Konuşma Geriliği

146 görüntüleme
T

Tuğba A.

18 Haziran 2025 22:11
Hocam merhaba kızım 2 yaşına yeni girdi alıcı dili çok iyi herşeyi anlıyor fakat en fazla 25 kelimemiz var bana hep ada diyordu anne demeye yeni başladı. Sürekli konuşuyorum onunla kelimeleri yavaş anlayacağı şekilde kuruyorum ama yok söylemiyor anlamsız kelimeler söylüyor göz teması var hareketli ve oyun seven bir çocuk böyle sorun yaşayan başka arkadaşlar varsa onlarda bana yardımcı olabilirmi ne yapmam gerek
K

Kübra Ö.

18 Haziran 2025 22:19
İlgi alanına yönelik oyuncaklarla ve oyunlar eşliğinde oyun kurup konuşmaya teşvik edici sorular sorarak yardımcı olabilirsiniz, diye düşünüyorum. Naçizane fikrimdir.
T

Tuğba A.

18 Haziran 2025 22:23
Ya ben hatayı istediği herşeyi işaretle anlattığı bende hemen anlayıp yaptığım için konuşmanın işine gelmediğini düşünüyorum yani artık sorsamda bana cevap vermiyor ısrarla işaret ediyor yada mızmızlanıyor bu oynadığımız oyunlar içersindede dahil
K

Kübra Ö.

18 Haziran 2025 22:53
Kelime sayısı hakkında bir şey söyleyemem ama kitap okuyup kitapla ilgili sorular sorun, anlayabileceği şekilde tabi ki. Kelime taklidi de olabilir. Kendinizi kötü hissetmeyin lütfen, sabrınızı , şefkatinizi koruyun :)
T

Tuğçe S. ..

19 Haziran 2025 03:26
Arkadaşımın oğlu da bu şekildeydi, çoktan cümle kurmaya başlaması ve kelimesinin bu sayıdan daha fazla olması gerektiğini söyleyerek dil ve konuşma terapistine yönlendirmiş doktoru. Beklemeyin bence
D

Dkt. S. B. Ö.

21 Haziran 2025 22:35
Merhabalar ben dil ve konuşma terapisti semih berk özcan. 2 yaş bir çocuğumuzda minimum 50 kelime ve anne gel, baba git gibi ikili ifadelere yavaş yavaş geçmesini bekleriz. Aşırı bir gecikme olmasa da şuan normal sınırların gerisinde kalmış çocuğunuz. Kelimeleri hatalı söyleyebilir doğru model olup onu teşvik edin. Ancak anlaösız ve hiçbir kelimeye benzemeyen çıktıları not alın bunlar istemediğimiz durumlar. Çocuğunuzu konuşmaya teşvik edin işaret kullanımlarında anlamamazlıktan gelin çocuğunuzu kaygılandırmayacak kadar. Zamanınızı dil gelişimi açısındam daha verimli hale getirdiğinizde normal sınırlara hızlı bir şekilde geçebilir ekstra bir tanısı yoksa. Sizlere önerim İnstagramda gördüğünüz dil ve konuşma terapistlerinin önerilerini uygulayın günlük hayatınızda
T

Tuğba A.

22 Haziran 2025 12:56
Semih Bey, teşekkür ederim. Biraz da olsa içim rahatladı. Yani mesela balona “dada”, ayıya “adi”, suya “mama” diyor. Sabırla doğrusunu söylesem de böyle söylemeye devam ediyor. Yardımınız için tekrardan teşekkür ederim.
D

Dkt. S. B. Ö.

22 Haziran 2025 17:33
Rica ederim. Siz de ısrarla doğrusunu söylemeye devam edin 🙂🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir