüyor ama. Bazı kelimeleri öğreniyor bir süre kullanıyor ve sonra bırakıyor. Bu sırada yeni kelimeler de öğreniyor. Neden olduğunu anlayamıyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
31 Mayıs 2026 13:23
Konuşma Gelişimi ve Değişimler

18 aylık kızınızın konuşma gelişimi hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, her çocuğun gelişimi farklı hızlarda ilerler ve bu tamamen normaldir.

Kızınızın şu anda net olarak söyleyebildiği yaklaşık 35-40 kelimesi olduğu ve sürekli hareketli ve konuşkan olduğu belirtiliyor. Ancak, 1 yaşından beri sorulduğunda cevap verirken bazı bilgileri artık paylaşmıyor gibi görünüyor.

Olası Nedenler ve Çözümler

Bazı olası nedenler ve çözümler şunlar olabilir:

1. Geçici Dil Gelişimi Değişimleri: Çocuklar dil gelişiminde farklı evrelerden geçerler. Bazen, belirli bir yaştaki çocuklar bazı kelimeleri veya bilgileri unutabilirler, ancak bu geçici bir durum olabilir.
2. Yeni Kelimeler Öğrenmesi: Kızınız yeni kelimeler öğreniyor ve bu doğal bir süreçtir. Bazen, eski kelimelerin yerini yeni kelimeler alabilir.
3. İletişim Stratejileri: Kızınızın sorulara cevap vermemesi, iletişim stratejilerinin bir parçası olabilir. Çocuklar bazen sorulara cevap vermek istemeyebilirler veya farklı yollarla iletişim kurmayı tercih edebilirler.

Öneriler

1. Sakin Kalın ve Endişe Etmeyin: Her çocuğun gelişimi farklıdır ve bu tamamen normaldir. Sakin kalın ve endişe etmeyin.
2. Konuşmayı Teşvik Edin: Kızınızla konuşmayı teşvik edin. Ona sorular sorun, cevaplarını bekleyin ve onunla etkileşimde bulunun.
3. Dil Gelişimi Takibi: Kızınızın dil gelişimini takip edin. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, bir dil ve konuşma terapistine danışmayı düşünün.

Umarım, bu bilgiler size yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa, bana sormaktan çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Konuşma Geriliği
2. Konuşma Gecikmesi
3. Tipik Dil Gelişimi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir