10 Aylık Erkek Bebek Kendi Kendine Asla Oynamıyor
218 görüntüleme
G
Gizem S.
29 Temmuz 2025 15:13
Merhaba. Bebeğim 24ünde 10 aylık oldu. Kendimce eğitici olduğunu ve eğleneceğini düşündüğüm bir çok oyuncağı ve ortamı var. Odası eşyaları düzeni her şeyi var ama o benim paçamda ağlamayı tercih ediyor. Sesli kitapları çok seviyor sadece bir süre onlarla oynuyor ben oynatırsam veya babası oynatırsa. Ama biz odaklandığını düşünüp kalktığımız anda her şeyi bırakıp peşimizden geliyor ağlayarak. Bu süreyi nasıl uzatabilirim bunun sebebi nedir? Hiç yalnız bırakmadık yani birine bırakıp gitmedik doğduğundan beri hep yanındayız. Ama bazen çok yorulduğumu hissediyorum.
Ş
Şeyma A. ..
29 Temmuz 2025 18:11
Benim bebeğimde 10 aylık tüm oyuncakları aynı anda sunuyordum bunu yapmayı bıraktım. Halıya sadece 3 oyuncak koyıyorum mesela diğerlerini saklıyorum 2-3 hafta sonra çıkarıyorum böylelikle özlemiş oluyor. Bide oyuncak oynamıyor mesela oet şişeye teşbih koymusrum onu oynuyor ya da plastik kab kaçak falan illa oyuncak diye tutturmamak lazım bence
G
Gizem S.
30 Temmuz 2025 10:34
Aslında derdim oyuncaklarla oynaması da değil. Herhangi bir şey ile oyalanmaması, şuan ayrılık kaygısı döneminde belki de ondan böyle yapıyor. Gece dahi uyanıyor anne baba diye bizi çağırıyor alana kadar da durmuyor yanımda yatmak istiyor

Yasemin İ. K.
30 Temmuz 2025 11:11
20aylık oğlum hala öyle maalesef. Asla kendi kendine zaman geçirmiyor. Bir tane daha bebeğim var 4 aylık. Çok zor oluyor. Tuvalete girdiğimde bile ağlar yıkar ortalığı. Hep yanında biri olsun ister. Gerçekten çok bunaltıcı bir durum. Ne zaman geçecek bilmiyorum. Etrafımdaki herkes sen böyle alıştırdın, sürekli birlikte oynadın ilgilendin diye beni suçluyor. Ne yapsaydım yani karnım burnumda hamileydim hala sırtıma alıp onun eşşeği oluyordum😂 ağlıyordu yani öyle çaresiz bırakmak istemedim. Aylar ilerledi ve tepeme çıktı maalesef
G
Gizem S.
30 Temmuz 2025 11:15
Allah hepimizin yardımcısı olsun. İlgilensek suçlanıyoruz ilgilenmesek yine suçlanıyoruz. Annelere yapılan mobbingten keyif alıyor insanlarımız sanki :) geçici bir süreç diye düşünüp kendimi rahatlatmaktan başka çarem yokkk 🥹

Ezel E.
30 Temmuz 2025 20:17
Benim kızımda 3 gün sonra 10.ayını dolduracak. Birebir aynıyız asla ben yanında olmadığımda oyuncaklarıyla oynamaz kalktığım an ağlamaya başlar
G
Gizem S.
30 Temmuz 2025 22:24
Yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi ne yalan söyleyeyim.. inşallah kısa sürede düzelirler

Ezel E.
31 Temmuz 2025 12:35
Çok yoruluyoruz ama en önemlisi sağlıklı olmaları çok şükür ☺️

Rabia T.
4 Ağustos 2025 04:09
Bu aylarda bu sorunu hepimiz yaşadık galiba anneler. İlgisini çekecek oyuncakları göreceği mesafelere koyun diğer oyuncakları kaldırın kızımda böyle bir yol izlemiştik faydalı oluyor
Ş
Şule Y. I.
4 Ağustos 2025 11:22
Yavaş yavaş bağımsızlıklarını ilan etmeye hazırlanırken bir yandan da bakım veren kişiyi yanında istiyor. Açıklamak anlatmak her zaman işe yarar kendi yerini değiştirmeye başladıysa mutfağa gidip hadi sen de gel diyebilirsiniz. Odadan çıktığınızda kaybolmafığınızı algılaması lazım. Bu dönemde aynı odanın içerisinde almak istediği bir nesneyi vererek rahat bırakıyorum. Mutfakta yemek hazırlıyorsam yanıma geliyor ona da kaşık tabak bardak vb veriyorum o da onlarla uğraşıyor. İii bitince bir hareketleniyor gidiyor. Sonra geri geliyor devam ediyor oynamaya.
G
Gizem S.
4 Ağustos 2025 11:34
Çok şanslısınız ancak benim sorunum tam anlamıyla bunları yapmaması zaten. Yani mesela birlikte odasındayız ben kalkıp hadi gel buraya gel mutfağa gel vs dediğimde ağlayarak emeklemeye başlıyor ve ben kucağıma alana kadar susmuyor. İstediği şeyleri vererek yanımda bir süre kaldığı da oluyor ama bu süre çok kısa. Elindekini bırakıp bacağıma yapışıyor mesela yemek yaparken. Bu arada bu süreç böyleyken ilk dişini patlattı. Sanırım bunun da büyük etkisi oldu bu huysuzluk sürecinde.
H
Hilal N. Ü.
9 Ağustos 2025 15:07
10 aylık kızım var aynı sorunu bizde yaşıyoruz sırf oyalanması için çok karşı olmama rağmen örümcek aldık ama asla istemiyor gelip önümde bas bas bağırıyor kucağıma alsam durmuyor elimden tut ve ayakta durayım istiyor yanımda oyun oynasa onada razıyım şu an 😕
T
Türkan ..
10 Ağustos 2025 10:53
Oğlum 10aylik babildiyordu durakladı nedendir acaba
G
Gizem S.
10 Ağustos 2025 10:54
Dönemsel olabiliyor bol bol siz konuşun her ne yaparsanız yapın anlatın bir süre sonra tekrar başlıyorlar. Anlamlı kelimeleri var mı peki 1-2 tane ? Mama meme baba vs.
N
Nursena E.
10 Ağustos 2025 10:59
Şuan benim gibi olan bir sürü anne olduğunu bilmek bir nebze rahatladım benim kızımda 9 buçuk aylık ama aynı şeyleri yaşıyoruz ben oyun oynarsam oynuyor diğer türlü hep benimle paçamdan ayrılmıyor kimseylede vakit geçirmek istemiyor