Otizm

540 görüntüleme
P

Pınar K. ..

30 Haziran 2025 00:05
Öncelikler herkese Merhalar,
Sormak istediğim bişey var yine şu sosyal medya zımbırtısı yüzünden.
19 aylık oğlum var ismine çağırınca bakar çağırınca gelir ıslak mendili getirir misin bunu anneye babaya teyzeye verir misin komutlarını hep yapar. Şarkı duyduğunda sar makara ceviz adam hepsinin taklidini yapar kelimesi de var anne baba deyde dede artur ela gitti bitti attı kelimelerini yerine göre kullanıyor.
Videoda çocuğun yere yatıp yuvarlanmasını yerde yatarak araba sürmesini saçını kıvırmasını vb şeyleri otizm belirtisi olarak söylüyor oğlum bunları yapıyor bazen sıkıldığı zamanlarda böyle bişey yaşayan var mı birine sormam gerekiyor mu?
P

Pınar K. ..

30 Haziran 2025 00:07
Hayır yapma bizim değil gibi şeyleri de anlıyor. Dinliyor. Neye göre hareket etmek lazım anne olarak insan ne yapacağını bilmiyor
M

Mimnice

1 Temmuz 2025 16:17
Dediğiniz gibi bir hafta önce ben de gördüm o videoları ve 1 haftadır içim içimi yiyor 1 hafta önce çocuk psikologuna götürdüm yatarak araba sürme bizde de var sırf bu yüzden bu sosyal medya bizi bitirdi
P

Pınar K. ..

1 Temmuz 2025 17:32
Peki ne dedi psikolog bende napsam hala bilmiyorum
M

Mimnice

1 Temmuz 2025 17:48
Daha da içime kurt düşürdü psikoloğun yaşı çok gençti çok uzun süreli bir durum incelemesi yapmadı şüpheli dedi yolladı açıkçası yarın başka bir doktora sıra aldık ona götüreceğim inşallah
P

Pınar K. ..

1 Temmuz 2025 17:49
Sizin bebeğiniz ne kadarlık kelime sayısı tepkileri komutları felan onlar iyi ise sorun yok diyorlar ama
M

Mimnice

2 Temmuz 2025 06:16
20 aylık oldu 40 kelimesi var sayabildiğim ama hepsini aktif kullanmıyor canı ne zaman isterse yani komutların çoğunu anlıyor uyguluyor zaten biz de sorun yoktur bi kafamızı rahatlatalım diye götürdük dr çok incelemedi gibi geliyor bize bilmiyorum garip bi seanstı bugün araştırıp bulduğum bi dr a götüreceğiz bakalım o ne diyecek 😇
P

Pınar K. ..

2 Temmuz 2025 08:54
İyi yapmışsınız bilgi verir misiniz durumlar aynı gibi bende ona göre hareket edeyim
M

Mimnice

3 Temmuz 2025 05:41
Dün gittik çocuğunuz bence sağlıklı görünüyor ama yine de gelişim testi yapalım dedi dr denver testi yapılacak 1 ay sonra canım 😇 istersen aklında soru varsa sen de bir psikologa götürebilirsin yatarak araba sürmek sıkıntı değil dedi mesela oyuncakları daha dikkat çekici şekilde anormal incelemesi sıkıntıymış araba sürmesi normal dedi
P

Pınar K. ..

3 Temmuz 2025 08:12
Çok teşekkür ederim canım takip edip bende bi götürürüm yine de bence de sağlıklı gibi duruyolsr zaten🥰
S

Semanur Ş.

3 Temmuz 2025 08:20
Sosyal medya bazen iyi bazen kötü olabiliyor maalesef ama otizmde birden fazla belirti ararlar özellikle anlamlı olarak kelimesi yoksa,göz teması yoksa, komut almıyorsa, işaret parmağını kullanmıyorsa, alkış, bay bay yapmıyorsa, değişik el hareketleri varsa, takıntılıysa gibi gibi yani bunların en az 4-5 tanesi aynı anda yapıyorsa otizm akla gelir
P

Pınar K. ..

3 Temmuz 2025 08:23
Çok şükür onlar yok bahsettiğim sadece saç kıvırma yerde araba sürme gibi davranışları var sadece oda hani sürekli değil mesala saçını bi gün kıvırdı bayadır yapmıyor yerede sanırım sıkılınca yorulunca yatıyor. Komutları iyi anlıyor odasında elma getir diyorum bulup getiriyor. Aldığı yere aldığı eşyayı koyuyor. Eline verince götür dediğim kişiye götürüyor. Şüphe edici bişey yok gibi ama kafa karıştırıyor işte bazen
İ

İnci K. ..

3 Temmuz 2025 13:44
Merhaba Nihan hanım, bende yazdıklarınızı okudum bir şey sormak istedim. Benimde oğlum eline araba vs alınca inceliyor ama diğer her şeyi normal, doktor her inceleyen mi sıkıntılı demek istedi size..
P

Pınar K. ..

3 Temmuz 2025 13:54
Sanırım o inceleme olayı yakınlaştırıp bakmak çevirmek detaylı incelemek gibi bi yerde okumuştum bende
İ

İnci K. ..

3 Temmuz 2025 13:57
Benimkide inceliyor ama bilmiyorum yaa içime dert düştü şimdi gerçekten.
P

Pınar K. ..

3 Temmuz 2025 13:58
Normal bir şekilde inceliyorsa endişe etmeyin keşfetme sürecindeler sonuç olarak
İ

İnci K. ..

3 Temmuz 2025 14:03
Sağolun yardımcı olduğunuz için..
S

Semanur Ş.

3 Temmuz 2025 16:37
Bende internette gördüklerim çoğu inci hanım eliyle sıkıyor mu oyuncakları, çok çok yakından mı bakıyor ama sadece bu bulgu tek başına yine yeterli değil diğer belirtilerde olması gerekiyor tek başına olan bir davranış otizm diyemeyiz
İ

İnci K. ..

3 Temmuz 2025 19:43
Yani yakından bakıyor evet, ne yapıcam bilmiyorum şu durumda.. 2 kelimeli cümleler söylüyor göz teması vs var ama böyle otizmli çocuklarda oluyormuş araştırdığıma göre.
S

Semanur Ş.

4 Temmuz 2025 04:55
Yani bir çok belirtide eşlik etmesi gerekiyor aslında özellikle sosyal olması iletişim olarak yeterli seviyede olması ezberlenmiş kelimeler değilde sizinle anlamlı konuşması komut alması, mesela oyuncakları sıra sıra diziyor mu bak buda olunca tek başına yeterli olmuyor ama diğer belirtilerde eşlik edince otizm akla geliyor bende bu konuda çok araştırma yaptım çok çeşitlilik var ama tek belirtiyle otizm denmiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir