Pilates Topundan Beni Kurtarın

168 görüntüleme
A

Aslınur H.

1 Mart 2026 17:01
3 aylık Kolik bebeğim var şiddetli ağlamaları var uykuya çok zor dalıyor 18 günlükken bile 10-11 saat uyanık kaldığı oluyordu . Herhangi bir sağlık sorunu yok çok şükür. Çaresizce denediğim Bütün yöntemler arasında bir tek pilates topunda kucağımda zıplayarak uyuyor yatağına bırakınca on dakika sonra uyanıyor . Evdeyken her uykusuna maalesef öyle dalıyor ama dün ilk kez dışarda uyuttum o da ben de mahvolduk asla uyumadı . Uyku eğitimi için çok erken nasıl bırakabilirim. Ne denediysem olmadı katılma nöbeti geçirecek diye mecbur tekrar pilates topuna dönüyorum . Allah rızası için akıl verin belim kolum koptu artık
Yağmur Y.

Yağmur Y.

1 Mart 2026 17:04
Beyaz gürültü deneyin kucağınızda sallayın
A

Aslınur H.

1 Mart 2026 17:08

Yağmur Yılan

Beyaz gürültü deneyin kucağınızda sallayın

İnanın ki bunları denedim
Yağmur Y.

Yağmur Y.

1 Mart 2026 17:10

Aslınur Hacısüleymanoğlu

O zaman çocuk doktorunuzla konuşmanızda fayda var belki de farklı bi sorunu olabilir
A

Aslınur H.

1 Mart 2026 17:52

Yağmur Yılan

O zaman çocuk doktorunuzla konuşmanızda fayda var belki de farklı bi sorunu olabilir

Herhangi bir sorunu yok şükür
F

Fatma S. ..

1 Mart 2026 18:03
Anakucağı denediniz mi onda da sallanma şekli yukarı aşağı yönde ya belki onu kabul eder
Fatma A. U.

Fatma A. U.

1 Mart 2026 18:07
Benimde kızım kolikti bizde bebek arabasıyla sokak sokak gezerdik eşimle kızımda ona alışmıştı belirli bir aydan sonra geçiyor

Kolik bebekler için uyku eğitimi çok zor malesef

Bebeğinizi kanguruyla kendinize sabitleyin en azından kollarınızı rahatlatın daha sonrasından onun sesini bastıracak şekilde açın kolik müziklerini sürekli zeytin yağı ile masaj yaptım

İnanın çok çaresiz kalıyor insan kafayı yiyecek gibi oluyor

Allah yardımcınız olsun
H

Hülya A. ..

1 Mart 2026 18:11
Kolik bebek annesiyim... Kolik bebeklerin uyku düzeni maalesef diğer bebekler gibi olmuyor. Biz 6 ay boyunca sallanan koltukta yaşadık gece gündüz orda kucağımda uyudu. Sizin dediğiniz gibi yerine koyduğum an uyandı. Kolik dönemi bittikten sonra bir düzen oluşturduk. Tam 8 aylık olduğunda o düzene uyum sağladı. Allah yardımcıniz olsun.
Afranur K.

Afranur K.

1 Mart 2026 18:23
Biz de pilates topu kullanıyoruz, ama kolik değiliz bu arada, eşimle birlikte önce sallanan hamağa alıştırmaya çalıştık, biraz ayakta salladık, biraz çingene beşiği yaptık elimizde vs vs. Evde hala pilates topu kullanıyoruz ama dışarıda en azından ayakta sallamak, elde sallamak gibi durumlarla uyumasını sağlıyabiliyıruz. Dışarıya çıkmak bizim için de zordu, pilates topunda sakinleştirip bu dediğimiz tüm yöntemler ile sırası ile uyuttuk yavaş yavaş alıştı.

Ama açıkçası sürekli sallanma ve destek nereye kadar bilmiyorum bazen insan hiç birini yapmadan uyumak istiyor sadece 🤷🏻♀️ inş bir gün hepsi biter diye dua ediyorum sadece ben de
E

Ebru K.

1 Mart 2026 19:26
süt alerjisi olabilir mi benim kızımda öyleydi asla uyumazdı en sonunda süt alerjisi tanısı kondu ve sonrasında diyet mama değişimiyle düzeldi
D

Duygu Y.

1 Mart 2026 20:21
Olumsuz konuşmak istemiyorum ama benim bebeğimde kolikti 3 aydan sonra rahatladı biraz şuan 4 aylık naparsak yapalım uykuya dalamıyordu. Saatlerce arka arkaya katılma nöbeti geçiriyordu denemediğim beşik kalmadı en son nir hamak aldım e bebekten beyaz çıbukşarı olandan ona alıştırana kadar 3 gün ugrastım ayakta sallamaktan öyle kurtuldum ama yinede ara ara kucakta uyumak istiyor direniyorum ayağımla beşiğin ayaklarını destekliyorum kalkmasın yerinden diye hızlı hızlı sallıyorum.
E

Elif ..

