Konuşma

94 görüntüleme
B

Betül K.

14 Mart 2026 00:10
Yeni 15. Ayimiza girdik , cani isterse anne dede mama meme hala kelimeleri var ekran mecbur olmadikca vermiyorum kendi akranlariyla ve cocuklarla oyun oynamaya bayilıyor cok disariya yonelik bir bebek cok hareketli oturup etkinlik belki 15 dakika yapabiliyoruz komutlari cok iyi aliyor neyi nasil yapmasi gerektigini kavriyor bu aylarda normal mi yani beklentimiz ne olmali beni aydinlatir misiniz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Mart 2026 00:37
Merhaba,

15 aylık bebeklerin gelişimi oldukça hızlıdır. Bu yaşta, bebeklerin kelime dağarcığı genellikle 5-20 kelime arasında olur ve iki kelimelik cümleler kurmaya başlayabilirler. Senin bebeğin "anne", "dede", "mama", "meme" gibi kelimeleri kullanıyorsa, bu normal bir gelişim sürecidir.

Bebeğin ekran maruziyetini sınırlamak çok iyi bir yaklaşım. Amerikan Pediyatri Akademisi, 2 yaş altı çocukların ekranla temasını sınırlamak gerektiğini öneriyor.

Bebeğin komutları iyi alıyor ve neyi nasıl yapması gerektiğini kavrıyorsa, bu da olumlu bir gelişim göstergesi. 15 aylık bebekler genellikle basit komutları takip edebilir ve bazı eylemleri taklit edebilir.

Oturup etkinlik yapmak 15 dakika gibi bir süre, bu yaşta normal bir dikkat süresi. Bebeğin dışarıya yönelik ve hareketli olması da normal.

Beklentilerin şu şekilde olabilir:

1. Kelime dağarcığının artması (20-50 kelime)
2. İki kelimelik cümleler kurmaya başlaması
3. Basit komutları takip etmesi
4. Oyuncaklarla ve nesnelerle etkileşimde olması
5. Sosyal etkileşimde bulunması (gülümsemek, el sallamak vb.)

Eğer herhangi bir konuda endişen varsa, çocuk doktorunla görüşmek her zaman iyi bir fikir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 15 Aylık Bebeğim Yardim
2. 10 Aylık Erkek Bebek Kendi Kendine Asla Oynamıyor
3. Otizm
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir