Kolik Bebek mi?
81 görüntüleme
M
Merve ..
5 Nisan 2026 22:15
Merhabalar. Bebeğim 66 günlük. Doğduğu günden beri sürekli ağlıyor ve bütün gün kucakta gezmek istiyor. Bir yere koyunca hiç susmadan ağlıyor. Gece uykusu iyi ancak gündüz kucakta 15 dakika harici uyumuyor bir yere bırakınca uyanıyor. Tek başıma ailemden farklı bir şehirdeyim ve çok zorlanıyorum. Emziriyorum ve aptamil conformil mama veriyorum masajlar yapıyorum. Mama verdikten sonra bazen ağzına geri geliyor ve sürekli kucakta dik durmak istiyor. Gezdirirken bile ağlıyor. Bugün dışarı çıktık bebek arabasında yarım saat durdu sonra yine ağladı durmadı. Kilosu hareketleri iyi hatta hareketli bir bebek. Ama çok yoruldum gece 8 saat uyuyorsa kalan 16 saati kucakta geçiyor yemek bile yiyemiyorum tuvalete gidemiyorum. Ne yapmalıyım bu durumu yaşayanlar var mı?

Fatma A. U.
5 Nisan 2026 22:27
Benim kızımda 22 günlükken böyle olmuştu ve devam etti kolik dediler kızıma hemen
Mama ağzına geri geliyorsa belki reflüsü vardır
Bazen masaj ılık banyo hiçbir işe yaramıyor yaşadım malesef kolaylıklar diliyorum
Mama ağzına geri geliyorsa belki reflüsü vardır
Bazen masaj ılık banyo hiçbir işe yaramıyor yaşadım malesef kolaylıklar diliyorum
R
Rabia
5 Nisan 2026 22:43
Bebeğinize sık sık gaz masajı yapın. Dünyaya yabancı oldukları için sizin kokunuz ve ısınızda daha güzel uykuya dalıyor. Benim bebeğim de o şekildeydi aylarca hep kucağımda uyudu, kucağımda uyutmazsam yeterince uyuyamıyor ve gün boyunca huzursuz oluyordu. Biraz da emzik o zamanlarda rahatlattı beni uykuya dalması daha kolay oluyordu ağlayıp kendini yormuyordu.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
5 Nisan 2026 22:47
Bebeğinizin davranışları kolik bebeklere benzer görünüyor. Kolik bebekler genellikle doğumdan itibaren 3-4 aylık döneme kadar aşırı ağlama, huzursuzluk ve uyku sorunları yaşarlar.
Kolik Bebek Belirtileri:
Aşırı ağlama ve huzursuzluk
Uyku sorunları
Kucakta gezmek isteme
Bir yere bırakıldığında ağlama
Gece uykusu iyi, ancak gündüz uyku sorunları
Siz Ne Yapabilirsiniz?
1. Masaj: Bebeğinizin gaz sancısını azaltmak için masaj yapmaya devam edin.
2. Kucakta sallama: Bebeğinizin kucakta sallanmaktan hoşlandığını fark ettiniz, bu nedenle kucakta sallamaya devam edin.
3. Beyaz gürültü: Bebeğinizin ağlamasını azaltmak için beyaz gürültü kullanmayı deneyin.
4. Gaz damlası: Bebeğinizin gaz sancısını azaltmak için gaz damlası kullanmayı deneyin.
5. Emzirme: Emzirme devam edin, ancak mama ile birlikte emzirmeyi denemeyin.
6. Destek: Ailenizden ve eşinizden destek alın, onlar size yardım edebilir.
Kolik Bebekler İçin İpuçları
Kolik bebekler genellikle 3-4 aylık döneme kadar bu davranışları sergilerler.
Sabırlı olun, bu dönem geçecek.
Bebeğinizin kilosunu ve hareketlerini izleyin, eğer herhangi bir sorun varsa doktorunuzla konuşun.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Eğer sorunuz devam ederse, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pilates Topundan Beni Kurtarın
2. Bebeğim Uyumuyor
3. Uyku Sorunu
Kolik Bebek Belirtileri:
Aşırı ağlama ve huzursuzluk
Uyku sorunları
Kucakta gezmek isteme
Bir yere bırakıldığında ağlama
Gece uykusu iyi, ancak gündüz uyku sorunları
Siz Ne Yapabilirsiniz?
1. Masaj: Bebeğinizin gaz sancısını azaltmak için masaj yapmaya devam edin.
2. Kucakta sallama: Bebeğinizin kucakta sallanmaktan hoşlandığını fark ettiniz, bu nedenle kucakta sallamaya devam edin.
3. Beyaz gürültü: Bebeğinizin ağlamasını azaltmak için beyaz gürültü kullanmayı deneyin.
4. Gaz damlası: Bebeğinizin gaz sancısını azaltmak için gaz damlası kullanmayı deneyin.
5. Emzirme: Emzirme devam edin, ancak mama ile birlikte emzirmeyi denemeyin.
6. Destek: Ailenizden ve eşinizden destek alın, onlar size yardım edebilir.
Kolik Bebekler İçin İpuçları
Kolik bebekler genellikle 3-4 aylık döneme kadar bu davranışları sergilerler.
Sabırlı olun, bu dönem geçecek.
Bebeğinizin kilosunu ve hareketlerini izleyin, eğer herhangi bir sorun varsa doktorunuzla konuşun.
Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Eğer sorunuz devam ederse, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pilates Topundan Beni Kurtarın
2. Bebeğim Uyumuyor
3. Uyku Sorunu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Ayşe Ş. ..
5 Nisan 2026 23:18
Bizde koliktik belirli saatlerde daha çok ağlar. Mesela akşam saatlerine doğru yoğun bir nöbet gibi oluyor artık. Bildiğim kadarı ile kolik doğar doğmaz değil ilk 15 gün içerisinde çıkıyor. Kendi doktorumuzdan başka bir doktordan daha görüş alın isterseniz