1 Mart 2026 20:27
Çarşaf battaniye ile sallamayı denediniz mi
D

Damla Ö.

1 Mart 2026 20:55

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Benim bebeğime de 28 günlükken kolik teşhisi kondu. Golden goat mama kullanıyorduk aşırı derecede gaz yaptı. Hippe daha sonra da aptamil prosyneo geçtik rahat ettik. Bunların dışında Buzuki Orhan'ın kolik müziği, elektrik süpürgesi sesi

ya da beyaz gürültü eşliğinde kundaklayarak pilates topu üzerinde uykuya geçiriyorduk. 2 buçuk aylık oldu eskisi kadar top üzerinde sallanmıyoruz daha rahatız.
A

Aslı O.

1 Mart 2026 23:50
Kolik olduğu için gazi çok fazladır muhtemelen pilates topunda salladığınız için de kızdı çok daha kolay çıkartıyordur kolik sürecinin geçmesini bekleyebilirsiniz ama burada önemli olan karın bölgesini ve ayaklarını sıcak tutmanız gazı ne kadar kolay çıkarırsa uykusu da o kadar kolay olacak emin olun evinizde ev dibi ana kucağı varsa onunla sallayarak deneyebilirsiniz benim kızım da kolik de yani neredeyse 1:30 ay hiç yataginda yatmadı ya ev dibi ana kucağında okuyordu ya da bebek arabası bu setinde uyuyordu kolik bitince yatağına geri döndü
A

Aslınur H.

2 Mart 2026 15:16

Fatma Süre

Anakucağı denediniz mi onda da sallanma şekli yukarı aşağı yönde ya belki onu kabul eder

Evet denedim sevmiyor orda durmayı
A

Aslınur H.

2 Mart 2026 15:17

Fatma Albina U

Benimde kızım kolikti bizde bebek arabasıyla sokak sokak gezerdik eşimle kızımda ona alışmıştı belirli bir aydan sonra geçiyor

Kolik bebekler için uyku eğitimi çok zor malesef

Bebeğinizi kanguruyla kendinize sabitleyin en azından kollarınızı rahatlatın daha sonrasından onun sesini bastıracak şekilde açın kolik müziklerini sürekli zeytin yağı ile masaj yaptım

İnanın çok çaresiz kalıyor insan kafayı yiyecek gibi oluyor

Allah yardımcınız olsun

İnankn bunların hepsini yaptım o kadar zorlanıyorum ki elim de tüm gün işte tek başıma çok zor oluyor
A

Aslınur H.

2 Mart 2026 15:18

Elif 🌸

Çarşaf battaniye ile sallamayı denediniz mi

Tek başıma yapamıyorum eşim akşam işten geç geliyor ona alışırsa çok kötü olur pilates topu da mantıklı geliyor çünkü başka birine ihtiyacım olmuyor
A

Aslınur H.

2 Mart 2026 15:19

Damla Özkan

Benim bebeğime de 28 günlükken kolik teşhisi kondu. Golden goat mama kullanıyorduk aşırı derecede gaz yaptı. Hippe daha sonra da aptamil prosyneo geçtik rahat ettik. Bunların dışında Buzuki Orhan'ın kolik müziği, elektrik süpürgesi sesi

ya da beyaz gürültü eşliğinde kundaklayarak pilates topu üzerinde uykuya geçiriyorduk. 2 buçuk aylık oldu eskisi kadar top üzerinde sallanmıyoruz daha rahatız.

Biz de bunları denedik sanırım biraz pış pış sesi rahatlatıyor beyaz gürültü vs sevmedi biz de üç aylık olduk bekliyoruz bakalım
E

Elif ..

2 Mart 2026 15:30

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Tek başıma yapamıyorum eşim akşam işten geç geliyor ona alışırsa çok kötü olur pilates topu da mantıklı geliyor çünkü başka birine ihtiyacım olmuyor

Uyusun diye yapıyorum aylardır ayağımda salladığım bebeğim artık reddediyor birkaç kez battaniyede uyudu şimdi de yine emerek uyumaya geçti bir günü bir günü tutmuyor oyüzden uyusun da nasıl uyursa artık 😅
E

Elif ..

2 Mart 2026 15:32

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Ve bebeğim 9 aylık 3.5 aylık bebek alışmaz diye düşüyorum siz rahat edin ki oda etsin 😘
E

Elif ..

2 Mart 2026 15:36
Bide hamak denediniz mi acaba

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir